Аблация на сърцето - 11

• 58 817
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Те насила никого не вкарват. Ако тя много се страхува и държи на втори опит, сигурно няма да ѝ противоречат. Но едва ли биха я насърчили.
Теди, дай време на магнезия. Магнерот съм пила като бременна, за подтискане на контракции. Не знам дали е най-подходящ за сърцето.
Този Фитокардин Акут пробвай. Моят ЛЛ ми го препоръча, тук Дънди беше много доволна.
И не се фиксирай постоянно дали ще имаш пристъп.
Дано да нямаш повече! Hands Pray

# 571
А с бета блокери или кордарон не могат ли да се овладеят нещата?

# 572
Бетаблокерите не са за такива пристъпи. Кордарон е силно токсичен за ЩЖ, аз го отказвах, само веднъж ми сложиха венозно в спешното. Ритмонорм може.
Аз мисля, че ще отшумят постепенно.
Да се следят желязо и магнезий, при дефицит се усилват аритмиите.

# 573
Много ви благодаря на всички и на теб Deva отново си много мила.
А за аблацията още като се обадих на доктора и той ми каза това са ти вариантите  Ефи или хапчета.
Аз не съм настоявала ни най малко.Но целта нали е да не пия хапчета като цяло.Аз след аблацията не живеех в страх дали отново ще получа пристъп,напротив ,даже си мислех че вече никога няма да се случи,но уви.

# 574
Теди, приеми, че понякога се налага да се пият лекарства. И аз така се бях настроила, че повече няма да пия. Обаче като видях, че за 3 години не ми падна пулса под 90, плюс доста екстрасистоли, накрая се съгласих да пия. И сега съм добре. С минимални дози.
Мисля, че и ти ще успееш да се разминеш с второ ЕФИ.

# 575
Здравейте, някои имал ли е болка в горната дясна част на гърдите, екстрасистоли и подобно на гъделичкане при дишане, което продължава вече седмица.Личния ми лекар предполага, че е невралгия.
Аблацията ми беше миналата година, и до сега нямах никакви проблеми.

# 576
Иди на кардиолог, защо с ЛЛ се консултираш? Всичко може, невроза, невралгия, преумора, дефицит на магнезия. Пробвай с Диаспорал Директ, аз с него се оправих. Но болка не съм имала.

# 577
  • Бургас
Здравейте, извинявам се, че пиша в темата ви, но чета, че споменавате доц. Трайков, а на съпруга ми му предстои скоро поставяне на CRT при него.  Дали някъде във форума има актуална тема? Имам някои притеснения 🥺

# 578
Какво е CRT?

# 579
Това е лечение, което помага за възстановяване на синхронен сърдечен ритъм, когато сърцето ви е отслабнало и вече не бие синхронизирано. CRT включва използването на пейсмейкър, имплантиран в гръдния кош.

# 580
Здравейте!Тази година ми правиха 2 аблации в Токуда-С надкамерна пароксизмална тахикардия съм.Последната беше на 9.10. а днес получих рецидив.Отчаяна съм вече.Това нещо ще има ли Край?Има ли някой като мен?

# 581
Колко продължи този рецидив? Същото като преди аблацията ли беше?
Съвсем скоро е била втората, сърцето не се е успокоило, а и твоята тревожност допълнително влошава състоянието ти.

# 582
petak13, Не бързай да се отчайваш, първите три месеца може да се случи заради травмата върху сърцето и това не означава, че не е успешна. В момента и аз трябва да се реша за втора аблация в рамките на година, но по повод на множество екстрасистоли, които се появиха след първата, която беше за тахикардия. Най-добре е да потърсиш мнение от лекарите за твое спокойстие. Доц. Трайков ли ти е правил аблациите или някой друг от екипа му?

# 583
Съвсем скоро е била втората, сърцето не се е успокоило, а и твоята тревожност допълнително влошава състоянието ти.
Да продължителен беше ,ходих до болница да го нормализират 220 удара в минута беше.Все едно не ми е правена аблация.

# 584
Консултирай се с д-р Трайков, друго не знам какво да ти кажа, много съжалявам, че така се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт