Любители на кучета - 127

• 34 895
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Спектрата не покриваше някои от червеите паразити и затова се дава и Дронтал (мисля, че и Цестал даваше някой вместо Дронтал).
Хубавото му на този хап е, че покрива дирофилариозата. Лошото е, че кърлежът трябва да се забие, за да умре.

# 271
  • Северозапада
Преди време бях питала тук за ваксина против лайшмания. Питах ветеринаря преди седмица. Каза, че до сега никой не се е интересувал от нея и я няма. Пита при доставчиците на ваксините, но са му отговорили, че като цяло в БГ интереса е бил много слаб и се е наложило да бракуват внесените дози, поради изтекъл срок на годност и няма да има нов внос.

# 272

Да се присъединим и ние към отбора на мързелуващите!
 Да ви се оплача, днес щерката е имала много неприятна случка, докато е разхождала Марли. Минавайки покрай две жени с бебешка количка, които са стояли на пейка, кучето леко е подушило количката, по точно коша, в който се слага багаж. Детето веднага го е дръпнало и се извинило,  а едната жена ѝ се развикала и я накарала да се върне и да почисти това, което било направило кучето на количката. Тя казала, че кучето нищо не е направило и реално няма какво да се почисти, а жената станала от пейката и ритнала Марли! Той естествено започнал да писка, детето (на 14 е) се ошашкала, звънни ми по телефона разплакана и хълцаща! Докато разбера от хлипанията ѝ, чче с живи и здрави, си изкарах акъла! Реших, че или го е изгубила,  или го е блъснала  кола...абе все филми! Като се прибрах я разпитах подробно, защото аз съм от тези родители, които са склонни да търсят причината в своето дете, не е ли бил на къс повод, защо не е заобиколила по- отдалеч количката .. Обясни ми, че количката е била заела целия тротоар, за да я заобиколи, трябвало да влезе във велоалеята, а там в този момент са се движили колоездачи, и просто не е могла да мине по-настрани.  Кучето е било на къс повод и само минавайки, си обърнало главата и подушило коша! Така се ядосах на тази...айде да не я определям... Той малчото е на шест месеца все пак, не е някое страшно куче, че да притесни майка с бебе! Оф ..
 Иначе да си кажа за протокола, против кърлежи ветеринаря ни дава Адвантикс пипети. Гледам, че някои от вас дават и таблетки, аз мислех, че това е достатъчно, ще разпитам вет следващия път, като ходим. Целувки на всички сладки, спящи, непослушни и приключенски настроени любимци! 🐶🥰❤️

# 273
  • София
Леле, ако съм аз как почвам да дебна на същото място дали няма да я засека... Дано Марли да не се страхува от хора заради нея Sad
И ние слагахме Адвантикс и си бяхме доволни, но по едно време Буба направи алергична реакция и тогава сменихме с Нексгард.

# 274
  • Варна
Ако това се случи пред мен съм склонна да я ошамаря. Идиотка.

# 275
Tina, големи кретени има за съжаление. Дано и детето, и кучето бързо преживеят травмата.

През лятото и Вълчан го изритаха в парка, докато беше със щерката. Беше на 5-6 месеца и е получил ритник заради някаква глупост. Този така и не го засякохме повече. Посъветвай детето да води кучето далече от майки с колички и малки деца. Въпреки че при нас ситуацията не е имала нищо общо.

Ако трябва да съм честна, и аз съм се карала със жена с куче, докато бях с количка, но то тръгна да ми препикава количката. Laughing Кучето пуснато, жената някъде надалече и реагира доста нагло на отправената забележка.

# 276
  • Бургас
Някои хора си избиват комплексите върху децата. Ако Марли беше с мъж, дали щеше да се заяде с него?

# 277
  • София
И аз това си помислих. И още - ако Марли беше ротвайлер, дали щеше да посмее да го рита?
Не са много такива истерични и неадекватни особи, но ги има, за жалост, че и децата си възпитават в този дух.
Първото ми куче беше ритнато от дете, а на въпроса защо го прави, отговорът беше "Защото е мръсно". Майката стоеше отстрани и гледаше. Жалка картинка.

# 278
Благодаря, момичета, за подкрепата. Честно казано, много гадно ми стана, че се се случило точно като го е разхождала дъщеря ми, от друга страна сте прави, чче ако беше с мъжа ми например, едва ли щеше да посмее да рита тази кокошка.  Иначе Марли е добре, не изглежда стресиран сега вечерта. Дано всичко е наред!  💐

# 279
  • под тепетата
Целувки за Марли и дано детето се успокои! Гаднярка, дето плаче за ритник е тази...

# 280
Безмълвна съм. Нямам достатъчно добър епитет за тази. Ако на мен ми се случи, ще извикам полиция. Ама аз съм и в друга държава де... Бързо да се възстановява Марли и дано не остане травма Heart

# 281
  • София
А за детенце не се притеснявам, тя сега е научила урок и той няма да е нахалост. С нормални родители и с куче, човечето ще е окей. Кажи й, че една тема каки и лели казват, че не е виновна тя и ако друг път някой се заяжда, да извади телефона и да насочи за снимка Simple Smile Или да се разпищи, че да събере минувачи и да не може ритащата да си тръгне, преди да пристигнеш ти.

# 282
Нали има един лаф,че простотията не ходи по гората...
Друго няма какво да кажа,че ще ме баннат..🤬
Дано не му се отрази на сладкия Марли 😍

# 283
  • София
Милото кученце и детенце. Ужасни хора има.

# 284
  • София
Здравейте,тъй като настъпва сезонът на комарите,искам да попитам какъв препарат ще ми препоръчате за профилактика от Дирофилариоза при куче с тегло 27кг.
Първо правите тест за дирофилария. После има различни варианти. Обезпаразитяването трабва да обхваща всичко,  не само дирофиларията. Аз съм правила схемата Нексгард спектра всеки месец+дронтал или цестал на 2 месеца. Сега смених - слагам всеки месец пипета Vectra 3D или адвантикс + хапче милпразон. Всички тези припарати се продават във варианти, съобразени с теглото на кучето.

Общи условия

Активация на акаунт