След НОЕМВРИйска бейб-градушка- мама сладко бебе гушка :)

• 12 509
  • 286
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Привет и от най-смотания щъркел за който сте чували - вчера Шехеразада се е сдобила с 52 сантиметрово и 4300 грамово съкровище а аз чак сега намирам смс-а.....Но, виждам че Евита ви е съобщила и е отсрамила щъркелите на щастливата мама Embarassed Та сега ми остава само да пожелая много щастие, много здраве и късмет на тях и на всички новообебили се мами!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 271
  Честита бебка на Фъстъчка и на таткото  smile3525! Да ви е жива и здрава малката принцеска и само радост да ви носи  smile3525!
  Честит рожден ден Дени4ка  newsm59!   baloniМного здраве и щастие ти желая и повече да нямаш болнични притеснения покрай Теди  baloni!
  Честито и на мама 4efi  smile3525! Дано малката Ники да расте здрава, умна и красива  smile3525
  Добре дошли на Мерелин и Sofko   bouquet!
  Аз да не се хваля много, но днес май съм по-добре, въпреки че снощи Боил ме държа 2 часа будна заради гадните колики!

# 272
Привет и от мен момичета кокичета!
Искрени и сърдечни поздрави на всички нови мамчета, които вече гледат влюбено своите бебенца! Grinning Grinning Hug Hug
Ние с моята Маги сме горе долу по-добре!
Мажем пъпчиците и май понамаляват!Иначе редуваме спокойни периоди - сън като пън Joy Joy с такива изпълнени с КОЛИКИ, които измъчват и нея и нас с татко Дани!
да се похваля тази нощ съм спала почти 7 часа с едно кратко хранене без колики без нищо! Rolling Eyes Laughing Crazy
Направо не повярвах!
Е за сметка на това сутринта от 7.30 до 11,00ч не спря да мрънка и плаче от колики и преяждане!
Вчера излизахме на първа разходка в парка и нашата шушулка спа 4 часа непробудно!Ние бяхме час и половина на есенното слънце!То направо си е зимно, ама е топличко!
Искам да ви попитам тези които пиете Еспумизан - как го давате???
Преди всяка хранене или по рецепта от лекарката!
На нас Ралчева ни го изписа 3пъти по 7 капки на ден!
А да ви кажа куриоз - оказа се че имам 2 вътрешни шева освен епизотомията, за които не съм знаела! ooooh! Embarassed Shocked
Та вчера си ги допипах случайно и веднага звъннах на акушерката да ми каже какво става!Тя ми каза, че ми казала след раждането ама аз несъм разбрала!Е,нормално ли е още да неса ми паднали кончетата???/ родих на 06.11/
И идруго което ми прави впечетление е че доста от вас намират решение за проблема с коликите като давате незаменимата ЦИЦА!!!!!!Лошо няма, но аз си мисля че така бебоците ще преядат и ще ги боли повече! newsm78 newsm78
Поне моето мъниче преяжда и нашето ядене не продължава повече от 10мин. иначе после има пъшкане и охкане и повръщане.....абе ад!
Та затова ви се чудя вие имате ли проблем с преяждането? newsm78
Аре, спирам че аз непиша непиша и после като се отпъна, мале,мале!Досада и половина!
Прегръщам ви! Hug

# 273
Момичета, привет и от мен!
Включвам се чак сега, защото с бебчо се гледаме сами и нямам много време...

Не видях Карил дали се е появила вече?!
Изписаха ни в един и същ ден.

