Любители на кучета - 127

• 34 826
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • под тепетата
Не ревнувам, виждам, че Ози е залепен за дядо си. И мен ме обича, но той си е неговия Човек.

# 586
Хаха и при нас е така, Мейпъл изобщо не ме отразява, когато приятеля ми е вкъщи или на разходка. Малко криво ми стана в началото, понеже аз я исках много повече от него, пък накрая тя го обича повече  Joy взех да свиквам и вече ми е само смешно.

Аз да ви питам, предстои ни пътуване в Сърбия(Белград)  и доста искаме да вземем Мейпъл с нас. Някой ако е ходил с куче, би ли споделил повече по въпроса ? Чудя се дали там са приятелски настроени към кучетата, в някои заведения дали се допускат, както и на някои забележителности?

Ето я госпожицата от днешната дълга разходка

# 587
  • Bарна, морето, сините вълни
Добро утро, момичета.
За почти 5 години, Ерос за пръв път има забит кърлеж, въпреки че и цяла зима поставяме обезпаратяваща пипета.
Чакам да отговори ветеринарният кабинет да го водя. Но той едва позволи на лекарят да му чуе сърцето, след като го удари ток, въпреки че беше с намордник. Идея си нямам как ще стане да му извадят кърлежа. Ще пробвам сутринта дали ще стане с мен, ако ли не, вечерта с мъжа ми. Не ми се иска да го упояват.
След това, какво следва? Кърлежът ли се изследва дали е заразен? А кучето кога може да се тества? Някакво противовъзпалително дали ще трябва веднага да пие?
Умирам от притеснение...
Споделете, моля ви, какви противопаразитни ползвате. Също и дали има файда от каишките и каква да вземем. Бяхме му взели като малък и повече не сме взимали от противопаразитните каишки.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 06:59 от DespicableMe

# 588
  • София
Здравей! Не мисля, че имаш причини да се притесняваш много, особено ако кучето ти е обезпаразитено с пипета. Това не може да предотврати забиването на кърлежи, а само това кърлежът да предаде заболяването на кучето, за което трябва той да остане забит жив поне 24 часа, а за това време препаратът го умъртвява и така кучето е предпазено. Разбира се, добре е да бъде изваден, става много бързо и лесно със специални клещи или обикновена пинсета, с рязко дръпване, като важното е да не се откъсне главата му и да остане забита - тогава има опасност от възпаление.  Поне така аз знам.
Мисля, че ветеринарът или даже вие самите можете да се справите с изваждането на кърлежа. Първото ми куче години наред беше с пипета Frontlain или каишка Kiltix и съм намирала кърлежи по него неведнъж - живи и умрели. За жалост в София не пръскат редовно и навреме в парковете и кърлежите си виреят. При нас никога не е имало последствия от тези ухапвания, нищо не съм предприемала. В момента е с каишка Foresto и не сме намирали кърлежи, откакто е с нея, но гаранция за нищо няма.
Това е от мен. Успех.

# 589
Много благодаря!
Не мога да преценя от кога е забит. Не знам дали може да стане толкова голям за 24 часа. И точно това се зачудихме с мъжа ми, защо не е паднал. С пипета fypryst e.

# 590
  • София
Много бързо увеличават размера си гадините, когато се насмучат, така че съвсем възможно е да е отскоро. Не винаги падат сами, като умрат - понякога остават забити, дори и мъртви.

# 591
Деспи, спокойно -и с противопаразитна пипета се забиват, но бързо умират.На Лори и ги вадя сама, бройката съм изгубила.Не можеш ли да го дръпнеш?С каишка не е добра идея -заради Боги, ще почне да гушка Ерос и пипа каишка, после пръстчета в уста.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 22:38 от Roo Roo

# 592
Страхувам се да не остане главата, не смея да го махна. Като малка съм махала на кокерчето ни, но сега хич не смея да пипна. Мъжът ми и той.
Ще видим дали ще позволи на ветеринарите, ако ли не, ще го мислим.
Боги наистина много го гушка, дори му смуче опашката.

Прясна-прясна.

# 593
  • под тепетата
Деспи, прочети упътването и прецени дали да не напръскаш с това кърлежа.
https://apteka.puls.bg/bg/produkti-higiena-zashtita/biokil-500-ml-26852
 Пръскала съм по пода на кухнята, когато Макс беше в къщи. Бяха се появили мравки, а и внучето вече щъкаше наоколо.
Змия, как е Холи?

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 10:16 от bilqna_69

# 594
  • София
Според това, което знам, не е добра идея да се убиват със силен препарат забити живи кърлежи, защото бактериите, причиняващи група заболявания/енцефаллит,лаймска болест,ерлихиоза и др/ живеят в слюнчените жлези на кърлежите и при смъртта си те повръщат слюнка и рискът от заразяване се увеличава многократно. Това е причината те да се вадят живи - поне на мен така ми обясниха на времето, когато питах защо да не напръскам забития жив кърлеж с БИОКИЛ, който иначе е много добър препарат за борба с гадини и е безопасен за кучетата.

# 595
  • под тепетата
Съгласявам се веднага! Мислех, че е валидно само ,когато според старите разбирания ги мажехме с олио.

# 596
Извадиха го, а той се държа прилично и му обещах вкусотийки.
Казаха да го наблюдаваме 20 дни за температурата, отпадналост, отказ на храна.

# 597
  • под тепетата
Дишай сега и браво на Ерос! Герой е той!
ПП.Къде са бузите на кака Мони? Източила се е като брезичка Kissing Face

# 598
  • София
Холи се подобрява, намалихме лекарствата. Но скоро няма да махаме яката.

# 599
Холи се подобрява, намалихме лекарствата. Но скоро няма да махаме яката.
Много се радвам, че се подобрява кифлата, но за яката ми стана мъчно. Тя свикна ли изобщо доколкото е възможно с нея? Как спи милинката?

Общи условия

Активация на акаунт