Аблация на сърцето - 11

• 69 327
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
Простете , че нахлувам в темата ви , но ту винаги получавам адекватни съвети.
Мога ли да пия Конкор по четвъртинка в продължение на два месеца, след което да го спра?
Пих го след като в продължение на месец се събуждах почти всяка нощ около 3 часа със силно сърцебиене и задух.
Личната ми изписа Конкор половинка, но аз стартирах с четвъртинка от 5мг и не е имало необходимост да го увеличавам.
иИ атаракс по полпвин вечер.
Атаракса го пих около две седмиции го спрях, но Конкора ме е страх да го спра.
бях на кардиолог. Той каза , че сърцето ми е перфектно . То това ми е ясно , аз имам проблем с вег.нервна система и си го зная.
Посъветва ме да спра Конкора и да пия Иневика , но така и не започнах новото лекарство , защото наистина се чувствах добре с конкора.
Мисля пак да ида при него , за да ми направи схема за спиране , но ми се иска и да чуя мнения на хора , минали по този път.

# 211
При такава нищожна доза, не виждам риск да го спреш. През ден, през два, през три,  докато отпадне изцяло.

# 212
А дали има смисъл да се чака за преглед при д-р Трайков, какво се знае за Бойчев и Марчов? Или просто накой, койтосе падне в НКБ...
Моята аблация я прави д-р Марчов. Не съм ходила при Трайков. Отидох на преглед, назначи ми дата за прием и направи процедурата. Аз останах много доволна от отношението и от професионализма.

# 213
Здравейте! Рядко се включвам да пиша, но редовно ви чета и се интересувам от темата. Аз съм с пристъпна надкамерна тахикардия, полчуавам прстъпи още от пубертета, но все още не съм се подлагала на аблация. Не ми се рискува, защото ми се случва сравнително рядко, може и цяла година да прескоча без, а може и 2 пъти в месеца да ми се случат. Но ги овладявам само с 1 табл. Ритмонорм, който ми беше изписан чак 2007 година, дотогава съм чакала да минат от самосебе си и са ми продължавали от половин до няколко часа.
Раждала съм нормално двете си деца, голями бебета без упойка. Слагали са ми 3 или 4 пъти пълна венозна анестезия са около половин - един час и не съм имала проблеми. Но сега ми се налага да се подложа на операция с обща анастезия и интубиране и то пластична операция. Има ли сред вас претърпяли операции преди аблацията? А с пластични операции?

# 214
Имам 2 операции - апандисит и втора, пак по същата причина, поради сраствания на мястото на апандисита. Втората беше доста тежка. Тя и първата не беше кратка, че се беше спукал и имаше локален перитонит.
Преди това имам отстранени сливици с пълна упойка.
Никакви проблеми със сърцето заради пълните упойки не съм имала.

# 215
Здравейте, някой имал ли е проблем с кръвообращението в пръстите на  ръцете след аблацията?

# 216
Благодарение на Дева и аз да се включа . Тя помни , а аз вечната забравана - 8 години от аблацията минаха . Нямам проблеми . Д-р Трайков перфектно се справи и пребори предсърдното ми мъждене . Отнасяла съм няколко пълни упойки , никакъв проблем -това за дамата с предстояща операция . Имаше питане и за д-р Марчов . Той работеше в Токуда , когато се подложих на интервенцията . Още 8 години практика са само плюс , екипът е добър , но всичко е въпрос и на индивидуалност .( Имам у дома оцелял и здрав след преболедуване от два различни гадни рака .)

# 217
  • в джунглата
От години в темата съм запомнила че постове на Таня, Дева и Дидолина внасят много позитивизъм❤️😃❤️ искрено ви се радвам! С удоволствие ви
чета и бъдете здрави!

П. П за колебаещите се и аз години след аблацията съм ОК 😃

# 218
Благодаря ви, момичета! Hug Heart Kissing Heart
Днес, освен, че се сетих за аблацията на Танчето, си мислех за Токуда, понеже друга приятелка е там, с друга диагноза.
Ами имам много хубави спомени от тази болница. Такова спокойствие и пълно доверие на екипа имах, нямах търпение да ме вземат в операционната, отделно, че условията бяха чудесни и допълваха чувството ми за комфорт и сигурност. Heart

# 219
До ползващите Амаритон отново. Д-р Протич ми го изписа както той се изрази-хапче при нужда-ако нямам прескачания не го пия. Обаче не ми каза как да го взимам ако прескачанията са ежедневни,само ме предупреди да не надвишавам 300 мг.
И сега се чудя ако искам да го взимам ежедневно,защото пак съм в серия ,как точно да го пия.
Искам да кажа че му звънях многократно но нямам връзка с него.

# 220
На мен ми е изписан по 1 от 50 мг. Вечер го пия. Но не постоянно, а един- два месеца в годината. Когато започнат студовете. Тази есен е топла и нямам нужда от него. Дано да нямам, но по принцип през есенно -зимния период имам повече прескачания.

# 221
Здравейте,утре ми предстои постъпване в Токуда за аблация при Трайков,но въпроса ми е по време на самата аблация с какво бяхте облечени с нощници или гола или как,нищо не ми казаха?

# 222
Свалят те с леглото до операционната. Там си събличаш всичко, дават ти хавлия да се загърнеш и лягаш на масата. Покриват те, защото е доста хладно вътре. Аз помолих да си остана с чорапки, разрешиха ми. Simple Smile
Много мило се държаха всички, говорихме си, гледах на монитора. Много спокойно ми беше.
Успех, Теди, ще мине! Flowers Four Leaf Clover

# 223
Благодаря много 🙂
Свалят те с леглото до операционната. Там си събличаш всичко, дават ти хавлия да се загърнеш и лягаш на масата. Покриват те, защото е доста хладно вътре. Аз помолих да си остана с чорапки, разрешиха ми. Simple Smile
Много мило се държаха всички, говорихме си, гледах на монитора. Много спокойно ми беше.
Успех, Теди, ще мине! Flowers Four Leaf Clover

# 224
Как си, Теди? Как мина?

Общи условия

Активация на акаунт