Енцефалит при кучета

• 155
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!

Преди няколко дни дигностицираха едното ни куче с енцефалит. Прибрахме го от улицата преди 2 месеца и една вечер изведнъж веселото и бодро куче рязко застана на едно място и спря да се движи. Стоеше право през цялото време и изобщо не лягаше. Като се размърда, едва едва пристъпваше. Съвсем в началото реших, че нещо просто е моментно унил, защото огроменият си апетит не го беше загубил, но до сутринта стана ясно, че ситуацията е по-сериозна.

Чакаме резултати от изследване, проба за което се изпрати в Германия, и вече провеждаме лечение, което дава положителен резултат. Но ветеринарят каза, че има вероятност да излезе нелечимо и аз съм ужасно притеснена. Вероятно умишлено се въздържа да направи по-точна прогноза, може би за да не ми даде и надежда, която да се окаже напразна.

Има ли някой, сблъсквал се вече с тази диагноза при домашния си любимец? Какъв е Вашият опит?

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 03:55 от Rebel Rebel

# 1
  • София
Здравейте,
Сега виждам Вашата публикация.
Как е кученцето?
Ние минахме през това. Пишете ми на лично ако прецените.

# 2
Благодаря! Много по-добре е. Нищо общо с това, което беше. Вече лежи, спи, изправя се на задните крака, подскача, весел е. Все ощи пие доста медикаменти, но с перспективата да ги намалим, та даже и спрем. Дано не се появявят отново симптомите след спиране на лечението. За момента единствено ме притеснява, че си хапе задните крака от време на време и ръмжи.

В крайна сметка се оказа автоимунен енцефалит и ветеринарите смятат, че ще го израсне. Безумна е обаче колко ветеринари първоначално не успяха да установят проблема, а го лекуваха за всякакви други неща. Късмет, че го видя човек, който да ни препрати при ветеринарен невролог.

# 3
  • София
Радвма се, че по-добре!
При нас беше менинго енцефалит, от кърлеж, който дори не сме разбрали, че го е ухапал. Всичко се разви много бързо. За щастие кварталната вет. ни изпрати ЦВК и там откриха заболяването след пункция на гръбнака. Минахме през ада с това заболяване... Месеци лечение, бяха го отписали... Оправи се и е с нас вече 5 години и много ни радва!
Лекарите се справиха отлично, а ние вярвахме, че ще се оправи + много любов!
Желая Ви бързо да оздравее и да забравите за това!

# 4
Благодаря! Здраво да е и Вашето кученце!

Общи условия

Активация на акаунт