СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 44 713
  • 770
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Здравейте.
Казвам се Евелина бременна с първо бебче в 6-7г.с, последният цикъл ми беше на 16 Декември, което значи че по календарни изчисления трябваше да съм в 12г.с , нямах цикъл януари месец, но бебчето се е получило по-късно , някъде средата на Януари(може би).Ходих на гинеколог вчера, всичко е наред, но ми изписаха хапчета да пия(отделно пия фолиева киселина и витамин Д) , от днес почвам да ги пия , но все пак се притеснявам, каза ми, че са сега е добре оформено сакче, надявам се всичко да е наред.
Притеснява ме факта , че разговарях с втора гинеколожка , която ми каза, че има 6 седмици разминаване от последния цикъл и в седмицата в която съм сега, от вчета вечерта не спирам да го мисля дали има някаква опсност за бебчето.. Следващият преглед ми е на 24.02 , тогава живот и здраве ще чуем тонове.(сага на 8ми март бях на преглед и не ми пуска тонове, каза че след 2 седмици)

Евелин, ти писа и тук по-рано, пак ще повторя отговора си - 6-7 г.с. не е забременяване през декември, колкото и нередовен да ти е цикъла. А ти беше писала, че и януари, и февруари ти е дошло. Не знам защо толкова държиш на този декември Simple Smile Изчакай да се види ембрион, няма как да мерят тонове на сакче. На твое място бих отишла отново още следващата седмица- за жълто тяло и евентуална сърдечна дейност-ако се вижда. Твоите седмици са ранни. После вече питай за термина ти - и тогава намери твоята група тук- мисля, че може и към Ноемврийската да вървиш.

# 196
Здравейте момичета Simple Smile Днес бях на ФМ на близнаците при доц. Петър Игнатов (13гс+1). Първо впечатленията ми от доктора са доста положителни. Определено си личеше, че разбира какво прави, изглеждаше изключително прецизен в работата си. Самият преглед продължи над час въпреки опашката от хора, която вече се беше образувала отвън. Прие доста отговорно случая ми, като аз бях абсолютно честна с него и му разказах и показах всичко от предишната ФМ. Категорично отхвърли липсата на 4-кухинна сърдечна сянка и единичната пъпна връв при бебе номер 1. Гледа няколко пъти, показва ми и накрая каза "Просто съм категоричен, всичко е наред там". До тук с положителните новини Sad На същото това бебе миналата седмица НТ му беше 2.6-2.8, сега я измери 3, което никак не е добре. На бебе номер 2 пък миналата седмица беше 2.16, сега я измери 1.9 и за него каза, че си е съвсем в нормите. Заради доста повишената гънка на бебе 1, препоръча амниоцентеза в 16гс. При мен хорион биопсията не е удачен вариант, тъй като съм със задна плацента. За неинвазивния тест също каза, че не е удачен вариант, тъй като при такава стойност на гънката имало риск и от други генетични заболявания освен трите тризомии, единствено за които тези тестове дават най-висок процент на точност. Та така, утре така или иначе съм пак при Павлова в Марковс, ще чуя какво ще каже тя една седмица по-късно. Честно казано няма да се учудя да чуя различни неща от нея. Тя и за плацентата беше категорична, че е една. Днес Игнатов каза, че според него са си две и дори ми показа къде е границата между тях въпреки, че апаратурата му беше далеч не толкова добра или по-скоро визуализацията не беше толкова ясна колкото в Марковс. Все пак значение има кой седи зад апаратурата. Накрая ще се консултирам с д-р Дойчиновски, на когото имам огромно доверие - той е моята трезво мислеща глава в момента Laughing и вероятно ще изчакам до 16гс за амниоцентеза, за да се знае вече всичко със сигурност и да приключи тоя кошмар, че аз докато се успокоя през тая бременност, то ще стане време да раждам Confounded Малко дълго стана, но ми олеква като ви споделя тук, а пък и вярвам, че за някого някой ден може да са от полза моите премеждия.

