"Юношески артрит"

• 84 629
  • 663
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте и от мен
Първо към ulsfira, изслезванията са ни правени в клиниката по ревматология към детската университетска болница - в лабораторията де  newsm53 Стойностите и показанията са:
Микробиологично изследване на ставен пунктат
Glu-3,2 mmol/l   Prot-52,6 g/l    Alb-29,1 g/l  LDH-1244 U/L     CRP-0,9 mg/ml

Както казах и преди, не съм наясно с показателите, само албумина и це-реастивния протеин успях да разгадая. Изследването ни е правено 2007, когато й правиха пункция. Имаме още една или две, не съм сигурна. Сега вече не ни правят, защото сме с полиартрит и ставна пункция от всички стави няма как... newsm45 smile3511
Вчера бяхме на контролен, но честно да ти кажа забравих да питам, а си мислех да поразпитам....

Скъпа Sisss
всички сме имали такива моменти на отчаяние, особено миналата година, когато се "запознахме"  с полиартрита и други лоши неща ми се случиха, бях писала някъде преди, не искам да си спомням даже....ми идваши да се гръмна, това съвсем сериозно и се мислях, че няма да издържа, но ....  ето ме на.....жива съм, тук съм, е сигурно не съвсем   smile3532 наред....
не се отчайвай всичко ще се оправи само малко повече търпение.....Ставна пункция (според мен) е по-добре отколкото хапчета, но .....това е мое мнение Довери се на д-р Стефанов той знае какво прави.... newsm10

# 601
Относно лечението в чужбина и аз съм амлко скептично настроена....Излекуване тука няма, ако греша нека някой ме поправи и каже какво е лекарството.....Има ремисия....Но ако имаш възможност и средства най-вече опитай....ние също дълго мислихме, но за сега решихме да се доверим на нашите доктори....Дай боже на всички да се оправяме по-бързо и за по-дълго време... newsm17..
Sisss питай без да се притесняваш, с каквото можем ще помагаме и ще отговаряме...

# 602
Здравейте,скоро не съм писала по темата ,но при нас няма нищо ново/диагнозата ни е пауциартиколарен артрит  Shocked/ ,последната една година сме на резохин и метилпреднизолон,
като последната седмица увеличихме дозата на метилпреднизолона защото според др.Стефанов цитирам:
Не се е влошил ,но не се е оправил...или трябва да сменим лекарството или да му вкараме с инжекция лекарството в коляното, но първо искам да видя действието в по голяма доза на метилпреднизолона...

За мен инжекцията е безумие , незнам какво да правя дайте ми съвет в петък сме на контролен преглед , до тогава приемам съвети.

П.С.Според вас има ли смисъл от лечение в чужбина ... започнах вече да се замислям сериозно и по-този въпрос.
Предварително благодаря за вашите мнения!

И на нас ни предложиха инжектиране на лекарство в коляното, но после доктора реши да пробва с метилпреднизолон венозно 3 дни. За щастие имаше ефект от вливанията.
Аз също съм против тези ставни инжекции, не мога да кажа защо, просто имам такова вътрешно усещане.

# 603
  • София
аз пък съм против преднизолона като цяло
и съм се запънала да не го давам, докато не стане крайно наложително

# 604
аз пък съм против преднизолона като цяло
и съм се запънала да не го давам, докато не стане крайно наложително
и аз така 

# 605
Явно съм прозвучала доста отчаяно...не не съм съм предала просто ме е яд че тук в България ,докторите си знаят 2 схеми по който си работят и ако не стане по едната после по другата...Незнам иначе смятам да помисля за САЩ където имам близки,ще видя ще говоря и с доктора в  петък

# 606
Вие с колко стави сте и от кога

# 607
ами проблема остана в едното коляно и едната китка,от 1 год. и 3 месеца.
От 1 год.пие резохина....
А метилпреднизолона /НА КОЙТО МУ УВЕЛИЧИХМЕ ДОЗАТА НА 1 ТАБЛ.СУТРИН/дали не действа отводняващо,имам чуството че малкия пикае през 40-50мин и то по много ,а не пие чак толкова много вода,или е съвпадение, с нещо друго.

# 608
Angie специални благодарности!
Ще си помисля сериозно зо пункцията, макар че лекарите ми казват, че няма смисъл да се прави, защото няма да се открие никакъв причинител. Цялата болест била само реакция на организма. Shocked Мисля първо да и направя кръвни едвалине всички възможни кръвни изследвания.
Записахме си час при хомеопат - Д-р Стоименова, да видим там какво ще ни кажат.
Днес се срещнахме с една лекарка, ревматоложка, бивша шефка на клиниката в Банкя, сега е пенсионерка, Д-р Мирева се казва. Тя ни откри възпаление в единото лакътче Cry. Говорихме повече от 3 часа. Много неща обсъдихме. Каза че няма да минем без лекарства, но може да ги включим есента, също каза да продължаваме сериозно с рехабилитацията.
Siss много ми се иска да ти помогна, но аз не разбирам от лекарства. Опитвам се да лекувам детето ми без тях. Кураж!!!
Виж ако ме питаш за рехабилитация или нещо друго горе-долу мога да помогна.

# 609
Интересуваме и рехабилитацията разбира се моля те когато имаш време да ми разкажеш по подробно.
И даже някой ако може да ми изброй всички видове изследвания ,за да мога да направя всичко възможно тук и да знам че няма какво повече да се направи в България, и тогава да действам по нататък.

# 610
Sisss доколкото разбрах сте при д-р Стефанов  newsm12

# 611
Едно въпросче от мен:
Според вас правилно ли е след година и 3 месеца пиене на метотрексат и сега го прекъснахме за месец и половина поради боледуванията на Никол сега пак да го започне при положение, че е ок със ставите? Хич не ми се иска, но Лисички незнам какво ще каже.

# 612
  • София
хъм
ние го пихме година и малко
значи принципно може да го спре
лошото е, че го е спряла заради болест, което може да предизвика нов пристъп

# 613
Да при Стефанов сме , утре сме на контролен  и ще ви пиша какво е станало...
А

# 614
Защо, нали не е нужно постепенно да го спира, а може и от раз?

Общи условия

Активация на акаунт