СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ🤰🏻2022 💝 (ТЕМА 2)

• 42 810
  • 770
  •   1
Отговори
# 630
Маринов преглежда и в Марковс. Аз записах за 22ра седмица.

# 631
Момичета пред дилема съм. Споделих с АГ за сърцебиене и след консултация и с кардиолог се оказа, че всичко е на нервна почва. АГ ми изписа Симпатил, обаче в листовката пише, да не се използва по време на бременност. Чудя се да го започвам ли въобще? Попринцип страдам от силна тревожност и за известно време бях овладяла положението, но имам чуството че всеки момент ще се върна отначало и ще започна пак с паник атаките.

# 632
  • София
След като АГ го е изписал, според мен той би трябвало да е преценил,че е безопасен. Аз не знам за лекарство, на което да пише,че не е противопоказно по време на бременност, но щом лекар го е изписал, а ти наистина се притесняваш, взимай го. Важно е спокойствието. Аз вчера с контракциите на няколко пъти бях на ръба на оаниеска атака, просто не можех да дишам, ужасно е и не носи нищо добро.

# 633
Момичета, аз бих искала да ви попитам, тъй като напоследък обсъждате магнезия, а на мен такъв не ми е предписан, защото съм нямала към момента контракции и крампи. На вас в коя седмица ви го назначиха и имали ли сте някакви оплаквания преди това?
Чета, че е хубаво да се пие и обмислям все пак да си взема .. към момента съм се спряла на този на Биолектра като вариант. Не знам дали е качествен и лесно ли се усвоява, но ми попадна тяхна реакламна статия със суперлативи Satisfied

# 634
На рецептата ми пишеше да го започна след 12 г. с., аз го почнах 13,14 гс,  пия магнерот 3х1
Честно казано не бих го започнала без  лекарско предписание, от началото ми дразнеше корема, след като го изпия ме болеше горе високо. Пия също комбинирани витамини, витамин ц (защото ми кървят венците и носа), желязо и още две неща, идват ми в повече толкова много лекарства, ама няма начин Confused

Момичета, аз бих искала да ви попитам, тъй като напоследък обсъждате магнезия, а на мен такъв не ми е предписан, защото съм нямала към момента контракции и крампи. На вас в коя седмица ви го назначиха и имали ли сте някакви оплаквания преди това?
Чета, че е хубаво да се пие и обмислям все пак да си взема .. към момента съм се спряла на този на Биолектра като вариант. Не знам дали е качествен и лесно ли се усвоява, но ми попадна тяхна реакламна статия със суперлативи Satisfied

# 635
  • Горна Оряховица
А щом се пият комбинирани витамини фолиевата трябва ли да се спре или продължава?

# 636
На мен ми я спряха, в комбинираните я има, аз пия Витамам.

А щом се пият комбинирани витамини фолиевата трябва ли да се спре или продължава?

# 637
  • София

аз не бих пила нищо, което не ми е изписано, нито витамини, нито нищо, някак това ми е останало от предната бременности повтаряно от лекарите- не излезе ли нужда при изследванията, няма нужда от добавки, никакви. Аз лично пия магнезий от 10 г.насам без пекъсване, защото съм с доказан дефицит. От вчера заради контракциите ми го увеличиха. Така че не виждам причина да се тъпчеп излишно с неща, при това и скъпи.

# 638
  • Горна Оряховица

аз не бих пила нищо, което не ми е изписано, нито витамини, нито нищо, някак това ми е останало от предната бременности повтаряно от лекарите- не излезе ли нужда при изследванията, няма нужда от добавки, никакви. Аз лично пия магнезий от 10 г.насам без пекъсване, защото съм с доказан дефицит. От вчера заради контракциите ми го увеличиха. Така че не виждам причина да се тъпчеп излишно с неща, при това и скъпи.
Витамините са ми предписани,и наистина и там има фолиева и от нея няма вече смисъл.Пия АктивМама на Допелхерц.