Ще опиша накратко раждането, защото съм безкрайно впечатлена от пофесионализма на докторката ми - д-р Богословова и от чудото наречено епидурална упойка!  Grinning

Та, както уж щях да преносвам, бебчо се обади посредством леки кнтракции на 11-ти рано сутринта. Чаках до18ч. за да се уверя, че се засилват и зачестяват. Убедих се, че трябва да тръгнем към Шейново след като прокървих доста.
Там ме прегледаха и зачаках докторката да дойде. Пердставете си, че тя дойде заедно с дъщеричката си!!!! Явно не е имало на кого да я остави (тя е на 5г.) и я взе със себе си, а беше събота вечер все пак!
Не знам какво направи тази жена, но получих най-бързото разкритие на света!  Laughing
А аз очаквах да родя на зазоряване...  newsm78

На 7-8 см. ми сложиха епидурала и след по-малко от 1ч. ме пробваха дали с напъни ще тръгне раждането. Преместиха ме на магарето и след 3 напъна Борис се появи - 3,150кг., 50см.
Ще сложа снимка после за да видите какво оформено бебе е, въпреки че не е от най-големите!
Изобщо не беше сбръчкан и лилав, а бял и гладичък  Hug
Това е супер странно, защото и водите ми бяха бистри, а то човечето си беше решило да се появи вече. (а на какъв светъл празник освен това! Grinning)

Това за раждането. Не съм се чувствала по-спокойна и уверена в отношението и професионализма на лекар и акушер. Както и те самите казаха - това било предпоставка раждането да се случи толкова гладко и безпроблемно. Е, вярно, че тоновете на бебчо се позагубиха накрая, но всичко завърши благоприятно  Hug

Ще пиша малко по-късно пак - дано смогна де!

Много целувки и прегръдки на всички мами и техните бебчета!
И кураж на тия, които още очакват!
Момичета с нормално раждане - искайте си упойката - няма по-хубаво нещо от това!
Успоредно с мен раждаха още 2 момичета - без упойка.
Не искам да си спомням само какво преживяха. И после едното ми казва, че не било чувало за упойка и пр. и че кошмарът ще й остане за цял живот, че не иска повече да ражда!!! А аз имам толкова хубав спомен за един от най-важните моменти в живота! Струва си!!!

# 274
ето ме Hugкак ми липсвахте всички ако знаете- Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes-днес ни е първият ден в къщи-след първата ми безсънна нощ  с бебка -много ме беше страх и на всяко сепване подскачах-проверявах дали диша-предполагам че е нормално де ама.... Crazy-на сутрешното преобуване обаче ме чакаше приятна изненада -пъпчето паднало в гащите Mr. Green-така един дерт по-малко
и ние се върнахме в аленочервено маймунско дупе-но с мазане със себамед май ще се оправи-за сега е по-добре
имахме сутрешно посещение от педиатърката-много съм доволна от нея-толкова подробно обясняваше за всичко-
кърмим се-за сега на поискване но тя горе-долу си спазва 3 часа-тва в найобщи линии от мен-ето малко снимки от изписването-после ще кача още  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=77539   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=77539
искам да честитя на всички новообебени мамчета-много да са щастливи със своите слънчица
мерси на Весето,която ми беше гид по телефона за първи уроци по кърмене Hug-целувки на Ники от Ния Heart Eyes Mr. Green
много ми беше гот и когато още в реанимация ми звънна клюки да ми каже,че също е родила-толкова се зарадвах,че дечицата са ни на едн дата-а сега виждам ,че и Жени е родила тогава-супер-ще е купон догодина Party bowuu
за самото раждане нямам много за разказване-все пка бях секцио-влязох а прием в 6.45,след бърза клизма и тоалет и дезинфекция вече ме бяха метнали на операционната и в 7.28 Ния проплака-всичко беше адски бързо-кошмара е после в следващите 24 часа в реанимация,когато те боли и си дрогирана
после ще дописвам че малката се събуди Stop

Последна редакция: нд, 19 ное 2006, 23:16 от МЕРЕЛИН

# 275
Ето и снимката на моя сладък бебчо в галерията:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70409&photo=102

