СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 840
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
Беше ми попаднала статия, че цитратът е най-активната бионалична форма на магнезий и затова взех диаспорал. Магнезиевият цитрат го има на различни фирми и в различни разфасовки.

# 616
Относно ФМ в Марковс - аз за първи път ходих там. Избрах го само защото можеше лесно, през сайта, да се запише час за след няколко дни. Всички бяха много любезни, часът се спази с 10тина мин забавяне. Прегледът продължи около 40 мин, не съм гледала с точност часовника. Вътре е много приятно, просторна стая, заглушена светлина, има стол за таткото до леглото, срещу леглото има огромен телевизор, на който се вижда всичко от ехографа. Със сигурност обстановката беше по-добра от други места, където съм ходила.
Аз бях при доктор Димитрова, избрах я съвсем случайно. Беше много мила и през цялото време говореше и обясняваше какво гледаме, в какъв разрез е, кой орган как е, къде е разположен, дали е добре така, как е кръвотока към него, преброи всички пръстчета на ръцете и краката. Отговори на всичките ни въпроси по време на прегледа. Като цяло сме доста доволни. Освен това, после в сайта има качени снимки от прегледа, което е доста по-удобно от 2 снимки на хартиен носител.

Много благодаря. При кой доктор беше и доволна ли остана от прегледа? Оглеждат ли всичко, коментират ли и колко време продължи прегледа?

# 617
  • София
Беше ми попаднала статия, че цитратът е най-активната бионалична форма на магнезий и затова взех диаспорал. Магнезиевият цитрат го има на различни фирми и в различни разфасовки.
О, сега като каза ДИаспорал - него ми го даваха в една от болниците преди. Обаче ми идваше твърде скъпо- по 3 на ден трябваше да пия, освен това от сашетата повръщах...сега търся на хапчета или поне разтворима таблетка, но не ми излиза...

# 618
Аз не мога да разбера защо от Магнерота, който е 500мг изписват 3х2, а от всички останали магнезии - Биолектра, Доаспорал и т.н, които са 300 или 400мг, изписват 2х1 или 3х1 в най-добрият случай. Тоест, чудя се защо не изписват и от другите видове магнезии 3000мг дневно или поне 1500мг?

Едит: Сетих се и още нещо. За какво се изписва Но шпа 3х2 (при контракции), как влияе, защото моята АГ не ми го изписа?

Последна редакция: вт, 12 апр 2022, 19:01 от Darling*

# 619
Но шпа влияе на мускулатурата на матката. Свиване,отпускане,т.е.контракции. не знам, защо не са ви го изписали

# 620
Включвам се по въпроса с количката.
С първото взехме пег перего, количк, ползвана 3.5г от друго семейство за 200лв. Супер здрава количка и я подарих, понеже взехме лятна. Сега за зимата една приятелка ще ни даде и то ще е за кратко, лятната пак ще си я ползвам.

Количката беше със зимен и летен кош, за кола взехме столче 0+ и още си е с него. Кошът за кола от количката не го препоръчват за дълго ползване, а ние много си обикаляхме преди.

# 621
Аз да кажа за Марковс.... Била съм при Павлова и Марков. Павлова за мен е не, от Марков съм с добри впечатления. Вчера тръгнах да си оправям документите и понеже не можах да открия в коя папка съм свалила амбулаторния лист от едното ми посещение при Павлова, влязох си в профила да го сваля наново. И, о, каква изненада - ми той е преправян!!! Няма дата, на която са правени промените. Взех този, който имам изпринтен от регистратурата и сравнява и си имаше поправки. И то точно в нухалните транслуценции, с които имахме драма и ми бяха супер важни, както някои сигурно си спомнят. Много се ядосах и според мен е тотално некоректно. Поне, ако преправят в последствие да уведомят пациента. А тя понеже тогава мери недоизмери, бързаше, и в крайна сметка на близнак беше уж измерила стойността на близнак 2, а в амбулаторния лист на Б2 си пишеше тази стойност, а Б1 беше оставен с празно поле. Сега на празното писала съвсем друго, на другото трето, абе въобще пълно мазало и тотално некоректно спрямо мен като пациент.

# 622
Момичета, а как ги усещате контракциите? Имате ли болки в кръст, в корема? Аз от два дни се чувствам особено в областта на корема. Като топка, все едно имам торба с цимент и ми е много опънато.

