За тези, които четат любовни романи № 41

• 53 444
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не е лоша. Богаташ, стюардеса... Донякъде е от типа на "Нюансите". Ако си в настроение за нещо подобно, вероятно ще ти хареса.

# 91
От вчера на книжния пазар.

Историята е повлияна от различни стилове и жанрове, но в основата си ползва ърбан фентъзи жанра. Романът разглежда вечната битка между светлината и тъмнината, както в широк аспект, така и в границите на ума и тялото на всеки човек – не като две взаимно отблъскващи се състояния, а като две неразделни части от едно цяло, способни да преминават една в друга.
Динамичният сюжет се развива в днешни времена, когато безсмъртните видове (вампири, ликантропи, вещици, нимфи…) са изгубили способността си за мигновена регенерация и сега умират от травми и инфекции. Единственото място, където получават животоспасяваща медицинска помощ, е Болницата за безсмъртни създания в планината над София, България. Скрита от човешки очи и уши с нишки от магия, болницата е впечатляваща сграда, осигуряваща не само лечение, но работа и местоживеене за всеки в нужда.
Михаил Коровин отдава живота си за съхранение на безсмъртните видове в условия на несигурност и страх.
Амелия е студентка по медицина, измъчвана от паник атаки след смъртта на семейството си.
Когато пътищата им се преплитат, нито един от двамата не е доволен от тази среща.
Изправена пред нов, напълно непознат за нея досега свят, Амелия отказва да приеме предложението на Михаил да остане в Болницата за безсмъртни създания, но той е решен да следва каузата си докрай и няма да й позволи да си тръгне, докато вярва, че тя може би има нещо общо с нарушената регенерация на безсмъртните видове.
Подкрепян в мисията си от странен учен-ликантроп, отегчен от живота некромансър с черно чувство за хумор, вампирка с високотехнологични умения и Съвет от двайсет забележителни създания, Михаил Коровин разбира, че е изправен пред враг, какъвто никога не е очаквал да срещне.
Ще съхрани ли Амелия човечността си в свят на кръвопролития и чудовища и ще позволи ли Михаил на вътрешните си демони да вземат превес в най-критичния момент? Как всяко едно от тези уникални създания ще се справи със собствените си страхове и проблеми, докато се бори са залог, много по-голям от всичко досега?
Заплетен сюжет, колоритни герои и завладяващ романс, „Болница за безсмъртни създания“ не спира да вълнува читателя от първата до последната страница, предлагайки дръзка провокация за въображението и мисълта.

# 92
  • Euskal Herria
Моля за отзиви за две книги на Егмонт:
Хипотеза за любов - Али Хейзълууд
Испанска любовна измама - Елена Армас
Първата е по книжарниците от днес, втората я има и в електронен формат. Колебая се дали да ги купувам, анотациите нищо не ми говорят. Т. е. не мога да преценя дали ще са интересни.

# 93
Моля за отзиви за две книги на Егмонт:
Хипотеза за любов - Али Хейзълууд
Испанска любовна измама - Елена Армас
Първата е по книжарниците от днес, втората я има и в електронен формат. Колебая се дали да ги купувам, анотациите нищо не ми говорят. Т. е. не мога да преценя дали ще са интересни.

Вече съм писала назад в темите, чела съм и двете книги. Харесаха ми много. Препоръчвам ги, но честно казано на "Испанската любовна измама" цената й ми се струва доста висока, иначе мислех да си я взема, въпреки че вече съм я чела на чужд език. Като герои, сюжет и развитие книгата препокрива книгата на Сали Торн "Игра на омраза". Стилът също е подобен, лека и забавна книга. Ако ви е харесала "Игра на омраза" и тази ще ви хареса, разбира се, ако се абстрахирате от явното повторение в сюжета. Като събития в тази книга има доста повече сцени/случки между героите и това за мен я направи някак по -реалистична и ми хареса повече като цяло.

"Хипотеза за любов" -  като се замисля пак е с подобен сюжет, отново имаме фалшиви гаджета и влюбен главен герой, докато жената няма идея какво се случва. Joy Главните герои са биолози и диалозите и шегите са свързани с медицина, малко свежест на фона на други подобни истории. Лека и приятна за четене.

И двете книги са първи книги за авторите си , според мен доста успешни , надявам се да задържат темпото и в следващите си книги.

# 94
Ако вече си прочела Waking Olivia ще очаквам твоя коментар за нея до към 20ч довечера, когато мисля направо да я започна. Joy
Радвам се, че книгата ти е допаднала.
Колкото до Waking Olivia - изчетох я. Но беше доста тежка история, която на моменти ми идваше прекалено. Съвсем различни са двете книги. Бих ти препоръчала първата дяволска - A Deal with the Devil. Не е толкова добра като другата, но е прилично четиво.

