Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 34

• 52 414
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • на малък остров в океана
Не само имената са взаимствани. Филмът е по първата книга, първият сезон на сериала е по втората, а предвид че има още 4 книги от поредицата очаквам и още сезони.

# 631
  • addicted
Много ще се радвам да има още сезони наистина. Тъй както не е кой знае какво, ме накара да стоя до 2 след полунощ за да видя развръзката. Много добре им се е получил, каста също е чудесен.

# 632
  • Вестерос
Не само имената са взаимствани. Филмът е по първата книга, първият сезон на сериала е по втората, а предвид че има още 4 книги от поредицата очаквам и още сезони.
Аз не знаех, че има други книги, чела съм първата и затова писах, че е след нея.

И аз стоях до 1 да гледам, много леко вървят сериите, динамични са и увлича.

# 633
  • Бургас
Аз съм на 11епизод от 4 сезон. Между временно прочетох и първата книга. Хареса ми, че филмът следва почти напълно книгата и няма разни свободни съчинения.

# 634
  • Down south
Аз съм на 11епизод от 4 сезон. Между временно прочетох и първата книга. Хареса ми, че филмът следва почти напълно книгата и няма разни свободни съчинения.
Все още ли става дума за The Lincoln Lawyer?
Стара версия ли е имало?

# 635
  • Вестерос
Не, този коментар е за Outlander

# 636
Вчера изгледах "Две лета" по Нетфликс. Темата е развита и в други фишми (приятели се срещат след години и стари и нови проблеми изплуват на повърхността), но ме изненада. Очакеах по-лошо изпълнение.

# 637
Засега съм доволна от новия сезон на Stranger Things. Приятно съм изненадана. Интересен е, атмосферата си е там.. Само дето точно в момента не ми се гледат руските откачалници и в сериали, ама..

# 638
  • Бургас
Едва преди 2 дни намерих време да изгледам първите 3 епизода на „Жената на пътешественика във времето“. Признавам, имах опасения за тази екранизация; и се молех да не се разочаровам. Съкровеното ми желание се сбъдна-сериалът ми харесва, докосва ме емоционално, а актьорите се справят превъзходно с ролите. Тео Джеймс и Роуз Лесли създават пълноценни, убедителни и сложни персонажи. Радвам се, че образът на Хенри предостави най-после шанс на Тео Джеймс да разгърне в пълнота таланта си и да докаже широкия си емоционален диапазон.
Признавам, бях загубила надежда, че скоро някой ще се осмели да разкаже простичка филмова история за класическите семейни ценности, честно, без буферите на политкоректността, история за силата на любовта между мъж и жена, без битки на егото. История за преданост, съпричастност, търпение, прошка, преминаване през болката и обречеността заедно, с грижа за другия...
Скрит текст:
Радва ме честността и реализма в погледа на екипа към живота.  Това , че едно от първите неща, които Хенри ни казва е: „Пътуването във времето не е суперсила. Недъг е. Това е увреждането ми.“
А в епизод 3:
„Животът ти, какъвто и да е, е изцяло изграден върху избора, който правиш. Бъдещето, предначертано или не, е твой избор. Ти ще го предначертаеш. Не се движиш по релси. Ти решаваш за всичко.“ – Е, поне един филм, в който скоростното каране на коли и неспазването на правилата не са СУПЕР демонстрация на това колко готин е персонажът, а са точно това, което са и в истинския живот – опасност не само да се самонараниш, но и лекомислено и безотговорно застрашаване безопасността и живота на други хора.
Както казах – тук се говори за класически семейни ценности, за любов-болка, за отговорност, за трудностите по пътя в търсене на нормалността и обикновените житейски радости... Не случайно едни от най-често отправяните критики към сериала са , че е скучен, клиширан и старомоден!!! Е, по тази логика вероятно и Ромео и Жулиета, Одисей и Пенелопа, Орфей и Евридика, Амур и Психея са клишета... Но са вечни! Нали! Защото очевидно са символи на  вечни копнежи и истини,  оставащи близки и важни за хората от всички времена и епохи, при всички случаи по-дълговечни от екстремните странности и крайности на модерността.
Харесвам непатетичното, но откровено повече показване и по-малко казване на некрасивата истина за:
              -   американския (западния) модел на живеене. Няма по-тъжно и по-красноречиво нещо от препълнената с играчка стая на малката Клеър...   Обезпечена всестранно материално, тя е напълно игнорирана от родителите си. Единственото човешко същество с нормално емоционално излъчване в дома й,  е прислужницата... И Хенри запълва огромните липси в живота на момиченцето, явявайки се като по чудо в своеобразната райска градина. Мястото,  където  нейната детска невинност постепенно се превръща в любопитство към света, от където благодарение на него тя  пристъпва плахо по пътя на познанието за сложността на живота, разбира какво е да се довериш и опреш на някого в труден момент...
              -   „любимия“ герой на американската училищна общност-момчето с мускулите и красивото лице, в чиито крака лазят всички мацки. Не си спомням друг филм, в който така многостранно да са показали сбъркъната природа на този тип млади мъже-самовлюбени, арогантни страхливци, чието семейно възпитание е толкова тотално погрешно и недостатъчно, че дори в момента на разобличението, продължават да твърдят, че момичето си е търсело изнасилването, поругаването и побоя...
Удивително е, колко близко остава до текста на романа, екранизацията. На места е пипнато малко, някои сцени са допълнени или промемени, но всичко е направено деликатно, с усет и уважение към първоизточника. И точно както и в книгата, сериалът говори и показва сцени на любов и смях, редом с тежки и тъжни събития, успявайки да обгърне всичко с усещането за уют, топлота, нежност, смирение и мъдрост. В крайна сметка - с любов към живота какъвто и да е той. Внушава, че най-голямата сила и най-голямото човешко достойнство е да съумееш да обичаш пълноценно и да се наслаждаваш на малките радости, докато (и въпреки) очакваш да дойде лошото.. То ще дойде... все пак, но няма да е днес...! Anguished

# 639
Започнах How to get away with murder иииии.. ми нищо особено, но нямам друго за гледане и си продължавам 😀

# 640
  • София
Уау, lady Koup, написала си го страхотно.
Абсолютно съм съгласна с написаното и няма какво повече да добавя, освен, че голият почти през цялото време Тео е един голяяям плюс към всичко  Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 641
Започнах How to get away with murder иииии.. ми нищо особено, но нямам друго за гледане и си продължавам 😀
Не казвай, че не те предупредихме лекинко. 😂

# 642
Аз изгледах сериите, които има на Tokyo Vice - малко бавен, но си заслужава.
Започнах The Time Traveler's Wife и ми харесва също.. Предпочитам завършени сезони, но така се случи..

# 643
Не казвай, че не те предупредихме лекинко. 😂
Не го казвам 😀😀😀 Аз да изгледам първи сезон пък после ще му мисля 😀😀😀

# 644
За Time traveller's wife аз не помня нито във филма, нито в книгата история със съученика на Роуз, който я беше насилил и завръзването на дървото. Може и да бъркам де.

Общи условия

Активация на акаунт