# 623
Не сте питали за Надежда, но аз да кажа Joy назад съм писала, че съм много доволна от Патрикова, преди седмица бях на фм държа ме два часа и половина, почти 3 даже, защото едното бебе не искаше да се обърне за да му измери гръбнака, накара ме да се разхождам, да пишкам и накрая пих кола за да го събудя, мисълта ми е че не ме пусна докато не измери всичко каквото трябва Blush според мен други биха се отказали... Иначе първия ми преглед при нея продължи цял час, доста се старае и доста обяснява!

Аз да кажа за Марковс.... Била съм при Павлова и Марков. Павлова за мен е не, от Марков съм с добри впечатления. Вчера тръгнах да си оправям документите и понеже не можах да открия в коя папка съм свалила амбулаторния лист от едното ми посещение при Павлова, влязох си в профила да го сваля наново. И, о, каква изненада - ми той е преправян!!! Няма дата, на която са правени промените. Взех този, който имам изпринтен от регистратурата и сравнява и си имаше поправки. И то точно в нухалните транслуценции, с които имахме драма и ми бяха супер важни, както някои сигурно си спомнят. Много се ядосах и според мен е тотално некоректно. Поне, ако преправят в последствие да уведомят пациента. А тя понеже тогава мери недоизмери, бързаше, и в крайна сметка на близнак беше уж измерила стойността на близнак 2, а в амбулаторния лист на Б2 си пишеше тази стойност, а Б1 беше оставен с празно поле. Сега на празното писала съвсем друго, на другото трето, абе въобще пълно мазало и тотално некоректно спрямо мен като пациент.

# 624
Аз нямам болки, но да, така както го описваш и ти, така го усещам и аз, само че не ми тежи толкова като торба с цимент, просто се усеща нещо като изпъване.

Момичета, а как ги усещате контракциите? Имате ли болки в кръст, в корема? Аз от два дни се чувствам особено в областта на корема. Като топка, все едно имам торба с цимент и ми е много опънато.

# 625
Дарлинг, аз започнах да получавам крампи и АГ ми изписа магнерот 3х2 за една седмица, за да се натрупа, но после каза 3х1.

# 626
Аз ще си пия диаспорала засега пък да видим дали ще се понатрупа и ще ме отпусне. Миналата година мъжът ми си взе ваучер за deprivation tank. Това е като капсула пълна с вода с магнезий и се потапяш за известно време, казват, че за бременни е много добро. Ще взема и аз да си направя и аз Simple Smile)).
Усещате ли бебетата вече? Моето доста ме посритва. Вчера нон-стоп ми се пишкаше от това натискане в пикочния мехур.

# 627
Усещате ли бебетата вече? Моето доста ме посритва. Вчера нон-стоп ми се пишкаше от това натискане в пикочния мехур.
Да, усещам го, от 2 седмици някъде Simple Smile . Снощи дъщеря ми поиска да усети бебето. Сложи си ръката на корема ми и беше много развълнувана от движенията Simple Smile . Иначе и на мен ми се пишка повече от това натискане, особено нощно време. Тая сутрин, малко преди да стана, беше нетърпимо Grin.

# 628
  • София
Магнеротът е с доста по-ниска концентрация, затова изписват големи количества, вчера ги сравнявах, както ме посъветва, ох забравих с кого си писахме, но наистина магнеротът е най-нисък. Сега бавно бавно ще ида до аптеката и ще взема диаспорал, макар че от него ми се драйфа. Днес съм по-добре, пак ми тежи, но го няма постоянното дърпане. Аз вчера ги усещах като торба с цимент заедно със стягане- коремът на топка, като имах силни болки в кръста и ниско в областта на корема-като цикъл. Днес само болката в кръста остана и понякога свиване. Иначе ми тежи непрекъснато. Имам болка и във вагината, което вчера ме стресира да не се е скъсил канала, но ми взимаха микробиология и други изследвания и според мен е от металното нещо, както и от чекненето, доста дълго ме преглеждаха. Дано съм права. Засега няма да отивам към болницата.
В Надежда за прегледа на сърцето ми препоръчаха Маринов (не помня много и май това беше името), но то е чак към 23 г.с.

# 629
Аз съм водила каката като беше бебе при Маринов. Останах доволна от него. Предполагам и за фетална ехокардиография е супер опция.

Общи условия

Активация на акаунт