# 276
   Здравейте и от мен HugДа не сте се зачудили дали съм родила Mr. GreenНе,още съм си вкъщи и чакам TiredСнощи не спах цяла вечер,а в кратките моменти на унес,ми се присънваше как всички мами са родили,само моето бебче не ще да излиза,и това е ConfusedЕ,наистина днес се оказа,че имаме нови попълнения Grinning,но пък и не съм била единствената необебила се мама Mr. Green
   ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА ЖУЖА,БЕДСТВИЕТО И ФЪСТЪЧКА newsm44 newsm51 smile3501ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ,ДАНО ВСИЧКО Е МИНАЛО ЛЕКО И ЗА МАМИТЕ-ОЧАКВАМЕ ГИ Hug Hug Hug
   ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,МИЛА ДЕНИ  bouquet  bouquet  bouquetМНОГО ЗДРАВЕ,ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ ЖЕЛАЯ-ЗА ТЕБ И ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО Hug Hug Hug
    Лучия,недей така,моля те,с тези разкази за преживяванията на мами,родили без епидурална упойка Sick-ами такива като мен,които ще се лишат от тази екстра,съвсем сън няма да ги хване Cry
    Поздрави,и леко добременяване на "колежките" Mr. Green
    А на другите мами-целувки на бебчовците Heart Eyes

# 277
Ей,мами кърмачки,кажете какво ядете?Днес каквото и да ми се дояде все не е желателно за бебка.Много ми е трудно,кърмата ми е много малко,на път съм да я спра и да останем само на АМ.Днес цял ден ми се плаче,особено като я сложа на гърда и след пет минути е гладна.Опитах 6 часа да и давам само кърма,не спря да реве от глад и в крайна сметка и дадох шишето.
  Дано при вас всичко да е ок.Целувки на бебчетата,на мамите 2 в 1,стискам палци!

# 278
Ей,мами кърмачки,кажете какво ядете?Днес каквото и да ми се дояде все не е желателно за бебка.Много ми е трудно,кърмата ми е много малко,на път съм да я спра и да останем само на АМ.Днес цял ден ми се плаче,особено като я сложа на гърда и след пет минути е гладна.Опитах 6 часа да и давам само кърма,не спря да реве от глад и в крайна сметка и дадох шишето.
  Дано при вас всичко да е ок.Целувки на бебчетата,на мамите 2 в 1,стискам палци!
мила,не се отказвай от кърменето моля те-аз нямам опит,но другите мами тук ,които имат вече едно дете ще ти кажат ,че до голяма степен количеството кърма зависи и от твоята нагласа-не се тормози че нямаш кърма а дръж повече бебо на гърда-така се стимулират и после и с помпа ако трябва-това са съветите на моята педиатърка,пък и така съм чела тук във форума-тя днес ми изписа и едно хомеопатично за увеличаване на кърмата при нужда-ricinus communis а също и чай от жаблек-каза също че е важно какво пиеш а не толкова какво ядеш(яденето е проблем после за коликите)-много течности(да се избягва прясно мляко обаче) и винаги преди кърмене или по време на кърмене по чаша вода-и не се притеснявай,защото това влияе на хормоните които отговарят за количеството кърма-УСПЕХ Hug

# 279
Аз днес порових във форума за повече инфо какво трябва да се яде- обаче от бързия преглед разбрах, че трябва да се избягват млечните продукти заради колики- аз обаче съм майка хулиганка ... ям всичко- пия и сок и кола.. не забелязвам няккава разлика ако примерно 2-3 дни да не съм пила кола и когато съм пила- ама ще гледам да си наложа някаква диета все пак- трябва да ми дойде муза за отслабване и слагам тенджерата с картофите !!!

Лучия, радвам се че привържениците на епидурала са се увеличили с о ще един- даже на теб късно са ти я били- на мен и двата пъти ми я сложиха на 4-5 см. Както и да е- важно е мамите да знаят каква чудна благинка е това Simple Smile

