Любители на котки - Тема 171

• 32 605
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
silvi_7878, ние имахме изградена рутина за съня, която работеше до преди месец. Да е будно няколко часа преди часа, в който си лягате и много игри - въгичка, лазерче, да гони топчета или капачки. Но имай предвид, че дори да свикне не е гаранция, че след някакъв период от време няма да го развали. Ние изкарахме около 3 месеца. Лягаше с нас и спеше докато станем с 1-2 събуждания да си хапне или да си смени мястото. Края на миналият месец спря да си ляга с нас и започна да става около 6-7 сутринта.
Пожелавам ви успех!

# 91
Да чукна на дърво, от две седмици взе да спи по цяла вечер. По едно време почваше да мяука към 1, към 3-4 и то мие ставаме в 5.30ч.
Ама то аз на деца не счупих да спят, та на котка ли?
Факт е, че преди месец му сложихме хормонален имплант, вместо кастрация (нали някой питаше), та може и той да е повлиял.

# 92
Да чукна на дърво, от две седмици взе да спи по цяла вечер. По едно време почваше да мяука към 1, към 3-4 и то мие ставаме в 5.30ч.
Ама то аз на деца не счупих да спят, та на котка ли?
Факт е, че преди месец му сложихме хормонален имплант, вместо кастрация (нали някой питаше), та може и той да е повлиял.
Колко струва този хормонален имплантант?

# 93
  • Бургас
Аз питах за импланта.
Но...това е временно решение,накрая пак трябва да се кастрира котето.

Малките котета играят и през нощта.
Много са сладки,ама си искат своето.
Ако имат другарче коте, вероятно няма да закачат хората,но когато имат само хора за другарчета,си искат игра и обич от тях.

# 94
150лв ако не се лъжа.
Да временно решение е, но позволява да има поколение все пак. След това ще го кастрираме.

# 95
  • Бургас
150лв ако не се лъжа.
Да временно решение е, но позволява да има поколение все пак. След това ще го кастрираме.
Да,ако целта е да има поколение,е вариант.

# 96
  • София
Най-вероятно ще се сдобиете не само с поколение, но и с навици, които ще си останат. Sad

В тази връзка да се оплача. Преслава се държи като разгонена. Неспокойна е и непрекъснато вие, особено нощем. Тя се разгони веднъж преди да я кастрирам. И в нас е някакъв ужас. И тримата мъже са пощръклели и я преследват. Нищо не могат да направят, но непрекъснато се чуват писъци, а аз трябва да разтървавам. Sad Богдана и тя го отнася. Този път Рижко си я харесал и я преследва.

# 97
Той мина нещо като разгонване, но не е маркирвал преди имплатна. Както и да е, това беше компромисно решение, между моята позиция и тази на моя мъж. Надявам се да сме взели правилно решение и за нас и за котаракът.

# 98
  • Бургас
Пролет е,Танче.
Явно имат някакви запазени спомени.

Харко съвсем се държи като бебе коте,преследваше и хващаше снощи гъбата за пода,ръчках го под леглото с дръжката да се махне,той го прие на игра...Смях голям беше.

# 99
Откак прибирам моя в транспортната чанта за през нощта се родих. Иначе само мяуче. Щом го пъхна в чантата млъква. Знае, че това е "лека нощ". Нощем кък 3 се размяуква, вадя го давам му са яде и обратно в транспортната. Мяуне 5-6 пъти и това е. На фона на всичките му щуротии направо не мога да повярвам какъв късмет извадих, че свикна така нощем. Моят съвет е да пробвате.

# 100
  • Бургас
Моят е лигльо,ще се жалва и ще драска.
Поне само в клетката врещи така,че да го чуе целият свят.

# 101
Моят е лигльо,ще се жалва и ще драска.
Поне само в клетката врещи така,че да го чуе целият свят.
Пробвала ли си вкъщи, може би навън се стресира в клетката. И аз мислех, че ще врещи, щото той почти не спира... Ама ето, че не стана така. Като с магическа пръчка се кротва. Но пък моя изобщо не е спал при мен досега. Ако е свикнал при теб ще е трудно сигурно.

# 102
  • In the land of Never Never
Red soul, лъвовете като вид са котки, но са по-близки до кучетата като начин на живот, стадни животни са. Може би и с къпането да е така, и кучетата нямат нищо против водата.
Васко изпада в ужас, като се опитам да го къпя, а понякога се омазва доста, и е трудно с кърпи да премахна миризмата. Забива нокти в каквото му попадне, хваща се като удавник за сламка, обикновено това съм аз, защото го държа с едната ръка, с другата го къпя, и то на чешмата, мокря само задните части.
Иначе използвам обикновено бебешки мокри салфетки, без парфюм и противоалергични, и сух шампоан, който става на пяна. Това го понася по-лесно.
В тази връзка да се оплача. Преслава се държи като разгонена. Неспокойна е и непрекъснато вие, особено нощем. Тя се разгони веднъж преди да я кастрирам. И в нас е някакъв ужас. И тримата мъже са пощръклели и я преследват. Нищо не могат да направят, но непрекъснато се чуват писъци, а аз трябва да разтървавам. Sad Богдана и тя го отнася. Този път Рижко си я харесал и я преследва.
Таня, първата ми котка (в началото на 90-те) след кастрация продължи да се разгонва. Тогава кастрацията беше още екзотика, но все пак намерих ветеринар, който я оперира. Но не само продължи да се разгонва, но и забременя лятото, като я занесохме на вилата. Ветеринарят се кълнеше, че я кастрирал както трябва, но все пак допусна, че е останала някаква малка част от яйчника. Мисля, че матката не я махаха тогава, само яйчниците. Котката роди няколко пъти след това, но по едно котенце, все пак беше по-лесно да се намери стопанин за едно коте. Но вероятно е възможно да се продължи разгонването, ако функционира отчасти яйчника. Може би ще ти трябват някакви успокоителни, от сорта на фелиуей, за да се кротне цялата компания.

# 103
  • Бургас
Glikoza,нещо докторът е объркал,не е възможно кастрирано животно или човек да има поколение.

pandorina,от първия ден се настани до мен нахалникът и така си спи.Ще протестира,сигурна съм.
Наистина не мога да си обясня твоят мацуран как така слуша и кротува в клетката.Може би я приема за къщичка,безопасно място,явно му е хубаво вътре...Иначе няма да стои.

# 104
При разгонване женските ли вият? Моята изобщо не изкара звук.Търкаляше се по земята,повдигаше си дупето и повече си ближеше дупето, а и беше събрала всички котки около нея 😁Само това беше, за разлика от нейното гадже той много виеше два дни.

Общи условия

Активация на акаунт