Любители на кучета - 127

• 34 813
  • 724
  •   1
Отговори
# 90
NumLock, вземи един повод 15 метра и я пусни да го влачи. Така супер бързо може да я настигнеш и да настъпиш.
За урока в петък поръчах един такъв и Рила ще ходи още доста месеци с такова въже.

# 91
Khaleesi, май се сещам за коя немска овчарка говориш. Поне в нашия район има една, която и от колата да види куче, се скъсва да лае. Не съм ги засичала скоро.
Не е тази, дето я возят из центъра на задната седалка на една кола. Тази е женска. “Моята овчарка” я разхожда един млад мъж около 25-годишен, виждам ги само вечер след 20:30ч и е мъжко. Живеят в района на общината.

# 92
Имам въпрос към хората, които гледат кучета от години. Днес нашия мини шнауцер, който който е на година и три месеца направи голяма беля, за първи път се случва такова нещо. ММ го е оставил спящ на дивана, докато мие чиниите и го е заварил да гледа гузно.  На дивана е имало локвичка и на две три места из стаята също, все едно е тичал. Та възможно ли е докато е спял, да се е изпуснал, да се е стреснал и да е започнал да тича, докато пишка?

# 93
  • София
Малките кучета лаят по големите, защото ги е страх от тях. А иначе поведението на всяко домашно куче зависи от неговия стопанин.
И знаете ли, смятам, че кучето в града трябва да е на повод. Свободно у дома и в двора. Но това е мое лично мнение и поведение.
Особено след като видях как уж "дресирано" куче (както 10мин по-рано ми обясняваше собственичката) бе чукнато от една кола, караща супер бавно по улицата... и то защото това супер възпитано и дресирано куче съзря една котка... а на полянката наистина правеше каквото му кажеха, даже пресече пешеходната пътека с жената, която го разхождаше... и какво му стана на кучето... а де, откачи. Слава Богу без да пострада, но стопанката му тичаше с двеста да види дали е жив, а човека в колата, който не стига, че караше бавно и го видя и наби спирачки... и оня лудетин буквално се блъсна в него... та от тогава - Чарли навън на повод! Така ще е.
А иначе младежа днес бе гост в офиса - голям кеф:

А сега вече е така:

И извинете за дългото послание... но исках да кажа, че по-сигурно е куче на повод. ❤

# 94
  • София
Аз моя откакто влезе в пубертета, не го пускам. В клетката при нас винаги е пълно с големи кучета и не се съобразяват, въпреки че е разделена на две, за да има има място за всички.

# 95
  • София
NumLock, вземи един повод 15 метра и я пусни да го влачи. Така супер бързо може да я настигнеш и да настъпиш.
За урока в петък поръчах един такъв и Рила ще ходи още доста месеци с такова въже.
Мислила съм го това с дългия повод, но като я гледам моята как спринтира, когато е пусната в двора - определено няма да се влачи въжето след нея, а за жалост и аз не съм във форма да се надбягвам с пъргав дребосък, решил да гони вятъра.
Засега съм намислила да я заведа в Южния парк - там има оградени кучешки поляни, макар че ми е далече и неудобно, но ... това е положението. Много й се тича и играе на завалийката, обича всички и се радва на всички, само дето ушичките й още са повече за красота, а не за слушане. Yum
Много се надявам да не се наплаши и озлоби след някой инцидент с друго куче, защото последствията понякога са много неприятни и дълго време се преодоляват, най-вече психическите.

# 96
  • sofia
В града, кучето трябва да е на повод. За негова безопасност, за безопасност на останалите кучета и хора. Имаше едно много сладко куче в квартала. Пускаха го. Блъсна го кола, не оцеля. Бързо взеха друго. Пак го пускат. Не мога да ги разбера...Леон е с 5 метров тренировъчен. Ще взема 10 метров по-натам. Пускам го да поиграе на полянка с повода. Няма проблем. Като казвам да поиграе, значи, че и аз участвам. Така мога да реагирам. Той имаше кофти преживявания при Социализацията. Сега е мнителен и не харесва много-много други кучета. Играе с няколко. Аз знам и внимавам. Не е особен проблем, освен, ако от някъде не дотича пуснато свободно Добро куче...

# 97
  • sf
Един рожденик 😊

# 98
  • Пловдив
Нейо на 5!
Здрав, ушат, добричък и нахранен да е дълги години! Честито!

# 99
Честит да бъде и много здравичък и игрив дълги години!🥳❤

# 100
Оооох какво уплашено сладко бебче е бил Heart Здрав и послушен да е!

# 101
  • sofia
Честит Рожден Ден, Нейо!!!
Да сте още дълги години заедно, да е здрав и все така обичан!!!

# 102
  • о`майна лунна нощ е
Душичка златна! Четит рожден ден!

# 103
Оле, каква сладост е бебе Нейо...Да е жив и здрав!Весела опашка  дълги години! ❤

# 104
Хей , Нейо , честит да си !Да те слушат стопаните ,а ти да ги обичаш много!

Общи условия

Активация на акаунт