# 639
На мен пък от вчера + днес, по едно и също време , т.е.сега към 16ч ми става едно слабо....все едно цял ден не съм ьла, точно това е чувството. А съм яла, само дето и двата дни предимно въгрехидрати плюс плодове и зеленчуци. Пия и вода. Не знам какво става .но така се чувствам обикновено, ако не съм яла цял ден, а преди 30 минути изядох чиния с макарони с гъби и доматен сос . Месо не ям много, напоследък ми е гадно....

# 640
И на мен ми се случва по същото време и лягам да спя за един час Grinning

Момичета измислихте ли имена за бебчетата?
На мен за момичето ми се върти в главата - Яна, но за момчето НИЩО не ми харесва, хем искам да е късо име, хем да няма "Р" в него, дайте някое предложение, ако се сетите Joy

На мен пък от вчера + днес, по едно и също време , т.е.сега към 16ч ми става едно слабо....все едно цял ден не съм ьла, точно това е чувството. А съм яла, само дето и двата дни предимно въгрехидрати плюс плодове и зеленчуци. Пия и вода. Не знам какво става .но така се чувствам обикновено, ако не съм яла цял ден, а преди 30 минути изядох чиния с макарони с гъби и доматен сос . Месо не ям много, напоследък ми е гадно....

# 641
Момичета, какъв вид магнезиий пиете? Аз си взех диаспорал днес от 300 мг и изпих две прахчета. Мажа се и с магнезиево олио, уж се усвоява по-добре през кожата.

Магнезиевото олио не е ли при болки, а не затова, за което се приема магнезии на таблетки?

# 642
На мен АГ ми беше изписала магнезии на Биолектра (разтворими) в началото за по лесно ходене до wc, но съм пила само 2-3 пъти, защото нямах нужда. След това за контракциите ми изписа пак на Биолектра 2х1, но на капсулки и каза да спра другите. Честно казано на мен също не ми е приятно да правя нищо на своя глава, но реших да си увелича магнезия на 3х1 и да добавя 3х1 Но шпа… все пак чета, че масово момичетата пият 3х2/3х1 и Магнерот, и Но шпа, а дори не усещат контракции, пък аз се чувствам, че едва ли не имам повече от другите, а пия най-малките дози.

По повод Биолектрата и Магнерота, днес питах в аптеката кое е по-добро и жената каза, че магнерота бил по-стар вариант и затова масово изписвали него, а Биолектрата била много пречистена и дори ми я похвали… дали е така - не знам.

# 643
Абе бях вдигнала малко кръвно 135 ми беше горната граница.Трябва да ми е по-надолу, ама
...пусти му и емоции. Аз съм много емоционална. Но за втори път вече става, надявам се да не се повтаря, ама....

# 644
На мен АГ ми беше изписала магнезии на Биолектра (разтворими) в началото за по лесно ходене до wc, но съм пила само 2-3 пъти, защото нямах нужда. След това за контракциите ми изписа пак на Биолектра 2х1, но на капсулки и каза да спра другите. Честно казано на мен също не ми е приятно да правя нищо на своя глава, но реших да си увелича магнезия на 3х1 и да добавя 3х1 Но шпа… все пак чета, че масово момичетата пият 3х2/3х1 и Магнерот, и Но шпа, а дори не усещат контракции, пък аз се чувствам, че едва ли не имам повече от другите, а пия най-малките дози.

По повод Биолектрата и Магнерота, днес питах в аптеката кое е по-добро и жената каза, че магнерота бил по-стар вариант и затова масово изписвали него, а Биолектрата била много пречистена и дори ми я похвали… дали е така - не знам.

Честно казано, колкото и да ми е неудобно, точно ходенето до wc е другата причина, поради която се замислих за магнезия,😁 освен че се коментираше тук.
Аз бих те посъветвала да се обърнеш към наблюдаващия те. Някой сподели или четох някъде, че магнерота не се усвоява така добре, в сравнение с биолектрата, та и за това дозата е по- висока. Не е ОК и да се предозира с магнезия.
Все пак абсолютно сте прави, момичета, че е по- добре първо да го комуникирам пак с АГ.

Общи условия

Активация на акаунт