Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 34

• 52 414
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • на изток от рая
На 4-та серия съм на From. Куп въпроси ми изникват и това, че не знам отговорите, ме дразни.

Скрит текст:
Откога са там първите хора? Откъде намират продукти? Дрехи? Имат ток, той откъде идва? Търсят ли начини да се махнат от това място? Например един тунел?

Не знам колко от това, което ме вълнува става ясно до края на сезона, гледам, че ще има и втори, но ако някой може да отговори, ще бъда благодарна.

# 646
  • Бургас
За Time traveller's wife аз не помня нито във филма, нито в книгата история със съученика на Роуз, който я беше насилил и завръзването на дървото. Може и да бъркам де.
MissChanandlerBong , има я - почти дословно е пресъздадена. Но в книгата не става ясно, дали е имало изнасилване.

# 647
На 4-та серия съм на From. Куп въпроси ми изникват и това, че не знам отговорите, ме дразни.

Скрит текст:
Откога са там първите хора? Откъде намират продукти? Дрехи? Имат ток, той откъде идва? Търсят ли начини да се махнат от това място? Например един тунел?

Не знам колко от това, което ме вълнува става ясно до края на сезона, гледам, че ще има и втори, но ако някой може да отговори, ще бъда благодарна.

За тока е интересно. Гледай. Разкрива се нещо.
Иначе доколкото разбирам някои неща намират от колите, които идват.
За дрехите не се споменава.
А иначе гледат животни. Намерили са ги нейде в полето.

# 648
  • Вестерос
За Пътешественика- хич не ми е скучно, ама грам, много бързо минава времето, докато гледам. А трета серия беше страхотна.
Филмът беше съвсем друг...

За Фром- гледат си зеленчуци, животните са ги намерили, да не издавам, загатват и за другите продукти, които са в закусвалнята. Има отговори на някои въпроси към края, но възникват нови 😁

Аз пробвах Cruel summer, изгледах три епизода със зор, не е моето , зарязах го. Някой, който го е изгледал, ще ми резюмира ли каква е истината?

# 649
  • София
за Cruel Summer
Ами,
Скрит текст:
Джанет и Кейт се разбраха и делото се прекрати, няма да се дават пари като обезщетение или за клевета, даже чак се сприятелиха или хайде това силно казано ама Джанет постигна исканото, да бъде призната от нея. Пусто искане да бъде харесвана, а не с лузърите. Ама в последния кадър от сезона показаха, че наистина е била в къщата и през цялото време е знаела, че Кейт е отвлечена. Кучка! Ама то и отвлечена силно казано, защото се разбра, че Кейт е имала любовна афера със заместник-директора, бляк. Тя бяга при него, защото е разочарована от майка си, която е изневерила на баща и. И там уж на шега остава за ден, два, ама губят мярката и остава за месеци. Когато се осъзнава е късно вече. Иска да се махне, но той я затваря в мазето. После и се обясни в любов и щеше да я пусне с всички за него последици, но тя го застреля?!

Та такива ми ти работи. Grinning

# 650
Аз заради голияТео го чаках с нетърпение,за останалото и аз съм приятно изненадана

# 651
  • Sofia
Заради Тео и Дивергент-ите изгледах. Joy

# 652
  • Вестерос
Мерси Дяволо, както и предполагах, че ще е нещо подобно.

# 653
  • Бургас
Аз заради голияТео го чаках с нетърпение,за останалото и аз съм приятно изненадана

Гол??? Ама казвайте ги тези неща по-рано. Веднага си преподредих списъка за гледане. 😀😀😀

# 654
  • София
Tokyo Vice
https://www.imdb.com/title/tt2887954/

Продукция на HBO Max ; драма/криминален/трилър ; 8 епизода х 60 мин. ; все още не е подновен за сезон 2

Отдавна го изгледах, позабавих се с ревюто. Ще бъда кратък.
За мен един от сериалите на годината. В топ 5 със сигурност, с големи претенции и за топ 3. Почти сигурно ще бъде подновен, но засега нямаме официално потвърждение от HBO.

Сериалът е базиран на едноименната книга на Джейк Аделстийн от 2009 г. и разказва за действителни събития случили се в Токио в края на 90-те и началото на новото хилядолетие, като хвърля светлина върху японската организирана престъпност (Якудза) и като цяло за живота на един Гай-джин (чужденец).

