Любители на котки - Тема 171

• 33 226
  • 748
  •   1
Отговори
# 570
Някой има ли опит с подобни гранулки за успокоение?
Скрит текст:
Скрит текст:
Манди е много страхлива и наплашена и искам да започна да и давам нещо за успокоение.Подскача и бяга дори и от кихане.Пада и много козината вече почти не стои в нас.Идва само когато е гладна яде и изчезва.Спря да и да мърка не се почиства.
Другата седмица ако се появи ще се опитам да я заведа на лекар.Според мен е болнична от нещо.Може пък и друго семейство да си е харесала.
И още един откачен въпрос.
Нормално ли е по дупета им да остават сухи акита? Тя има постоянно.

# 571
  • София
Някой има ли опит с подобни гранулки за успокоение?
Нормално ли е по дупета им да остават сухи акита? Тя има постоянно.
Аз съм доволна от продуктите на Beaphar, та можеш да пробваш.
И при Аш се случва да има замърсяване под опашката, но се почиства старателно. Оникс е чист.

Вчера в рамките на няколко часа направих две поръчки от Зооплюс. Втората поръчка е с доставка. Мислех да им пиша да ги обединят, но сега получих мейл, че втората е изпратена. Надявам се поне да дойдат в един ден.
Казах на дъщеря ми, че съм поръчала храна и тя рече "защо поръча и еди кой си иска да му поръчаш нещо". Поръчахме. Добавих и един пробен пакет котешка тоалетна за нас. Ще я получим преди нашата поръчка Simple Smile

# 572
  • Бургас
Харко не е голям фен на почистване на дупето...
Той изобщо не се мие особено старателно,а е бял...
Аз го преследван да бърша с мокри кърпички,не дава,бяга..

# 573
Здравейте, някой тук има ли обяснение, защо като на пръскам с Астониш против мухъл някъде и котката ми  започва да се държи странно, търкаля се, мяука, все иска да ходи до напръсканото място...?

# 574
Група, Сина се репчи на Кардю. След 5 мин ги товарим в колата и на ваксина. Дано няма инциденти.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 20:12 от cardhu

# 575
  • София
Здравейте, някой тук има ли обяснение, защо като на пръскам с Астониш против мухъл някъде и котката ми  започва да се държи странно, търкаля се, мяука, все иска да ходи до напръсканото място...?

Препаратите против мухъл съдържат хлор. Всички хлорсъдържащи препарати са отровни за котките (и не само), включително белината.
Когато пръскате, добре е да държите котката  в друга стая и да я пазите (а вие е добре да слагате маска).
Скрит текст:
Имам тежка непоносимост към хлорни препарати (получавам задух и обриви) и съм ги изхвърлила от вкъщи. Почиствам  с кислородна вода или спирт. И парочистачка най- вече.

# 576

Близка среща.
Ваксинирани са и двамата. Дадоха хапове за паразити  (профилактика ).

# 577
  • София
Здравейте, някой тук има ли обяснение, защо като на пръскам с Астониш против мухъл някъде и котката ми  започва да се държи странно, търкаля се, мяука, все иска да ходи до напръсканото място...?
Препаратите против мухъл съдържат хлор. Всички хлорсъдържащи препарати са отровни за котките (и не само), включително белината.
Когато пръскате, добре е да държите котката  в друга стая и да я пазите (а вие е добре да слагате маска).
Да добавя към горното, че хлорът действа на котките подобно на валериана. При възможност веднага отиват да го ближат. Затова трябва да се изключи напълно при почистване на под или места, до които котките имат достъп.

cardhu, май е само любопитство един към друг? Не се виждат наежени гръбнаци. Simple Smile

# 578
  • София
Да добавя към горното, че хлорът действа на котките подобно на валериана. При възможност веднага отиват да го ближат.
Забелязах това при Оникс. Доместос любител е той. Пазим ги.
Оникс се беше овъргалял в една микрофибърна кърпа, която уж беше изплакната, но пак си миришеше на белина.

# 579
Момичета, отдавна не съм писала тук, но сега го правя със зов за помощ. Малкото коте на една възрастна съседка го прегази кола. Тя го е завела в ЦВК и от там са й казали, че операцията на гръбнака ще струва 1000 лв. Жената е на една пенсийка и няма възможност. Разплакала се като дете в клиниката и друга жена се трогнала от историята и без да й каже е превела сумата директно по сметка в клиниката. От там са се обадили на съседката и тя го е завела за спешна операция, която е извършена вчера. До тук добре, нооо се оказало че трябва нова операция на червата, която е предвидена за вторник. Операцията ще се поеме безвъздмедно от клиниката, но е нужен донор на кръв. Изискванете е котето да е над 4 кг и да е ваксинирано. Също така да не е много възрастно. Аз имам подходящи котета вкъщи, но те са без ваксини. Обясниха ми от клиниката, че ако кръводарителят е без ваксини трябва да му се направят изследвания, които не са малко пари, а жената няма възможност никаква. Та, да стигна до това за което се моля. Моля, No Mouth някоя добра душа с подходящо коте да се отзове и да даде кръв. Мое коте е давало кръв преди 3 години, но тогава собственикът на нуждаещото се коте плати изследванията.

П.С.
Говорихме си със съседката и тя ми каза, че ако котето се оправи повече няма да го пуска навън и става изцяло домашно.

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 14:20 от 𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈

# 580
  • София
Моите имат килограмите, но на Аш му предстои ваксина, годишна ваксина. Иначе и двамата имат само бебешките ваксини. Най-вероятно са с 3-валетни ваксини и двамата.

# 581
А, как се разбира дали става за донор, като не знаем кръвните групи? Всяка ваксинирана котка ли може да дари?

# 582
  • София
А, как се разбира дали става за донор, като не знаем кръвните групи?
Дъщеря ми попита същото, "Съвместими ли са?"
Иначе е съгласна.

# 583
  • Варна
Господ здраве да дава на жената помогнала със сумата за операцията. Дай Боже да се намери и донор и пострадалото коте да се възстанови! ❤️

# 584
Трябва да се направи тест за съвместимост и тогава се разбира дали може да стане донор.

Общи условия

Активация на акаунт