Любители на котки - Тема 171

• 33 202
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Да оздравява писанчето.
У нас за сега кучето се плаши и бяга от котака. Да видим как ще е занапред.

# 631
Здравейте, днес ваксинирахме двумесечно коте с  фелиген RCP и я обезпаразитиха с витаминте. Сега като се изходи скоро беше по-редичко от обикновено и миризливо. Тя цял следобяд спа след ваксината. Дали е нормално.

# 632
Имам въпрос-нослетата на Фрея,Оникс и Аш сухи и грапави ли са?
Обикновено е влажно, но точно сега ѝ го пипнах и е сухо Simple Smile и май е грапаво, не бих го определила като гладко.
♥ Димяни ♥, ние на 4-тия ден след кастрирането ѝ сглобихме кот. дърво, та си търчеше по него без проблем Simple Smile
Дано бързо се оправят всички болнички котета!
Вчера купих от един зоомагазин Броадлайн, но още не смея да го слагам. Въпреки че в зоомагазина се оказа, че имат вет. кабинет и надълго си говорих с ветеринарката (много мила беше) и тя каза, че има котки, които така реагират и НекстГард комбо, и на броадлайн. Хубавото е, че ефектът е за няколко дни, но и тя препоръча, ако и сега така стане, да минем на хапче за вътрешно обезпаризатяване и други капки за външно.
Маймунката има ново любимо място Simple Smile

# 633
  • Стара Загора
Ей го и нашият 😃
И аз ще ходя да питам доктора да слагам ли нещо. Той не излиза, но ние все ще внесем нещо си мисля.

# 634
  • София
Маймунката има ново любимо място Simple Smile
Пораснала е?

А за любимото място... много познато, но при нас са врати и секции. Няма врата, на която Оникс да не е качил.
От място като скочат стигат на две педи от ръба и не успяват да се качат. Но ако има нещо до вратата, което да осигури тези две педи... горе са.

В петък си купих нов уред и децата полудяха при вида на големият нов кашон Joy

# 635
Препоръчайте ми кабинет в София където взимат кръв за изследвания на дива котка, която не позволява, без упойка. Категорично не желая да се поставя упойка само за това, а и котаракът не е чак толкова млад вече, от последната упойка излиза 18 часа, а беше само на 2 години. Позната ми каза, че някъде имали нещо като усмирителни ризи за котки и ги слагали и нямало проблем да се извърши манипулация. Той изпада в страшна криза, почва се виене, гърчене, драскане, пулс 300, нашият квартален ветеринар каза, че животното се мъчи прекалено много и наистина ще вземе да му се пръсне сърцето, неописуемо е. Нашият ветеринар работи сам, няма асистенти, аз не мога да удържа котката, дори за мерене на Т й слагаме мрежата за диви животни. Вкъщи е ангел, никога не е бил агресивен нито към непознати, но когато отидем при ветеринаря е ад. Предпочитам за района на младостите, дружба

# 636
  • София
А не е ли вариант ветеринарят да дойде у вас и да вземе кръв?

# 637
Ей го и нашият 😃
И аз ще ходя да питам доктора да слагам ли нещо. Той не излиза, но ние все ще внесем нещо си мисля.

Каква рунтава опашка има! Май дори и малка грива. Породист или просто случайно съчетаване на гени?

# 638
  • София
Роки22,моята котка също е много сложна за работа и когато се налага рентген или кръвни изследвания я водя в "101 Любимци" в Овча Купел.Доволна съм!

# 639
  • Стара Загора

Каква рунтава опашка има! Май дори и малка грива. Породист или просто случайно съчетаване на гени?

Породист е, уж. Нибелунг му е породата.
Но няма грива, само зад ушаците има по едно снопче светли косми

# 640
То бучката (подуването) не е на самия шев,а след него
Не знам дали се вижда...
Нищо не се вижда. Thinking

Здравейте, днес ваксинирахме двумесечно коте с  фелиген RCP и я обезпаразитиха с витаминте. Сега като се изходи скоро беше по-редичко от обикновено и миризливо. Тя цял следобяд спа след ваксината. Дали е нормално.
Нормално е. Утре трябва да е живнала. Ако не е - консултация с вета.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 21:02 от amy_nka

# 641
Някой по-горе се съмняваше дали не са предали Ковид на котето. Може би е възможно. По принцип боледуват и те от Ковид. Имат и тест. Беше едно от съмненията при наш Шошо преди година, когато имаше Панливкопения.
Заведете котето за кръвни изследвания. Така или име имате съмнения, че не е добре.
И една Сивчо за разкошшш:)

# 642
Здравейте, тъй като където живея, няма ветеринар, при когото да я заведа, се надявам да намеря някакъв съвет тук. Подозирам, че котката ми е загубила обонянието си в момента, защото иска да я храня, но само души храната, понечва да я яде и до там. Успявам да я залъжа с по-миризливи храни, примерно пилешкото го затоплям да се засили миризмата и така яде малко. Не показва никакъв друг дискомфорт. Този проблем се появи преди три дни, а миналата седмица всички у нас бяхме с ковид, чудя се дали може да се е заразила от нас и това да е симптом. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Надявам се това да е временно, но не знам колко ще продължи и как ще я храня през това време.

Доколкото знам, човешкият коронавирус не се предава на животните,  както и котешкият коронавирус не се предава на хората.

Допълвам:  MarietaYo е напълно права. При съмнения е най-добре да го види ветеринар.

# 643
В началото на Ковид имаше разни публикации за уж предаване на домашни любимци.

# 644
  • In the land of Never Never
Здравейте, тъй като където живея, няма ветеринар, при когото да я заведа, се надявам да намеря някакъв съвет тук. Подозирам, че котката ми е загубила обонянието си в момента, защото иска да я храня, но само души храната, понечва да я яде и до там. Успявам да я залъжа с по-миризливи храни, примерно пилешкото го затоплям да се засили миризмата и така яде малко. Не показва никакъв друг дискомфорт. Този проблем се появи преди три дни, а миналата седмица всички у нас бяхме с ковид, чудя се дали може да се е заразила от нас и това да е симптом. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Надявам се това да е временно, но не знам колко ще продължи и как ще я храня през това време.
Ходи ли навън котката? Има котешки болести, които водят до загуба на обонянието и са много опасни за котките, котешка чума например. Бях прибрала едно улично коте преди години, и се оказа болно, престана да се храни, отслабна много, ветеринарят за да не умре, една седмица му вкарваше глюкоза. Накрая за да почне отново да се храни, ме посъветва да му давам телешка кайма, защото суровото месо им мирише повече, и наистина прояде с каймата, оправи се и оздравя.
Не знам за ковида, имаше някакви информации из нета в началото на пандемията, че имало случаи на предаване от хора на домашни животни, но не помня какво точно се случваше на животните. Но по принцип, мисля че не е изключено. Потърсете в нета информация, има ли такива доказани случаи и последствията.
Не е препоръчително да се дава сурово месо, но за кратко и в интерес на това, да прояде, може да опитате няколко дни, после минете постепенно на друга храна. Ако започне да се храни, може би е някаква настинка и обонянието е намаляло. Ако въобще нямат обоняние, котките престават да се хранят, и това води до смъртта им, защото те усещат храната изцяло с носа, не я възприемат с очите.
На моя котарак Васко повече от една година му давах сурово свинско, защото дрискаше и това помагаше да стане акото твърдо. Но в някакъв момент месото се оказа явно с някакви зарази, продриска се много, давах му антибиотици, но може да се случи понякога.

Общи условия

Активация на акаунт