# 197
Странно..
Моят цикъл беше последно на 15.12 и сега съм 12 седмица.
Редовен ли ти е попринцип?
Здравейте.
Казвам се Евелина бременна с първо бебче в 6-7г.с, последният цикъл ми беше на 16 Декември, което значи че по календарни изчисления трябваше да съм в 12г.с , нямах цикъл януари месец, но бебчето се е получило по-късно , някъде средата на Януари(може би).Ходих на гинеколог вчера, всичко е наред, но ми изписаха хапчета да пия(отделно пия фолиева киселина и витамин Д) , от днес почвам да ги пия , но все пак се притеснявам, каза ми, че са сега е добре оформено сакче, надявам се всичко да е наред.
Притеснява ме факта , че разговарях с втора гинеколожка , която ми каза, че има 6 седмици разминаване от последния цикъл и в седмицата в която съм сега, от вчета вечерта не спирам да го мисля дали има някаква опсност за бебчето.. Следващият преглед ми е на 24.02 , тогава живот и здраве ще чуем тонове.(сага на 8ми март бях на преглед и не ми пуска тонове, каза че след 2 седмици)
Беше редовен , откакто правим опити за бебче ми се е случвало да пропуска месец, но на следващият идваше, а сега януари не ми дойде направих си тестове до 8мия ден на закъснението и после спрях, защото очевидно не бях бременна, февруари вече съм била забременяла и на 04.03 направих тест и беше положителен , термин ми казаха Ноември. Притесних се да не би да имам някаква опаснот за плода.
Kanari- Цикъл последно имах на 16 Декември , явно нещо сте се объркала, от януари до сега цикъл нямам, януари месец когато ми закъсня правих тестове до 8мия ден от закъснението и бяха отрицателни.

# 198
  • София
Януари месец ми закъсняваше при правене на тест винаги беше отрицателен, ходих на гинеколог нямаше нищо, явно е било много рано… Февруари месец отново ми закъсня , но не отидох на гинеколог, на 04.03 нещо ме накара да направя теста и ето че видях две черти, хем щастлива хем притеснена , защото не съм се пазила, утре съм на преглед , стискам палци всичко да е наред..
Извинявай, това изречение ме е объркало. Важното е всичко да е наред. Темата ти значи е Ноемврийски бебета.

pan-pan, много се надявам все пак нещата да се развият добре и притесненията ти малко да намалеят. Амниоцентезата ще покаже. Стискам палци за минимални неприятни новини, какви са опциите, ако се потвърди това за гънката?

# 199
panpan, момиче, само като те чета и имам усещането, че само стреса и тревогите ще ти останат и накрая ще си гушкаш две прекрасни пухкави бебенца. Не знам защо, честно ти казвам, (а не само, за да те успокоя), усещането ми е добро за теб.🙏🏻
Ще те чакам с голямо нетърпение с добри новини, сигурна съм в това!
Прегръдки!

# 200
Coccosha, ох дано, дано. Благодаря ти Heart Днес докато шофирах към прегледа си мислех колко време искахме второ дете, как бяхме тръгнали към инвитро, как смятам, че сме добри хора - помагаме както можем на другите, учим сина си да е добър човек, обгрижваме го, обичаме го, как първо уж беше кухо яйце и накрая си викам "Добре бе, м***а му, заслужаваме ги тези двете чудеса, трябва да се оправят нещата!!!"

Kanari, за съжаление май нямаме други опции освен амниоцентезата. А ако при нея излезе положителен резултат вече в зависимост от това за какво е положителен ще обсъдим опциите  с лекарите, но ние сме решили кое е единственото решение за нас.

# 201
Да се оплача и аз. Излязоха ми едни изследвания, още чакам ft3. Понеже си гледам един сайт за референтни стойности при бременни по триместър и сега се филмирах, че б12 е много над нормата за бременни жени в първи триместър. И като се зачетох се стресирах много. Пише, че високият витамин б 12 при бременни се свързва с 16 пъти по-голяма опасност от аутизъм при бебето. При предната бременност ми беше много по-нисък. Май-беше към 300. И разбира се, витамин д ми е нисък, ама той винаги е бил така, макар че пия добавка. Това са референтните стойности:

http://www.perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Vitamin%20B12.htm

Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
fT4       0.890       ng/dl    0.700 - 1.480   
TSH       0.792       uIU/ml    0.350 - 4.940   
fT3               pg/ml       
Метаболити, Витамини
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
Витамин В12       652       pg/ml    187-883; латентен дефицит <300   
Витамин Д 3   L    16.90       ng/ml    10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране

Искам да Ви успокоя, че стойностите Ви на Б12 са дори страхотни за бременна жена. Лабораторните граници са занижени и при бременност се гони дори горна граница 800-1000ng/ml.
Обърнете внимание на вит. Д обаче, защото то е адски ниско - при бременност, ако не се лъжа, се търси стойност 40-50ng/ml пак към горна граница.
Следете си и железния панел, защото при по-високо Б12 е възможно ниско желязо, което не е ок (двете се компрометират едно друго) Желязо около 20-30 е горе долу добре. Аз съм с 16 и имам предписание за суплементиране със железен препарат.

