Любители на кучета - 127

• 34 924
  • 724
  •   1
Отговори
# 240
  • София
За краста Нексгард дава ли се? Нашите ветове дадоха за Лиси хапченца Симпарика (и помогнха, ура, имаме нова козинка на мястото на оплешивялото). Сега и сина й трябва да лекуваме някак, та затова питам - иначе той ще я окрастави наново Sad При по-млади животни се случвало по-често да се разболеят.

# 241
  • о`майна лунна нощ е
И аз знам за Симпарика, но ми дадоха това и просто го взех с надеждата да примамя кучето, но не стана. По думите на ветеринаря с 4 приема се постигал ефект. Не съм си мислила, че ще успея четири пъти да дам лекарство на улично куче, което за първи път виждам, но ми се искаше поне едно хапче да изяде Sad

# 242
  • София
Вече има кърлежи.И аз съм в тих(и не пак толкова тих) ужас .Открих вчера докато го ресах една гадинка да си лази по ухото му.И сега всякакви сценарии са ми в главата.Абсолютна случайност беше срещата ми с тая гадина.Ама в тая огромна козина,на всичкото отгоре и черна,как да се проверява за такива натрапници?Давам му нексгард спектра.

# 243
  • Sofia
Ако даваш Нексгард, не се притеснявай за него - ако се впие, просто ще умре. Но е опасно да не си хареса гадината някой друг член на семейството. Едно разресване навън, преди прибиране вкъщи, може да помогне.

# 244
  • София
Аз за пренасянето вкъщи се притеснявам...Чудя се дали и една етерична каишка дали да не добавя за защита?Наистина се притеснявам.А както излизаме по 5 пъти на ден,абсурд е да се сресва...В черното руно пък няма виждане...

# 245
  • тук-там
Къде са тези кърлежи? С този сняг при нас не ми се вярва да има …

# 246
mtz то снега е само при вас 😁 Ей го на вчерашната разходка не само, че имаше кърлеж, ами и беше успял да се забие гадината. Аз имам навика да го оглеждам преди да го прибера та го видях и извадих навън още.

# 247
  • София
Аз наистина нямам никакъв шанс за превенция чрез оглед.Как процедирате.Приемам съвети

# 248
  • Пловдив
Пипети ,каишки....

# 249
Аз досега кърлеж не съм виждала. Един се беше закачил на лапата миналото лято на границата с Гърция, че слязохме да се поразтъпче, докато мине опашката от автомобили, но още не се беше забил и ММ го е махнал лесно. Оглед след разходка и с нашата козина е безсмислен. Само с пипети караме.

# 250
  • о`майна лунна нощ е
Поизтръсквай козинката преди да се приберете. Разрошвай го, приглаждай го. Просто прокарвай ръце покрай сгъвки, по муцуната, по ушите ... Колкото и да го гледаш, шансът да пропуснеш е голям. Не се филмирай много. Няма отърване, направила си необходимото, а 100% защита като репелент няма и не си заслужава да тормозиш кучето с прекалено много препарати или аромати. Със сигурност няма да му е комфортно.

# 251
Аз сложих каишката  преди 2-3 дни. Приятели ни я препоръчаха и съм много доволна. Ама скъпотия бе...
Един единствен път сме намирали забит кърлеж, но тогава още нямаше каишка. Явно беше клекнала да пишка и се е забил веднага. Сещайте се къде... Беше ми толкова мъчно и гадно, че вече компромиси не правя.

# 252
Лютиче, каква е каишката?

# 253
  • Пловдив
Ох, и аз купих пипета, но не съм я накапала още. Днес ще капя вече.
показвам един измъчен Саско, който е останал без възглавница!

# 254
Лютиче, каква е каишката?

Ей тази купувам аз:

Скрит текст:

ПП: И докато я търсих видях,че в сайта, от който свалих снимката, е с 10 евро по-евтина........

Общи условия

Активация на акаунт