Здравей, послушах съвета ти и още същия започнах "A Deal with the Devil" , снощи успях да я прочета от многото, стори ми се, че я влача доста време, но сега като гледам са били само 4 дни. Joy Доста скучна беше на моменти, направо не мога да повярвам, че са от една поредица и от един автор...главната героиня беше доста дразнеща, това че на всяка страница се споменаваше бившия й ми дойде в повече, освен това другият минус е , че книгата е написана само от една гледна точка. Втората книга от поредицата е много по-добра, авторката си е взела бележка от рецензиите явно. Доколкото разбрах вече пише третата книга за Бен и лятото ще излезе.
Мисля да пробвам и тази книга за Оливия, нямам против драмата, стига да завършва щастливо, с щастлив край ли е ? Joy

# 95
  • София
По принцип предпочитам да са написани от една гледна точка. Понякога и от две е добре, но много рядко попадам на авторка, която може да опише реалистично мъжката гледна точка. В повечето случаи е пълна пародия.

Харесах резюмето на "Waking Olivia". Не знам защо съм я пропуснала като сте писали за нея.

# 96
Аз в последно време попадам само на книги от 2 гледни точки и така свикнах, че чак се дразня, когато почна нова книга и се окаже, че е от една гледна точка. Joy А пък , когато е написана от погледа на разказвач направо ме губят. Например Кристина Лорен "Уравнение за влюбване" , имах чувство, че някой съсед ги наблюдава от прозореца и разказва историята им Joy , не ми хареса изобщо как е пресъздала любовната история, иначе самата идея за сюжета е оригинална.

# 97
  • Бургас
Аз харесвам чета и двете гледни точки,  но да са в една книга. А не едната книга един разказва,следващата книга- същите случки, от другата страна.

Допълвам :
 Резервирах си "Испанска любовна измама". Днес ще я взема и довечера я започвам. Ще дам отзиви Simple Smile

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 11:34 от lina_bs

# 98
  • Euskal Herria

Цитат
До десет дни очаквайте един любовен роман със синя кръв – „Аристократът“ на Пенелъпи Уорд. ✨✨✨
❤️ Страстната любовна история за една наглед невъзможна двойка, срещу която са всички обстоятелства, излиза в превод от Анета Макариева-Лесева и с корицата на Fidelia Kosseva.

# 99
Този Аристократ ми е на 20% в четеца от лятото, на мен ми беше скучна. Главните герои се харесват от пръв поглед и почват да си излизат като приятели. По-нататък не знам какво се случва. Joy Книгите за любов от пръв поглед ме губят още в началото...

# 100
  • Варна
Ще издават нещо ново на Ел Кенеди

Наследството
РЕЗЮМЕ
Нова опияняващата романтична история от Ел Кенеди - авторка на „Сделката“

Четири истории. Четири двойки. Три години реален живот след дипломирането...
Книга пет от поредицата Off-Campus - да откриеш болката и красотата от порастването

Докато се ориентират в промените, които идват с израстването, героите откриват, че големите решения могат да имат големи последици... и ако имат късмет, големи награди.

Оригинално заглавие: The Legacy, Elle Kennedy;

Корицата предстои да бъде заменена с български вариант.

# 101
  • Бургас
Супер, че ще издават и Наследството на Ел Кенеди, но по-добре първо да бяха превели книгите от Briаr U, защото в в последната книга на Off campus има герои, които не знаеш от къде се появяват и как са свързани в общата картинка Simple Smile

# 102
  • Варна

Лошият Круз
РЕЗЮМЕ
Л. Дж. Шен - авторката на „Вишъс“ и „Разгневеният бог“ ни подарява една красива романтична комедия

Романтична комедия, която ще ви накара да се влюбите...

Оригинално заглавие: Bad Cruz, L. J. Shen;

Ракъс
РЕЗЮМЕ
Нов разпалващ сетивата роман от Л. Дж. Шен - авторката на „Вишъс“ и „Крадецът на целувки“

Моят рицар най-накрая пристигна. Дано не е закъснял.

В свят, в който всичко е скучно, тя блести като Сириус.
И завладяването ѝ ще бъде най-сладката победа.

Оригинално заглавие: Ruckus, L. J. Shen;

# 103
  • Бургас
Еее,браво бе! Тия от Сиела "избиха рибата"!

# 104
  • в сърцето на един мъж...
Днес завърших "Сърцето не изгаря при пожар", бестселър и победител на гуудрийдс. Много ми хареса, толкова мил и топъл роман отдавна не бях чела. И съответно се разрових, оказа се, че има още един преведен роман на Катрин Сентър, а по един от романите й има и филм. Та исках да попитам, от къде сваляте книги и дали някъде има на английски някой от романите й? Много искам да прочета още нещо нейно. Много ми хареса като автор. Заслужава си наградата.

Общи условия

Активация на акаунт