Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 69

• 30 118
  • 725
  •   1
Отговори
# 510
Значи си имаш стомашен проблем, докато не го оправиш няма как да свалиш МАТ само с хранителен режим. Отиди на гастро за преглед, пусни си фецес проба да проверят за всичко бактерии  Хеликобактер, Кандида.... чревни паразити и т.н.

# 511
  • Пловдив
Единственото нещо е ,че започнах да пия глутамин,но и често го забравям.

В каква доза на ден го вземате? Предполагам е на прах.
Аз за сега пия 2 пъти по 5 грама. В книгата на Уенц пише 3 пъти по 5гр, а на опаковката на моя - 1 път по 5гр. И аз реших нещо по средата, докато намеря информация колко е необходимото количество Stuck Out Tongue Winking Eye

# 512
  • Столичанин ама не в повече :D
Колит нямам. За гастрит и язва, бактерии не съм изследвала. Преди години правех стомашни кризи с трудносмилаеми храни. И съмнения за гастрит, но не съм изследвала.
   Благодаря за съветите.
  Не знам как пробвате пробиотиците. Купих 2 (комбинирани с пребиотик) - първите изпих, може би неправилно. Вторите още стоят - спрях ги. Някакси  ми излиза икономически неизгодно да купувам, пробвам и да ги хвърлям като не ми понасят.
Виж това https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012876, пият се 2 часа след хранене, а не на гладно, тея https://herbamedicabg.com/pro10biotiks-pro10biotics-probiotik-x- … -60-kapsuli-500mg и тея https://herbamedicabg.com/proflorenzim-proflorenzyme (като тея имат и ензими) се пият преди хранене.

# 513
По веднъж и да ви кажа много съм несериозна .Често го забравям.Много се чудя какво стана че Мат да ми спадне така -48 при горна граница 37.На някой случвало ли му се е.Факт  е ,че не съм спазвала диета ,не съм се ограничавала .Мислих да спра глутна ,но не съм.Ако е следствие на глутамата ,да взема да го вдигна.

# 514
  • Пловдив
На мен ми стана интересно дали има връзка между глутамата и намаляването на МАТ. Аз го пия от месец, но и спазвам ограничаваща диета. Като пусна изследвания, ще докладвам. Мисля да вкарам още малко храни и тогава.

За пробиотици аз пия и препоръчвам само лактобацилус булгатикус. Тези вносни бъркочи от всякакви щамове не съм убедена, че може да са ни от голяма полза поне на нас, българите.
Но може да пробвам някои от препоръчаните за разнообразие Simple Smile

# 515
По веднъж и да ви кажа много съм несериозна .Често го забравям.Много се чудя какво стана че Мат да ми спадне така -48 при горна граница 37.На някой случвало ли му се е.Факт  е ,че не съм спазвала диета ,не съм се ограничавала .Мислих да спра глутна ,но не съм.Ако е следствие на глутамата ,да взема да го вдигна.

Може да е станала грешка в лабораторията. Или да са изследвали техен човек.

# 516
Успях да си запиша час за другата седмица за ендокринолог. Проблем ли ще е, ако съм в цикъл когато изследвам TSH, ft3, ft4, TAT и MAT?

# 517
За антителата няма никакво значение. За хормоните принципно е добре на чист ден да се правят, но и аз съм правила 1-2 пъти заради полови хормони по време на цикъл.

# 518
Здравейте, какво мислите за лаборатории Synevo, тъй като се коментираше, че Рамус не може да им се има много доверие ?

# 519
  • Пловдив
Здравейте , аз искам да споделя какво е положението с Мат при мен.Имах някъде близо до 400 септември ,не съм спазвала никакви диети.Последните два месеца не се ограничавам изобщо.По принцип не ям млечни ,но последните месеци си хапвам по малко.Мат ми стана 48. Единственото нещо е ,че започнах да пия глутамин,но и често го забравям.
Какъв глутамин пиеш?

От известно време го заглеждам, но не знам какво да взема...

# 520

Това са първите ми изследвания, когато се установи, че имам Хашимото и хипотериодизъм. Пия по схема еутирокс като започнах 4 дни с 25 мг, после една седмица 50, още една седмица 75 и от тази седмица съм на 100. Имам абсолютно всички възможни и невъзможни симптоми. Най много се притеснявам от косопада и кг. Ще съм благодарна на всякакви насоки и съвети ❤️

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 11:22 от iva.vt

# 521
iva.vt в такава жестока хипофункция си, буквално жлезата почти не работи, няма начин да нямаш толкова симптоми. Съвета ми е да прочетеш първата страница за да се запознаеш със състоянието си.
Друг съвет който мога да дам е да се изследваш за дефицити на витамини - пише го на първа страница, също така във връзка с кг, да изследваш инсулин и кр.захар на гладно (ти имаш кр.захар, но е хубаво двете с инсулин едновременно да се проверят)

П.П. на снимката ти се вижда ЕГН-то, скрий го

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 11:19 от mibobo

# 522
За косопада - аз от 4-5 месеца си слагам в шампоана масло от розмарин и рициново масло. Бях със зверски косопад и може би след 2 седмици доста намаля, в един момент даже спря. Сега пак леко капе, но го отдавам на сезона. Обаче при тази сериозна хипофункция едва ли само това ще помогне.

# 523

Това са първите ми изследвания, когато се установи, че имам Хашимото и хипотериодизъм. Пия по схема еутирокс като започнах 4 дни с 25 мг, после една седмица 50, още една седмица 75 и от тази седмица съм на 100. Имам абсолютно всички възможни и невъзможни симптоми. Най много се притеснявам от косопада и кг. Ще съм благодарна на всякакви насоки и съвети ❤️

Трябва време, за да се понатрупа хормона. Не става за няколко седмици. Постепено симптомите ще намаляват. Може даже от още по-висока доза да имате нужда.

# 524
Не е по темата и ще ме извините, но някой има ли представа колко струва бондинг на зъби?

Общи условия

Активация на акаунт