"Юношески артрит"

• 84 620
  • 663
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте майчета, днес четох в нета за рибеното масло. Оказва се, че е много полезно включително и за артрит. Едно време помня, че ни го даваха в училище задължително. Някой има ли опит да сподели? И друга статия малко ми вдигна духа - от в. "Здраве". На кратко- до 5 години в аптеките ще има препарат за лечение на ревматоиден артрит. Това го съобщава в. Дейли Телеграф. Учени от университета в Нюкасъл-Великобритания тестват вече инжекции върху доброволци. Взимат се клетки от тялото на болния, които, след като бъдат променени се връщат отново в засегнатите области. Има и коментар от ревматолога доц. Виолета Дачева от националната кардиологична клиника. Статията се казва "Една инжекция лекува ревматоидния артрит?"
А, дано! За рибеното масало и аз четох, но иначе е много опасно предозирането.

# 196
Здравейте на всички във форума..Върнахме се от море, изкарахме страхотно и почти без проблеми..Сега след преглед през октомври имаме намерение да ходим на градина...Дано всичко да е наред..за рибено масло и диети нищо не знам, а и не смея да и давам нещо без консултация...Това е от мен за сега..Желая ви здраве... newsm03

# 197
Отново здравейте!
Искам да ви попитам как се отразява на децата ви това лошо и влажно време? Реагира ли артрита?

# 198
За сега не....и силно се надявам да не се отрази...А при Вас?

# 199
И при нас засега не, но се притеснявам, че миналата есен беше зле и заболяването се изостряше, когато времето ставаше влажно и студено.

# 200
Здравейте!
И на моето слънчице му поставиха диагноза юношески пауциартикуларен артрит преди 10 дена, а е на 1г и 7м. Прочетох темата и направо ми настръхна косата. Как се справяте психически с това отвратително заболяване? Всеки ден лекарства, "боли ли те?" , ужас! На всичкото отгоре в това време и протече носа и кашля. От преднизолона и се увеличи апетита и се чуди какво да яде, и ака по 4-5 пъти на ден / при нормално 1-2 /.
Ужасно съм притеснена. Няма нищо по-хубаво от здрави и щастливи деца!

# 201
  • София
ами звучи тъпо като успокоение ама се свиква
не свикваш с това детето ти да е болно, но някак ти става ежедневие
не приемаш болеста като най-голямата трагедия в живота ви и се научаваш да живееш с ограниченията и да заобикаляш премеждията
става ти втора природа да си наблюдаваш детето, да го усещаш кога е добре или зле, даже преди самото то да се усети
а лекарствата носят облекчение и дай боже водят до ремисия
става бавно, но став

а та предишните въпроси - ами по-скован е в лошото време
не го боли, но куца повече като ходи
той самият не се усеща ама си му личи
дано не почнат и болки

# 202
"Голям залък лапни, голяма дума не казвай" - това важи в пълна сила за нас....Така както й нямаше нищо, снощи се започна едно разстройство и едно сковаване, всички стави я болят, но само китките и пръстчетата са поддути....Мила ingiliyska, не искам да те плаша, на свикване няма, поне при мен....Всеки път изпадам в ужас, но гледам да се държа заради нея и да й давам кураж....Тъкмо бяхме спряли медрола, по половин таблетка пиеше, сега сигурно пак ще увеличим дозата.....А метотрексата....и него ли трябва да го спирам.....Стига съм се оплаквала...Стискайте палци, да ми по-бързо и тази криза.....Здраве и Кураж Ви желая мили мамчета и много целувси за Вашите слънчица.. Heart Eyes

# 203
стискам палци всичко да отшуми по-бързо

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332543.0

Водили ли сте децата на санаториум?

# 204
  • София
Engie - много ясно че не се свиква с кризите, имах предвид, че се научаваш да реагираш по-спокойно. Поне аз де, ма то като имаш две години опит няма и как иначе.
А метотрексата се спира от раз, не се намалява. от колко време го пиете, ние година и половина го пихме и преди да започне да действа минават поне шест месеца.
Съжалявам, че пак се е влошила, дано мине бързо тоя път.
Моя нещо го наболяват ръцете, но все се надявам засега да е нормалната болка, а не възпаление. Уф.

Щях да го водя на санаториум моя, но така и ен остана време това лято. Обаче, за да заведеш детето,  е необходимо да е в трайна и пълна ремисия, иначе не бива.

# 205
Метотрексата го пием от няма и 4 месеца, а за санаториум и аз знам, че трябва да има дълга ремисия....Ние я водим в Сандански, но на почивка, не на санаториум....

# 206
  • София
ами значи още два три месеца и ще спаднат оттоците и ще спре да боли
е това в идеалният, вариант, но дано да се случи
и после още поне шест седем месеца профилактично
накрая го спирате и ако няколко месеца след спирането няма влошаване обявявате трайна ремисия
и се молите да не стане нещо

# 207
Винаги съм казвала за мнението за детски ревматолог, че съм с две ръце ЗА Д-Р ЛИСИЧКИ. Добър специалист, има подход кум децата, любезен, отзивчив, можеш да го потърсиш по всяко време на личния му телефон и никога няма да те накара да се почувстваш неудобно. Можеш да видиш характеристиката му в сайта на Токуда. Специализирал е във Франция.

# 208

"ами значи още два три месеца и ще спаднат оттоците и ще спре да боли
е това в идеалният, вариант, но дано да се случи
и после още поне шест седем месеца профилактично
накрая го спирате и ако няколко месеца след спирането няма влошаване обявявате трайна ремисия и се молите да не стане нещо"
О, дай боже да е така...вече сме по-добре, но още я болят коленете..сутринта каза, че я боли гърло...Ние сме при д-р Телчарова, много добра, изключително любезна и отзивчива...А Ана е влюбена в нея....

# 209
Здравейте, изтеглям темата, че е много назад..Как сте Вие? Как са Вашите сладурчета.. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт