Любители на кучета - 127

• 34 807
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Да се похваля - най-после намерихме училище. В петък ни е първият урок. Много се надявам да помогне човекът и да каже как да възпитаваме и тренираме правилно. А и да се запознаем с други хора де.
И едно оплакване малко, примесено с яд - сутринта се появи от някъде на улицата малко бяло кученце без повод. Приближи се и Рила тъкмо да го подуши да му каже "здрасти" и малкото се хвърли да я хапе. Собственичката нищо не предприе. Мислех, че не е успяло, но като се прибрахме видях, че е одраскало нослето на нашата и има една тънка кървава линийка. А тя така нежно се наведе да подуши Cry

# 76
  • Sofia
Честит празник,дами!

И сега данъка,повтарям данъка е на долната снимка Smiley

# 77
  • под тепетата
Маргаритке, тука има и възраСни жени, ще им предизвикаш някой инфаркт, повтарям инфаркт! После тия убавци от снимката ли ша ма спасяват,м?!
mtz, снежинките мога да ги преброя за тази зима Worried
Лютиче, споко! Мацни и малко спирт на носа, нищо ѝ няма на Рила!
Anilla, Heartpulse

# 78
Честит празник на всички дами и от нас Hug

Вет потвърди че вече може да кастрираме Мейпъл, та започвам проучване къде би било добре, понеже вет не извършва такива интервенции. Бих се радвала да споделите опит. Чувала съм добри отзиви за Добро хрумване, но все пак всички съвети са добре дошли Simple Smile

# 79
  • София
Всеки ще си препоръча предпочитаната клиника, но аз съм първа с нашите - GreenDo. Упояват с газ, което е много по-леко поносима анестезия.
И се стягай емоционално, защото е много гадно като оставяш душата си там, особено като ти дадат формата за информирано съгласие. Но да знаеш - минава и после кученце е толкова безгрижно, че си казваш "добре, че бях силна тогава".

# 80
  • София
Честит празник, дами! Освен да сте винаги усмихнати, здрави и жизнерадостни, ви пожелавам и късмет!
Искав да ви споделя и да ви зарадвам с цветния ни 8-мо мартенски шедьовър от приятелска компания и не само...

И да си призная, че и преядохме и препихме. Но пък е хубаво. И децата, и кучето най-вече да ти покажат любовта си! И любимият съпруг, разбира се!
Бъдете жени! Ние сме светът! ❤ме ви!

# 81
  • Северозапада
Честит празник "на патерица"!
Лютиче, в съседния ни вход има един шпиц. Разхождат го без повод и, ако се засечем достатъчно близо, винаги напада Илай. Много ме е яд на собствениците. ММ им е правил забележка, но какво от това.
Мисля си от известно време да питам собствениците на малки породи как реагирате, ако видите по-едро куче, разхождащо се без повод, бездомно, избягало. Бездомните обикновено не ни закачат и минават надалеч, наплашени са, освен ако не са повече - глутница. Но
 домашните доста ме плашат, че може да нападнат Илай. Още повече ми се засили този страх, след като срещнах 2те овчарки, избягали от двор. Рано сутринта в събота, никакви други хора наоколо. Все пак размина се. Кучетата не бяха агресивни, въпреки че ръмжаха и излайваха, и ме беше чул да викам човек от офиса на СОТ наблизо. Ходя от тогава със сълзотворен спрей, но пак очите и ушите ми са на 4 и се стряскам от всеки шум.

# 82
  • Пловдив
Опасни са домашните дребосъци ,несоциализирани ,ни към хора ни към животни и пуснати да си обикалят като свободни електрони ,без надзор от собственика.
Аз в ситуацията на Лютиче и Рила ,щях да я "ошамаря" ,лелката   пуснала психо-куче-дребоса. То не е виновно ,че не е социализирано ,а моя дребоси не закача ,дори и да го нападат и след "guard".
Та да стане на кървата топка косми. Ама не ще и бяга от тях.
Уличните ,са безопасни ,стига в момента да не са си намерили нещо за храна ,а и в този случай обикновено грабват  "плячката" и се отдалечват скорострелно.Никога не са ни нападали,ръмжали , зъбели,дори и на глутница.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 12:21 от whitefang

# 83
  • София
Буба нали е "социална" с кучета, та идва и се крие при нас Grinning Никога не е била нападателна, даже като беше бебе веднъж една улична котка я дебнеше и нашата се скри под една кола.
Големите изобщо дори не ги лае - иска да я качим на ръце и да й дадем да ги подуши Grinning Ако сме на познато място, играта почва 10-на минути след като се запознаят и пак не включва лай. Повечето познати с големи кучета казват, че се дразнят от лая на дребосъците, не от друго. Но като не знаеш кое куче как реагира и какво го дразни, просто внимаваш. И ние я разхождаме без повод, та просто ако видим голямо куче, я взимаме в ръце докато се разминем/запознаем.

# 84
whitefang, не беше лелка, а някаква тийнейджърка. Щеше голяма разправия да стане, ако я бях конфронтирала.
Раничката зараства и всичко е наред, ама аз се ядосвам. То поне да беше излаяло, че да дръпна моето куче, а то директно хапе без предупреждение...

