СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 882
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, на вас кога спря да ви се гади? Аз съм 12+4, но си е все същото, вечер е нетърпимо. При вас кога отмина?

# 496
Аз съм 16+5 гс още ми се гади и още повръщам Cold Sweat

Момичета, на вас кога спря да ви се гади? Аз съм 12+4, но си е все същото, вечер е нетърпимо. При вас кога отмина?

# 497
  • София
Това със седмиците е толкова объркано и различно при всеки лекар, че аз вече се отказах да следя, приела съм,че съм между 14 и 17 седмица в момента и съм спокойна Grinning По учебник в пета седмица се влиза началото на 18+1 г.с.
Аз съм с ранна овулация и 20 дневен цикъл, въпреки това компютрите и 2 от 5те лекари, при които съм била, не го взимат под внимание, и ме водят 14 гс. Обаче бебето е голямо като за 18 гс. А по правилно изчисление с кратък цикъл на компютъра, днес трябва да влизам в 16 г.с. Демек...аз мога да родя между 5 и 24 септември. Много е яко и никой не знае, и всеки лекар казва- а, няма да слушате другия Grinning Това адски ме дразни.
Та в моите предполагаеми 15-17 г.с. вече ми се гади само от миризми, но те са навсякъде,така че не е рядко.

# 498
На мен лекарят ми измести термина с 5 дни на феталната. Още на предния преглед излизаше по-голямо, на феталната реши да го измести, заради размерите.

# 499
  • Sofia
От 12 г.с.  лека по лека спря да ми се гади,но има храни където още не мога да ги ям.От тях се едно имам буца в гърлото.

# 500
Аз имам от време на време, предимно вечер.
Момичета, детето донесе някакъв бацил и се изпонатръшкахме. Имам болки в мускулите и гърлото, както и главоболие. Не съм правила тест за ковид още. Вие как се справихте с такива болежки по време на бременността?

# 501
Аз съм в 14+3 г.с. и все още ми се гади и повръщам много.
През няколко дена ходя да ми пускат системи, защото се и обезводнявам.

# 502
Момичета, детето донесе някакъв бацил и се изпонатръшкахме. Имам болки в мускулите и гърлото, както и главоболие. Не съм правила тест за ковид още. Вие как се справихте с такива болежки по време на бременността?
Здравейте! Аз в началото на бременността искарах Ковид, а сега за капак нещо като грип. И двата пъти увеличи витамините Биозин мама по 2 на ден, Инфлуцит взимай и за гърлото Ефизол или Исла. Общо взето при мен най бавно мина от трима ни в семейството + че поддържах лека температура няколко дни.

# 503
  • София
Аз без абсолютно нищо изкарах ковида, защото бях в 5-6 г.с., но все пак отидох на лекар и ми изписаха биозин мама и натаспин. Лично аз обаче не бих го започнала без консултация с лекар, но ако е ковид, разреждането на кръвта е много важно. Влачи ме 3 седмици. После бях като парцал до...ами още съм като парцал.
Грипът, както и тук се оплаквах, преди 4 седмици го изкарах с инхалации, исла (които за нищо не стават при силни болки в гърлото) и накрая пак на лекар, защото кашлях- изписаха ми сироп и за щастие помогна. В общи линии нищо не можеш да правиш- още влача сополи и много много секрети, от които ми се повдига само като се наведа за нещо и се стекат в гърлото. Преди 5 дни пак довлякоха хрема, засега остисквам и съм добре.

# 504
Здравейте момичета Simple Smile Минавам аз да ви се оплача пак как вече просто ще се побъркам. Днес бях при проф. Марков. Бях супер предубедена, но останах приятно изненадана. Подходи с нужното внимание предвид двуплодната бременност и всички останали чуденки свързани с нея. Прегледът беше достатъчно подробен. Само не разбирам защо са му наблъскани на тоя човек часовете през 20мин (загледах му графика на бюрото)?! Моят час беше за 09:20 (вторият за деня), но за 09:00 бяха дублирали две пациентки и то стана манджа с грозде Laughing

