Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията относно енергийната криза и нарастващите цени на горивата?
Какви са мненията за посещението на погребението на близък човек по време на бременност?
Какви са мненията за пренаталните тестове?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията относно енергийната криза и нарастващите цени на горивата?
Форумът обсъжда енергийната криза и нарастващите цени на горивата. Участниците отбелязват, че цените на бензина са се увеличили значително, като някои прогнозират, че могат да достигнат 3 лв или повече. Въпреки това има изразено мнение, че войната никога не води до нищо добро и че няма печеливши в дългосрочен план, независимо от резултата.
-
Какви са мненията за посещението на погребението на близък човек по време на бременност?
Форумът включва различни мнения относно посещението на погребението на близък човек по време на бременност. Някои участници изразяват мнение, че биха отишли да се сбогуват, тъй като смятат, че е важно да се сбогуват с любимите си хора. Други споделят, че не вярват в суеверия и не биха отишли там, подчертавайки, че това е лично решение.
-
Какви са мненията за пренаталните тестове?
Форумът включва споделени преживявания относно резултатите от пренаталните тестове. Някои участници изразяват съжаление и надежда, докато други предлагат да се потърси второ мнение и подчертават значението на личната преценка и смелостта. Форумът съдържа различни мнения относно пренаталните тестове. Някои потребители споделят лични преживявания, като изразяват притеснения относно резултатите от тестовете и чувства несигурност относно бременността. Други потребители предоставят информация за изследванията, които са направили, и се надяват, че резултатите ще облекчат тревогите им и ще осигурят увереност.
-
Какви са мненията за болките и кървенето по време на бременност?
-
Какви са изследванията на основните витамини по време на бременност?
Изчакай да се види ембрион, няма как да мерят тонове на сакче. На твое място бих отишла отново още следващата седмица- за жълто тяло и евентуална сърдечна дейност-ако се вижда. Твоите седмици са ранни. После вече питай за термина ти - и тогава намери твоята група тук- мисля, че може и към Ноемврийската да вървиш.
На същото това бебе миналата седмица НТ му беше 2.6-2.8, сега я измери 3, което никак не е добре. На бебе номер 2 пък миналата седмица беше 2.16, сега я измери 1.9 и за него каза, че си е съвсем в нормите. Заради доста повишената гънка на бебе 1, препоръча амниоцентеза в 16гс. При мен хорион биопсията не е удачен вариант, тъй като съм със задна плацента. За неинвазивния тест също каза, че не е удачен вариант, тъй като при такава стойност на гънката имало риск и от други генетични заболявания освен трите тризомии, единствено за които тези тестове дават най-висок процент на точност. Та така, утре така или иначе съм пак при Павлова в Марковс, ще чуя какво ще каже тя една седмица по-късно. Честно казано няма да се учудя да чуя различни неща от нея. Тя и за плацентата беше категорична, че е една. Днес Игнатов каза, че според него са си две и дори ми показа къде е границата между тях въпреки, че апаратурата му беше далеч не толкова добра или по-скоро визуализацията не беше толкова ясна колкото в Марковс. Все пак значение има кой седи зад апаратурата. Накрая ще се консултирам с д-р Дойчиновски, на когото имам огромно доверие - той е моята трезво мислеща глава в момента
и вероятно ще изчакам до 16гс за амниоцентеза, за да се знае вече всичко със сигурност и да приключи тоя кошмар, че аз докато се успокоя през тая бременност, то ще стане време да раждам
Малко дълго стана, но ми олеква като ви споделя тук, а пък и вярвам, че за някого някой ден може да са от полза моите премеждия.
Днес докато шофирах към прегледа си мислех колко време искахме второ дете, как бяхме тръгнали към инвитро, как смятам, че сме добри хора - помагаме както можем на другите, учим сина си да е добър човек, обгрижваме го, обичаме го, как първо уж беше кухо яйце и накрая си викам "Добре бе, м***а му, заслужаваме ги тези двете чудеса, трябва да се оправят нещата!!!"