Аблация на сърцето - 11

• 61 020
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, някой с предсърдно мъждене изследвал ли си е фракцията на изтласкване на сърцето?Вижда се на ехографа.Колко ви е била?Казват,че дава отклонения по време на мъждене.Тска ли е било и при вас?

# 481
Моята си беше супер, но дали замерването е било по време на мъждене не мисля. Защо ви е този показател, какво ще помогне?

# 482
Моята си беше супер, но дали замерването е било по време на мъждене не мисля. Защо ви е този показател, какво ще помогне?
Просто се чудя,защото този показател показва всеки път различни стойности,но мъжът ми е с постоянно мъждене и не знам колко е вярно измерването.А иначе този показател измерва сърдечна недостатъчност по принцип

# 483
  • София
С холтер бях преди  седмица и кардиолога доста ме уплаши била съм за коронография, пусна ми изследвания за сърце, да съм пиела аспирин протект и бързо да действам защото съм имала исхемична болест. и може да получа инфаркт. Отидох в Токуда там ехо и екг - нямаше нещо притеснително. Сложих холтер от Св Екатерина - ми не каза кардиолога че вижда нещо което да ни насочи за коронография. И сега вече ме боли сърдечната област, схвана ми се врата имам аритмия яко… Случвало ли ви се е нещо подобно, може ли единия холтер да греши? Или пък този от Св Екатерина да не е хванал  всичко.. Записах час за скенер , вече не знам…

# 484
Нищо ти няма, имай доверие на Токуда и Св.Екатерина. Болките сигурно нямат връзка със сърцето. Нали имаш ехография, не само холтери.

# 485
Ка сте,душици сърдечни 😊😘
6 месеца от аблацията минаха и да сА похваля съм супер!
Нема трепване сРъцляка 😅😅
Ама ай и Вийй сА хвалете де,че чудещите се чудят още повече ,а тия дет сме вече добре се по редко влизаме,даже и някой вече са забравили за групата 😜

# 486
  • София
Мълчах, четох ви, опитах се да ви разбера и реших да опитам нещо.
Затова Влизам да разкажа за два експеримента и се надявам да помогна малко.
Та имам часовник дето мери пулс, кръвно...обсъждахте го няколко страници по назад. Реших да го сложа на малката, за протокола тя е на 18 и здрава и пътувахме цяла седмица. Ма като казвам път, аз карам, качвам еко пътеки, влизам в пещери бе екстремен спорт с две думи и тя с мен. Тя показва висок пулс, ами нормално, качваш, слизаш...и се чувства супер. Факт е, че аз имах проблем с изкачването, защото имам и странични заболявания, но се справих много много добре. Родопите не се покоряват за два дни 😁😁. Редувахме часовника, ми почти еднакви показатели давахме, ми няма да го нося повече.
Експеримента бе да видя как ще се прибера, като парцал или заредена с енергия.... Ми цъфтя, всичко е в нашите глави, правете това което обичате и мислете че сте здрави, а НИЕ сме.
Пия 5 хапчета сутрин, 3 на обяд и 2 вечер, вече почти 5 години и няма да се дам.
На един помага едно хапче, на друг друго, тук сме да споделяме опит. Всеки организъм е различен и няма място за сравнение, има сходни диагнози, но на кой какво и как ще понесе, тук няма кой да каже.
Пак казвам, има живот и след това, да 5 доктора питайте, всяка интервенция е риск, но дори и 50 % шанс да има пак е нещо.
Ники много се радвам че си добре, само така... сега наздраве дължиш по едно питие 🤣🤣🤣

# 487
Много се радвам, Диде! Heart Само така, както ми каза д-р Трайков след аблацията, вече си здрав човек и си живееш нормално! Heart Много го обичам този доктор, много позитивно излъчване има! Kissing Heart
Ники, и на теб браво! Наздраве виртуално, че отивам на работа Simple Smile
Пък някой ден може и на живо Simple Smile
Диде, а и други ако искат, може на ЛС да ми изпратите ФБ, да си ви наглеждам. Heart

# 488
С холтер бях преди  седмица и кардиолога доста ме уплаши била съм за коронография, пусна ми изследвания за сърце, да съм пиела аспирин протект и бързо да действам защото съм имала исхемична болест. и може да получа инфаркт. Отидох в Токуда там ехо и екг - нямаше нещо притеснително. Сложих холтер от Св Екатерина - ми не каза кардиолога че вижда нещо което да ни насочи за коронография. И сега вече ме боли сърдечната област, схвана ми се врата имам аритмия яко… Случвало ли ви се е нещо подобно, може ли единия холтер да греши? Или пък този от Св Екатерина да не е хванал  всичко.. Записах час за скенер , вече не знам…
Не знам какво да ти кажа,освен ако видиш много зор,да отидеш до някое спешно.Ей,така за твое успокоение.Ние няколко пъти сме били до спешното на 3-та градска.

# 489
  • София
Благодаря ви момичета! А прегледа при електрофизиолог какво включва  - прави ли екг или само готови изследвания гледа? Днес съм при д р Марчов и бих искала да види двата холтера като се надявам единия да е некоректен .. Дали съм за този доктор се чудя като има съмнения за ибс. Иначе нисък пулс който скача на висок, аритмия камерни много,

# 490
Да, носи си холтери, кардиограми, каквито имаш.
Там пак ще ти направят ЕКГ.

# 491
  • София
Коронарография се прилага когато имат съмнение за стеснения, аз съм минала и това. Но преди да се стигне до нея доста неща се изследват, по добре второ мнение да се потърси. Често е през ръката и е по леко, но пак е неприятно усещането.
Дева точно така мислим позитивно иначе не съава, ааа имаш и писмо.

# 492
Много се радвам, Диде! Heart Само така, както ми каза д-р Трайков след аблацията, вече си здрав човек и си живееш нормално! Heart Много го обичам този доктор, много позитивно излъчване има! Kissing Heart
Ники, и на теб браво! Наздраве виртуално, че отивам на работа Simple Smile
Пък някой ден може и на живо Simple Smile
Диде, а и други ако искат, може на ЛС да ми изпратите ФБ, да си ви наглеждам. Heart

Много се радвам, когато чета позитивни постове в тази тема Simple Smile Надявам се всички, минали през аблация, да забравят завинаги за проблемите. За себе си установих, че колкото повече се вторачвам в пулса, толкова по-зле се чувствам, затова вече половин година съм зарязала всякакви март часовници, а на апарата за кръвно се следя чат-пат, повече от скука.

# 493
Благодаря ви момичета! А прегледа при електрофизиолог какво включва  - прави ли екг или само готови изследвания гледа? Днес съм при д р Марчов и бих искала да види двата холтера като се надявам единия да е некоректен .. Дали съм за този доктор се чудя като има съмнения за ибс. Иначе нисък пулс който скача на висок, аритмия камерни много,
Какво стана!Как мина прегледа?

# 494
  • София
Толкова документация имам, че д р Марчов гледа, гледа бързичко и накрая каза, че холтера дето ме изплаши вероятно е от пролапса, който имам и от там има някой неспециф изменения, които кардиолога ги е взел за исхемия. Нещо не ми е убедително, но не съм доктор. Не знам за мое спокойствие ще направя скенер на сърце. А за часовника дето меря пулса, ми каза че стойност 170 ,която беше отчел днес евентуално e от  екстрасистола и заради нея е такъв станал пулса .Чакам да поправят скенера, бил развален и нов доктор

Последна редакция: вт, 19 сеп 2023, 21:36 от мм

Общи условия

Активация на акаунт