СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 44 586
  • 770
  •   1
Отговори
# 120
lukytoo, не, не го отказвам, но той е при д-р Павлова в неговия център, не е при него. Просто искам да отида и на друга гледна точка.

Catalina Rosa, искрено ти благодаря Heart Eyes

За Петър Игнатов ли стама дума?

lukytoo ме питаше за часа при проф. Марков. Иначе аз в четвъртък имам друг час при Петър Игнатов в Ортогин и за него търся мнения.

# 121
Pan_Pan, не съм го посещавала, но моя приятелка се следеше при него и каза, че бил много добър ехографист.

# 122
Здравейте и от мен!
Днес бях на ранна фетална морфология и БХС в 11+4. За БХС ходих в майчин дом и резултатът би трябвало да излезе след 3 дена. Изненадах се, че не се плаща. Бях останала с впечатление, че струва към 50-70 лв.
Пренатален тест ще правя в понеделник, Vision. Докторът предположи, че бебето ще е пак момиче. Аз бих се радвала да знам пола, така че ще поискам да разбера от пренатеста.

# 123
Относно Игнатов, аз не съм с добри отзиви, не му беше подробен прегледа, беше през 2019г.
В един ден си бях записала час и в Надежда за ФМ и при него. От там си направих изводите, плюс това си чати през цялото време и някаква стажантка ме преглежда..

# 124
Момичета, това е моят резултат от БХС, който излезна току що и още не съм коментирала с доктора, а аз нищо не разбирам … Вие какво мислите?

Имам нещо повишено - free bHCG. Знаете ли какво означава това?
Също и от другите неща и съотношения не разбирам изобщо и се притесних?
PAPP-A е повече към горна граница, а не знам на какво отговаря?
Риска за Даун не е ли висок … 1:263 ?

# 125
darling
free bhcg хормона(ЧХГ) поддържа жълтото тяло по време на бременност, както и има отношение към производството на стероидните хормони. Серумната и уринна концентрация на ЧХГ се увеличава по време на бременност достигайки двойни стойности на 40-48-ия час, както и своя пик през 8-12-та седмица. Производството на хормона рязко намалява след 10-20-та седмица.

MoM (кратно на медианата) за всеки маркер (получената стойност се дели на медианата, съответстваща на гестационната възраст)
Корекция на MoM в зависимост от ковариациите на майката.

Това е протеин, произведен от плацентата при бременни жени и е отговорен за имунния отговор по време на бременност, и е отговорен за нормалното развитие и функцията на плацентата.

Седмица                PAPP-A, MIU / мл

10-11                        0.45 — 3.73

11-12                        0.78 — 4.77

12-13                        1.3-6.2

13-14                        1.47 — 8.55

Аз за да не мисля поне за Даун направих PrenaTest(650лв.), че с пледнете 2 бременности само го мислех

Последна редакция: вт, 08 мар 2022, 19:13 от lukytoo

# 126
Значи доколкото разбирам ЧХГ е нормално и не е проблем дори да е повишено, а стойностите на МоМ добре ли са според теб, защото много, много не разбрах?

# 127
MoM-коефициента е 0.5–2.5, при многоплодна бременност до 3.5.  Дели се спрямо седмицата на бебето.

Не съм доктор, но съм чела през бременностите и според мен всичко е ОК. На каква възраст си?
Всичко е в норма!

# 128
  • София
Момичета, това е моят резултат от БХС, който излезна току що и още не съм коментирала с доктора, а аз нищо не разбирам … Вие какво мислите?

Риска за Даун не е ли висок … 1:263 ?