# 202
Да се оплача и аз. Излязоха ми едни изследвания, още чакам ft3. Понеже си гледам един сайт за референтни стойности при бременни по триместър и сега се филмирах, че б12 е много над нормата за бременни жени в първи триместър. И като се зачетох се стресирах много. Пише, че високият витамин б 12 при бременни се свързва с 16 пъти по-голяма опасност от аутизъм при бебето. При предната бременност ми беше много по-нисък. Май-беше към 300. И разбира се, витамин д ми е нисък, ама той винаги е бил така, макар че пия добавка. Това са референтните стойности:

fT3               pg/ml       
Метаболити, Витамини
Витамин Д 3   L    16.90       ng/ml    10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране

Искам да Ви успокоя, че стойностите Ви на Б12 са дори страхотни за бременна жена. Лабораторните граници са занижени и при бременност се гони дори горна граница 800-1000ng/ml.
Обърнете внимание на вит. Д обаче, защото то е адски ниско - при бременност, ако не се лъжа, се търси стойност 40-50ng/ml пак към горна граница.
Следете си и железния панел, защото при по-високо Б12 е възможно ниско желязо, което не е ок (двете се компрометират едно друго) Желязо около 20-30 е горе долу добре. Аз съм с 16 и имам предписание за суплементиране със железен препарат.
Много благодаря за информацията! Странно, че не ми е пуснато желязо. Ще трябва да си пусна. Иначе витамин д ми е нисък от 2019, с мъка го бях вдигнала и беше нормален при предната бременност. Явно пак е паднал след раждането. Пия комплект витамини, в които има витамин д.

# 203

fT3               pg/ml       
Метаболити, Витамини

Много благодаря за информацията! Странно, че не ми е пуснато желязо. Ще трябва да си пусна. Иначе витамин д ми е нисък от 2019, с мъка го бях вдигнала и беше нормален при предната бременност. Явно пак е паднал след раждането. Пия комплект витамини, в които има витамин д.

По-добре суплементиране отделно с вит. Д, защото твърде вероятно в комплексните витамини да не се усвоява всичко от тях, а и някои имат сблъсък помежду си - например магнезий и желязо. Вит. Д е в синергия с магнезий и вит. К2 (но той с повишено внимание по време на бременност) за по-пълноценно усвояване.

# 204
Galapagos1, Mon2 в права. Вземи си отделно вит. Д и то поне 2500 единици. Моето е наред (62), ама аз от септември пия 2500-5000 единици. Сега си е добре и док го намали на 2500 UI веднъж седмично само да потдържам нивото.
В комбинираните витамини освен това са в малки дози и обикновено в недобре усвоими форми.

# 205
Здравейте,вече официално съм регистрирана като бременна.В 14 г.с.,започвам 15-та.Днес си взех изследванията,но другата седмица съм на преглед.Мисля,че са ок.Качвам ги за мнение. 🙂

# 206
Здравейте, и моят Вит.д беше по спомен някъде 15-16…
По колко мг витамин пиете?
Моят е 2000 единици, казаха ми през ден да го пия, но често го забравям като не е всеки ден…
Преди хранене ли го пиете?

# 207
Аз пия витД 3000единици всеки ден, защото съм в дефицит, отделно б12 също ми е на долна, съответно приемам и него.

# 208
Аз приемам спрейчето на better u, по едно впръскване в светлата част на деня.
Момичета, спря ли гаденето? При мен все още не - 13 + 2гс. Sad Особено  нетърпимо е следобед.

# 209
14+1 гс и още съм с гадене, снощи не успях да заспя докато не повърнах, откачена работа, мислех че ще е спряло вече Cry
Вече се притеснявам и за храната, която ям, от всичко ми се повръща и ям само сухи храни и кисело мляко..... В понеделник съм на преглед, ще питам дали е нормално.

Аз приемам спрейчето на better u, по едно впръскване в светлата част на деня.
Момичета, спря ли гаденето? При мен все още не - 13 + 2гс. Sad Особено  нетърпимо е следобед.

Общи условия

Активация на акаунт