Страхотен каст и прекрасна операторска работа. Подземния Токио и битовизма на японския живот са пресъздадени перфектно. Изпипани детайли, стегнат разказ.
Имам претенции само към последния епизод, когато някои ключови герои не се държаха така както през останалите 7 епизода (изкараха ги глупаци, все едно други сценаристи бяха писали скрипта за последния 8-ми епизод). Визирам Саманта и Миямото.
И дано всичко със Сато да е наред, защото той ми беше любимец.
-
8.5

Halo
https://www.imdb.com/title/tt2934286/

Продукция на Paramount+ ; 9 епизода ; подновен за сезон 2 ; екшън/НФ/приключенски/драма

И тук като ''Пороците на Токио'' отдавна го изгледах, но се замотах и не съм писал. Пак ще бъда кратък.
Сериалът е базиран на едноименната видеоигра, която е една от най-култовите и популярни в историята на гейминга. Аз лично не съм я играл, но съм слушал доста и имам обща култура за какво иде реч. Понякога е добре, когато не си играл или чел нещо по което се прави сериал, защото нямаш конкретни очаквания и може да дадеш по-безпристрастна оценка.

Но цялостната ми оценка за съжаление ще е негативна, защото шоуто имаше много голям потенциал, който със завидна лекота беше проигран.
Първо, така и не открих поне за себе си, една ясна концепция, която да се следва. За какво беше всъщност този сериал? Какъв беше основния наратив?
Второ, дават се епизоди в които се разказват съвсем отделни истории, които нямат нищо общо една с друга. Това е недопустимо за откриващ сезон, когато все още търсиш нишката и се луташ. Не объркваш още повече зрителя, особено когато не гледаме сложен психо трилър или мистерия.
Трето, неубедителен да не кажа откровено слаб каст. Единствените изключения - МастърШефа и Халси.
Ще гледам обаче със сигурност сезон 2, най-малкото, защото шоурънърът, Стивън Кейн доколкото разбрах е бил уволнен (напълно логично), така че ще има шанс да видим истинския Хейло във втория му сезон.
-
7.0 / 6.5

Приключих със сезон 2 на Алекс Райдър
https://www.imdb.com/title/tt6964748/

По-слаб от сезон 1, но все така приятен и развлекателен.

# 655
Diavolo,и аз много харесвам Сато и дано го видим отново!За мен Tokyo vice беше чудесен и заема топ позиция за 2022👍.А сега съм на новата балтиморска история We own this city…новият The wire….леле толкова много любими актьори от Нарко мрежата,усещам,че също ще му дам висок рейтинг.

# 656
  • София
We Own This City
https://www.imdb.com/title/tt14192504/

Продукция на HBO Max ; Минисериал - 6 епизода х 60 мин. ; драма/биографичен/криминален

От авторите на великата класика, ''The Wire''
Събитията в сериала са по действителни събития и разглеждат реални събития случили се в най-престъпния град в САЩ - Балтимор, щата Мериленд.

Сериалът е откровена политическа сатира, която прави пълна дисекция на проблемите в полицията и общината на американските градове. Корупция, затваряне на очите пред най-болните проблеми, симулиране на дейност за замазване очите на обществеността и т.н. Акцентира се и върху правата на афроамериканците, особено след събитията разиграли се през 2020 г. покрай Джордж Флойд и променили много неща.
Както винаги за оригинална продукция на HBO, всичко е изпипано. Те са майстори в точно този тип сериали. И ако бях критик щях да оценя много високо продукцията. Само че аз не съм критик... А обикновен зрител. И като такъв не успях да се закача за нито един герой и да ме вълнува какво ще се случи с него. Общо взето все едно гледах майсторски документален филм. Което поне за мен е грешка.
Изключително изпълнение на Джон Бернтал, което е достойно за Еми! Уау!

Въпреки добрата ми, но не особено висока оценка като за сериал с претенции го препоръчвам!
-
7.5 / 7.0

# 657
И аз се зарибих по From, но вече на 2-3 епизода ми се разминават субтитрите. Теглих 2 варианта и пак....имате ли такъв проблем?
От Замунда свалям.

# 658
  • Sofia
И аз подхванах   " From" , но го гледам онлайн във Filmisub и нямам проблеми с превода. Действително е много зарибяващ, харесва ми определено.

# 659
  • Somewhere far away
Някой може ли да препоръча нещо от сорта на From?
 Изгледах си всичко, което исках и сега полудявам!

Общи условия

Активация на акаунт