Върнах се назад да разгледам всички снимки. Прекрасни кученца! Бебетата са много сладки! 😊 Даже ме мотивирахте да изровя една нова играчка. Рила беше на седмото небе от радост.
Нямам търпение да дойде петък и да започнем с училището.

# 85
Ant G, в района на СОТа нас ни нападна Джак Ръсел.😁 Този шпиц не съм го виждала, но джакчето беше пуснато и примрях от ужас като се спусна към нас, защото Кио може да го сдъвче на една хапка… Викаха му Чара, мисля.
Скъсявам повода и отвличам вниманието й от дразнителя. Друг начин няма, не мога да я взема на ръце, нито да я оставя да нарани нечие куче. Мен истински ме дразни един младеж с овчарка и отскоро бебе хъски. Разхожда ги заедно, на повод. Хъскито е бебе, но овчарката си е изпусната отвсякъде-лае, зъби се, ръмжи. Имах желание да запозная Кио с него, да станат приятели, че такива за игра рядко си намираме от големи породи. Не се получи, но младежа всеки път спира до нас и оставя кучето си да си съдере гърлото от лай и да изнерви Кио максимално. Очите на 4 и заобикаляме отдалеч кучета, които не познаваме и е възможно да стане беля.

# 86
И Вълчан редовно е "нападан" от дребосъци, а той толкова им се радва. Особено на средните породи. Те го лаят, той ги кани на игра. Стопаните на лаещите пък ги е шубе да не отговори с агресия. А той не се занимава изобщо. Според ММ голямо куче не се занимава с дребни "агресори", не знам колко е прав. Засега Вълчан просто се дръпва от малки кучета, които го гонят (в смисъл да се маха, не да играят).

На големи обаче отговаря. Преди няколко месеа в парка една акита реагира агресивно към него, хем беше на повод (ама разтеглив, та нямаше много значение). Акитата се втурна към него и се озъби, Вълчан се озъби, но с команда "напред" продължи. Акитата обаче тръгна към него и направи грешката да застане между него и мен. Отиде и я чукна с лапата ама на дистанция, където я ограничаваше повода. Laughing Жената с акитата е леко тра-ла-ла. Беше обяснявала веднъж на ММ, че или ще се бият до смърт, или ще са приятели.

Миналата седмица го нахапа женска. Играли, тичали и по някое време тя го яхнала и запоначла да го хапе, там където го стигала - по гърба над опашката.

Като цяло ме дразни много тази категоризация на кучетата. Големите са злодеи. Едни мразят акита, други немски овчарки, трети питбули. Че и кучетата им имали проблеми с определена порода.

# 87
  • София
Моята кифла понася 1-2 кучета и то мъжки. На другите ръмжи, лае, ако продължават да душат и скача да хапе. Това го прави и с големи кучета, според мен се страхува. И аз, понеже си я знам, при среща с други кучета я държа на къс повод.

# 88
  • Северозапада
Илай не е агресивен, не лае по кучетата, търси ги за игра. Повечето големи не му обръщат внимание. Аз не го пускам да се доближава, ако видя, че не проявяват интерес. Когато куче си е със стопанина, е съвсем различно, въпреки че има и пердета стопани. Ситуацията с двете овчарки беше такава, че аз го разхождах рано сутринта и изведнъж се чу ръмжене в тъмнината и пред мен застана едната, а след малко се обади и другата. Оказахме се човек кинта и 50 и куче по-малко от котка, срещу 2 кучета по 50-70 кила, уплаших се немалко. Били избягали от двора си през нощта и се скитали из града.
Khaleesi, май се сещам за коя немска овчарка говориш. Поне в нашия район има една, която и от колата да види куче, се скъсва да лае. Не съм ги засичала скоро.

# 89
  • София
Уф, ние с Джина сме на етап "социализиране с други кучета" и от скромния ми опит с първото ми куче знам, че това е много важен етап. Освен командите и правилата, на които ние го учим, нашият любимец трябва да усвои и правилата за общуване със себеподобните си, да научи "кучешкия език" на общуване, на който ние, хората, няма как да го научим. Най-добре това става, докато кученцата играят свободно пуснати, без повод - под надзора на стопаните си, разбира се, готови да се намесят при нужда.
За жалост при нас в София възможностите за такова общуване са много ограничени - оградени кучешки площадки почти няма, а определените за разходки на кучета алеи около нас са на метри от улици с фучащи коли. Абсурд е да пусна гламавата Джина от повода, за да поиграе с други кученца, а тя, милата, толкова иска. В такава възраст е, че тича да се запознава и кани на игра всяко срещнато куче, но ясно няма как да стане това нито на тротоара, нито в парка. Разбира се, учим командата "Ела тук!", но все още няма как да съм сигурна, че ще дойде при повикване - все пак е само на 6 месеца. Като порасне още и се научи да слуша повече - ще я пускам от повода да поиграе с други кучета на поляната, но засега още не се решавам, колкото и да ни се иска и на двете ни.
Пак от скромния ми опит - този етап преминава, след определена възраст играта със стопанина става по-интересна от тази с други кучета, поне при нас беше така. Но всяко нещо - с времето си.

Общи условия

Активация на акаунт