Сега, да се оплача аз от моя случай. Професорът отхвърли тотално генетични аномалии. Той е категоричен, че близнаците са еднояйчни с обща плацента и за него разликата в НТ се дължи на фето-фетален трансфузионен синдром. Попита на никой не му ли светна от толкова доктори? Каза, че все още според него не е започнал синдрома, но има доста индикации и в момента. Насочи ме към Чачева или Чавеева за проследяване оттук нататък. Успях да запиша час за Чачева след 1 седмица. Ще се опитам да запиша и за Чавеева и ще реша при коя ще продължа. Чух се с д-р Дойчиновски, който ме следи и той също ми каза да отивам там и да си остана вече там Sad Сега не знам нито кой кога ще ме гледа, нито нищо. Но продължавам да бутам и явно до последно просто ще е една огромна тревога. Дано да си остане така и накрая само да имам здрави бебета Disappointed Relieved

# 505
  • София
Сигурна съм, че ще бъде така! Щом и той е потвърдил, значи би трябвало всичко да е наред. Аз има същия проблем с много следящи лекари и както споменах по-горе неясните ми седмици. Според мен ходи и виж двете с "Ч", избери едната. И имай и още един лекар за всеки случай. Аз имах 3 като бях с близначките, чак накрая останах само в надежда, понеже си бях там на пълен пансион през седмица. Сега имам същата драма- записах се в Надежда. Но тя си е платена. Ташков каза-ще се видим чак май месец, защото Април e отпуска. Е хубаво- ама аз имам фетални в 20 гс, имам някви прегледи, как цял месец без лекар, мен това ме напряга. Питах кога да запиша час- май месец сме щели да се разберем...Не мога аз така... Затова имам направление от личната и мисля да го дам да се следя и при другата лекарка, която ме прие с кървенето. И се чудех- ако на едното място е платено, но издават амбулаторни листа и болнични, а на другото си е с направление и просто ходя на 2 седмици без да искам и оттам документи, нещо в разрез ли съм със закона? Grinning Но засега така съм го измислила.

# 506
  • Варна
Сигурна съм, че ще бъде така! Щом и той е потвърдил, значи би трябвало всичко да е наред. Аз има същия проблем с много следящи лекари и както споменах по-горе неясните ми седмици. Според мен ходи и виж двете с "Ч", избери едната. И имай и още един лекар за всеки случай. Аз имах 3 като бях с близначките, чак накрая останах само в надежда, понеже си бях там на пълен пансион през седмица. Сега имам същата драма- записах се в Надежда. Но тя си е платена. Ташков каза-ще се видим чак май месец, защото Април e отпуска. Е хубаво- ама аз имам фетални в 20 гс, имам някви прегледи, как цял месец без лекар, мен това ме напряга. Питах кога да запиша час- май месец сме щели да се разберем...Не мога аз така... Затова имам направление от личната и мисля да го дам да се следя и при другата лекарка, която ме прие с кървенето. И се чудех- ако на едното място е платено, но издават амбулаторни листа и болнични, а на другото си е с направление и просто ходя на 2 седмици без да искам и оттам документи, нещо в разрез ли съм със закона? Grinning Но засега така съм го измислила.
Аз съм така, записала съм се по здравна каса и си ходя на всички прегледи, пускат ми изследвания. Ходя си и при лекарката,  при която ще раждам. Като на нея когато мина преглед и изследване пускам на вайбър и тя също казва, ако е необходимо да се прави нещо.
Pan_pan всичко ще е наред! Heart

# 507
Може да ходите на няколко места, но по каса трябва да имате един гинеколог, който да издава болничните. Не може един болничен от частен преглед, един от този по каса. Аз също се интересувах, защото ще се следя на 3 места реално, 2 платено и едното по каса.
Вярно става голям хаус с многото доктори.. но имам един за серклажа, един от репродуктивната клиника и един по каса съм харесала,чакам си часа там, за да ме заведат бременна...

# 508
Kanari, благодаря ти. Точно така мисля да направя и да видя и двете "Ч", но една по една. Излишно е да ви казвам, че и двамата доктори, които попитах при коя от двете да отида ми казаха различна Grinning Действам първо в Надежда с идеята, че предпочитам там заради неонатологията.

# 509
Момичета, в 13гс+3 дни съм. Имам странни болки долу в корема, не като от разтягането в началото, които прилича на на меструални. По скоро болката е като към червата и все едно все ти се ходи до тоалетна. Преди два дни имах разстройство, но е от храна в заведение. Не мога да я разбера тая болка вече втори ден, а ми е втора бременност, но за контракция се съмнявам. Първия път не съм имала контракции и родих секцио т.е идея си нямам как се усещат...

Общи условия

Активация на акаунт