Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 34

• 52 420
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Приключих със сезон 3 на италианския, ''Гениалната приятелка''
Хубав сезон. Последния епизод ми дойде малко повече дилемата (то дилема нямаше) между Нино и Пиетро. Очаквах да видя повече от Лила, но като цяло съм доволен.
Най-накрая ще има скок във времето в сезон 4, чакам си го. 🙂

# 76
  • София
Аз съм/бях огромен фен на Гениалната приятелка до сезон 3 - от книгите си знаех, че ще бъде основно за Лену, но на мен ми липсваше образът на Лила, който като противовес внася динамика и емоция в сериала. И сега какво - в сезон 4, резонно, вече предават щафетата на нови актьори, но ние почти нищо не видяхме от Гия Гераче (Лила) в този...
Следващият сезон не го очаквам с нетърпение!Някак не ми се гледа остаряването и как героите започват да си губят цветовете във всяко отношение. В първите два сезона имаше романтика на времето, динамични истории, развитие на сюжетните линии и разгъване на образите. Както бях казала и преди, сега ми беше равно и скучно даже на моменти!

# 77
Аз го следя, но не съм гледала сезона. Мен Лила ме плаши, пълна кукувица. Simple Smile

# 78
Тотална кукувица….малко психопатско поведение😱

# 79
  • София
🤣🤣🤣така е, надали някой би искал да има такава "бомба" в обкръжението си (освен авторката, която има някаква болезнена зависимост от нея и реално тя е нейния двигател, нейното "нитро") Но ми е в пъти по-интересна от Лену, която всичко прави по един и същи начин, едно такова меланхолично - и се радва, и е тъжна, и прави секс, и се кара с почти една и съща физиономия на Мона Лиза🤣

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 10:19 от Velina25

# 80
"Гениалната приятелка" го изгледах наскоро, на един дъх. Обожавах свободното си време, когато съм преспала малкия и си пускам сериала. Караме да се замисля какви приятели избираме до себе си, в случая Лену и Лила имат някаква подчинено-доминантн връзка. Този стремеж на търсене на любов и точно се приближат до нея, оказва се, че дори са се отдалечили. Последния сезон ми е някак меланхоличен, питам се къде е щастието, в какво?

# 81
И аз го гледам, много ми е интересен.Намирам доста теми за размисъл.
Иначе щастието се крие в много и различни неща, малки моменти, които наккрая на деня да дават усещането за щастие:

# 82
  • София
В Гениалната почти няма щастие, поне в книгите така го усетих (изключение правят преживяванията на бандата в Иския, и то за малко)...а сезон 3 е пълен с неудволетвореност, противоборство, сблъсък на желания и реалност. Уж на моменти се вижда искрица на лежерност, освободеност, усмивки на щастие...и след това тази емоция е смазана. За мен първите два сезона на сериала бяха точно това - моите минутки време, докато децата спят.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 10:42 от Velina25

# 83
Точно момичета. Първите 2 сезона бяха завладяващи. Показвайки реалността в Италия по това време. Ако искаш да учиш, те изхвърлят през прозореца на кухнята. Беше много обещаващо страхотни деца са намерили за ролите. И в първите сезони Лену ме дразнеше, но в 3 направо ми опъна нервите.

Епизодът с гостите... развалили са започнатото. Ясно, че са искали да са абсолютни противоположности, но заклевам се нито в реалния ми живот, нито във филм, нито дори в анимация, не съм срещала същество, като Лену?!?!?

Мълчание и движение, и само гледа. Няма живот в това тяло. На всичко е съгласна, само мълчи. Няма емоция...

Липсваше ми Лила, страхотна е, жалко, че в този сезон я оставиха на страна. Лену ме докарва до лудост, като се движи, като призрак 😂

# 84
А съм срещала такива хора, даже малкият ми син е интроверт и има проблем с изразяванвто на емоции.Което не значи, че му липсват, а че не знае как да ги покаже, трупа ги някъде в себе си.Доста е странно,особено за мен, която съм екстроверт.

# 85
Аз съм интроверт и нямам никакъв проблем с изразяването на емоции. Просто обичам да съм сама. Това с мълчанието (в по-горния коментар) ми прилича на темерут, не на интроверт.

# 86
Аз съм интроверт и нямам никакъв проблем с изразяването на емоции. Просто обичам да съм сама. Това с мълчанието (в по-горния коментар) ми прилича на темерут, не на интроверт.
Според психолога  на детето ми той трупа депо с емоции и не умее да се освобождава от тях.Според мен Лену е същата.

# 87
Аз имах предвид по-горния коментар (за сериала). А мъжете често не обичат да изразяват емоции, не е нещо особено.

# 88
Аз имах предвид по-горния коментар (за сериала). А мъжете често не обичат да изразяват емоции, не е нещо особено.
Да, редактирах се.При синът ми не е това мъжкото, а е доста по-разлино състояние- неумение да изразява радост, тъга, само тревога или фрустрация леко му личат.Абсолютно равен в почти голяма маст от времето.Точно образът на Лену.
Извинявам се за офф топика.

# 89
А съм срещала такива хора, даже малкият ми син е интроверт и има проблем с изразяванвто на емоции.Което не значи, че му липсват, а че не знае как да ги покаже, трупа ги някъде в себе си.Доста е странно,особено за мен, която съм екстроверт.
ДХ3, аз също съм голям интровет. Дай ми книги и филми, и сериали и аз съм си идеално щастлива. Предполагам се замисли след обсъждането на Лену.

Не се страхувай за твоето момче. Тази вътрешна енергия, децата успяват да я канализират в четене, и много, много мислене. Ще си намери пътя. За теб е стена, но децата си намират пътя. ❤😘

Дори Лену, започва да пише и става толкова известна, че дори ние да обсъждаме книгата й. Винаги има изход. Спорт, писане, готвене, някъде там всеки намира начин да излее задържаните емоции 😉

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 11:28 от _velvet_

Общи условия

Активация на акаунт