Чефи, честита дъщеричка Simple Smile   

# 280
  • София
Здравейте мили мами! Ето ме и мен - горе-долу на линия. Благодаря за поздравите и пожеланията на всички! Heart Eyes Ние от вчера сме си в къщи и е голям купон  Crazy Mr. Green Филип е много шавлив и най-обича (днес се оказа) да пишка мощно когато е почти преоблечен. Оттам съответно следва ново преобличане защото всичко става мокро ... и аз взех, че свърших дрешките ... От друга страна днес нещо млекоцентралата не работи добре (неделя е все пак! Joy) и му давам и от двете гърди на едно хранене, а той е един гладник ... Също така не знам от вас родилите вече мами дали някой има като моя основен проблем - нямам зърно и съответно не можех да кърмя като хората докато не си купих силиконови зърна. С тях се родих ... Peace И също така искам да споделя нещо за помпата за кърма - момичета, оказа се, че най-страхотната помпа е ръчната на Авент (защото електронната е безумно скъпа)! Аз се мъчих един ден с електрическа на НУК и резултата беше безумна и почти непоносима болка и съответно - душевна травма.
А иначе раждането мина много добре - секцио в Шейново. Моето впечатление е, че там хората са много мили. Държаха се ужасно добре с мен. Утре отивам да ми махнат конците, но ме е малко шубе  Confused
Е, това е да сега от мен, че малкия човек нещо се раздвижи ...
Желая безпроблемно раждане на останалите 2 в 1 майчета. Честно да ви кажа - всички болки се забравят, когато видите малкото човече - чувството е неописуемо!

# 281
  • София
ЧЕСТИТО НА ШЕХЕРЕЗАДА, ЧЕФИ И ФЪСТЪЧКА (тя беше с моя термин)!!! Много да папкат малките мушморочета, а мамите бързо да се възстановяват!!!   bouquet  bouquet  bouquet

ДОБРЕ ДОШЛИ НА МЕРЕЛИН И ИВЕТО75 И НА БЕБЕТАТА НИЯ И ФИЛИП!!! Hug

Само че Мерелин аз нещо не мога да видя снимките на Ния, а мисля и аз да си я заплюя за снаха Laughing Laughing Laughing(ако Весето и Клюки не ме изпреварят)

По въпроса за епидуралната - Лучия защо чак на 8 см. са я сложили не трябва ли както пише Цвети на 4-5 см. иначе не се ли губи смисъла newsm78 Иначе аз за себе си не съм решила. Всичко ще стане на място. Ако дай боже раждането протече много бързо няма, но иначе да.

Иначе аз днес пак се разхождах доста, но отново файда няма. Тапата си пада по-малко, но явно ще съм като Пам, която е без тапа вече 1 седмица, а май няма признаци за раждане.

Засега това е от мен! Спокойна нощ на родилите мами и по-малко колики за бебчетата им, а на тези в мойто положение пожелавам скорошна среща с малките маймунки Hug

# 282
Честит рожден ден на Деничка!!! Да си много здрава и щастлива!!! Нека късмета е с теб и семейството ти!  bouquet
Честити бебоци на Шехеразада и Фъстъчка! Да са живи и здрави! newsm51

Качка, мами, Просто ви се чудя кви деца имате Cryда спят през нощта, или пък да стават само веднъж newsm78Нашия Дидко все е гладен - на 2 часа..да речем. По време на кърмене заспива, но вдигна ли го да се оригне се събужда и пак си дояжда #Crazy И става една безконечна въртележка на издебване кой-кого ще излъже Mr. Green Mr. Green Лелеееееееее голям  е шмекер!
Рени, дано си по-добре, на нас падналия пъп също леко беше накървял, така че е нормално. Но след баня пак ще го спиртосам и ще пъхна малко Топоцин.
Мами, днес ми дадоха Инфакол,ще ви кажа какъв е ефекта като му го дам..Надявам се да е така вълшебен, колкото мамите които са го ползвали твърдят.
Ивето 75 добре дошли у дома!мен също ме спаси АВЕНТ-помпата!

# 283
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НИКИ НА МАМА 4ЕFI!!!МНОГО, МНОГО ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!  bouquet

ДОБРЕ ЗАВЪРНАЛА СЕ У ДОМА НА IVETO75!!!  bouquet

# 284
Здравейте, мамчета!
Добре дошли на новите мами и на техните бебчета.
karil ,едно въпросче,за какво е този Инфактол?
При нас положението е абсолютно същото,почти по цяла вече мъника ми е на гърдата.

Общи условия

Активация на акаунт