И при мен стойностите са близки и сега ме привикват да обсъдим как продължаваме:

Но до колкото четох и рових днес, мисля, че 1:250 беше границата - аз не я достигам, ти минаваш метъра, споко:)

# 129
Здравейте, честит празник, дами!
Аз преживях ужасно трудно последната седмица. На ФМ всичко беше Ок, НТ=2,46, но на БХС излезе комбиниран риск 1:150 и биохимичен 1:96 за Даун. На 32г съм.
Бета полазателят за ЧХГ беше около 102/104 по спомен т.е с 10 над нормата.
И АГ от феталната и моят АГ казаха, че се води висок риск под 1:300 и да правя пренатален тест. Направих в сряда Вижън и днес ми се обадиха. Резултатът е - но стресът, недоспиването, кошмарите и сценариите при двата варианта ме съсипаха буквално.
Днес получих най-хубавия си 8-мартенски подарък и живот и здраве догодина ще празнуваме не две, а три момичета днешния празник! ❤
Ако знаех какво ще изживея, не бих я правила тази стъкмистика :/

# 130
Колко жени стигнаха до пренатални тестове, а преди години до амниоцентези,  заради стойности на БХС, при които уж има риск за Даун и накрая всичко е наред! Даже вече почти не обръщам внимание някой като каже кофти са ми резултатите от БХС.

# 131
Направо съжалявам, че си пуснах БХС. И така и лекарят не ми обясни кое му е значимото. Айде, щях да разбера, че ме подтиква за БХС и като излезе лош резултат за да си направя пренаталния. А те лекарите си взимат сериозен процент от всеки пренатален. Само че аз му казах че смятам пренатален само да правя. И БХС трябвало задължително според него.  И за какво? Над 40 какъв ли ще е резултатът....То е ясно, само стрес Sad Освен да не гледам изобщо резултата. И без това в понеделник ще правя vision.

# 132
Здравейте и честит празник! Дарлинг, моля да ме запишеш в списъчето в началото. Отдавна не съм писала, но имам доста работа и не съм имала време. Доста сте писали и имаме нови момичета. Успешна бременност на всички.
Гледам, че сте писали за запека. Моята гинеколожка ме посъветва да пия хуск. Това са естествени фибри. Малко е гадно на мирис, но ако го разтвориш и изпиеш набързо става за пиене. Каза, че и за киселини помагало, така че може и за това да се ползва.

# 133
Направо си мисля, че трябва да ни питат искаме ли директно на нас да ни изпращат резултат или просто да се обаждат/пишат и да казват дали всичко е наред (за такива незапознати като мен, хаха). Голям стрес ми донесе в първият момент.
При БХС имало нещо, което се виждало само на БХС, а на пренаталните тестове не, но нямам идея кое е то… ако някой знае, може да ни просветли 😀

lukytoo, мерси за успокоението и разясненията! На 26г. (почти 27г.) съм, затова и се притесних, защото разглеждам в интернет резултати на момичета с нормални стойности и риск 1:100000 например 😳

Dhalia, вероятно пренатален тест… аз бях решила да правя така или иначе без значение какъв е резултатът от БХС.

SunLove, добавена си в списъка още от самото начало.

# 134
Направо си мисля, че трябва да ни питат искаме ли директно на нас да ни изпращат резултат или просто да се обаждат/пишат и да казват дали всичко е наред (за такива незапознати като мен, хаха). Голям стрес ми донесе в първият момент.
При БХС имало нещо, което се виждало само на БХС, а на пренаталните тестове не, но нямам идея кое е то… ако някой знае, може да ни просветли 😀

lukytoo, мерси за успокоението и разясненията! На 26г. (почти 27г.) съм, затова и се притесних, защото разглеждам в интернет резултати на момичета с нормални стойности и риск 1:100000 например 😳

Dhalia, вероятно пренатален тест… аз бях решила да правя така или иначе без значение какъв е резултатът от БХС.

SunLove, добавена си в списъка още от самото начало.

На сайта на Сигридов пише следното:

Този тест е много повече от стандартното схващане, че с него се проследява дали бебето има хромозомни аномалии, като синдром на Даун (тризомия 21), синдром на Търнър (тризомия 18) и синдром на Патау (тризомия 13). Биохимичният скрининг може да даде информация за налични сърдечно-съдови малформации – някои от които могат активно да се коригират в хода на бременността, ако се установят навреме. Освен това, изследването позволява пълен анализ на текущата органогенеза, за да може още преди феталната морфология в 20 г.с. да знаете как се развиват и функционират основните органи на Вашето бебе. Тестът дава възможност да се анализират и два много важни компонента за изхода на бременността – имунния отговор от страна на майка към бебето и плацентата като свързваща единица между бебето и средата.

Та явно има някаква важност.

Общи условия

Активация на акаунт