Аблация на сърцето - 11

• 58 993
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
И аз се опитвам да се успокоявам че може би е моментно,но за съжаление опита ми с тахикардията ми подсказва че най вероятно ще се повтори.Не знам ,дано греша.Аз бях с аритмии 10години като пристапите ми стигаха до 90минути с пулс 250 и само коктейл от лекарства венозно в болница ме вкарваха в ритъм.Мисля че всички разбирате страховете ми.В момента съм подложена на силно напрежение ,развод смяна на жилище и т.н и може и да има нещо общо не знам.Но според мен колкото и да съм стресирана не е нормално да получавам тахикардии след аблацията без причина.
Като цяло пулса ми последно е завишен и в покой и през целия ден🤷🏻♀

# 556
Д-р Протич ми каза, че ще знаят колко издържат тези аблации след минимум 10 години. Сравнително нови са и протокола изисква определен брой години и чак тогава се правят заключения. Имало случаи в България от 2006 г. до момента няма рецидиви.

# 557
Из Лечение на сърдечните аритмии чрез радиофреквентна аблация, проф. д-р Тошо Балабански

"Радиофреквентната аблация на сърдечни аритмии е въведена в България през 1993 г. в Националната кардиологична болница, София.Представени са резултати от катетърна аблация на базата на 11-годишен опит. В периода август 1994 г. – октомври 2004 г. в Националната кардиологична болница са подложени на радиофреквентна аблация 676 болни (336 мъже и 340 жени). Успехът от радиофреквентната аблация е 80.2% през първите 5 години от приложение на методиката и 89.8% през следващите 6 години. Дялът на рецидивите през първите 5 години от приложение на методиката е 14.4%, а през следващите 6 години е 7.8%. Първичен успех при лечение на сърдечни аритмии чрез радиофреквентна аблация е постигнат при 595 от 676 болни (88%).
Крайният успех от приложение на радиофреквентна аблация е 87.4%. При изчисляване на крайния успех са включени данните за успешно извършените повторни аблации и за дяла на рецидивите."

И това е при първите процедури до 2004,  минали са 20 години от тогава, би трябвало днес резултатите да са още по-добри. Другото интересно е, че явно вероятността за рецидив е по-голяма през първите години и намалява с времето.

# 558
Точно това е и моето лично наблюдение. През първите години имах по-често такива опити за излизане от ритъм. Но аз не се стряскам и гледам с кашляне да ги пресека. Вече се разредиха до минимум.

Теодора, много влияят емоциите. Дано бързо се успокоят нещата при теб в личен план! Моят пулс също беше висок след аблацията, средно 90. Но понеже упорствах, не пих нищо за понижаване, а имах изписан Конкор от д-р Трайков. И така 3 години. Но накрая видях, че няма да се нормализира сам и кандисах. Сега си пия по половин Конкор, 2.5 мг. И пулсът ми е под 80.
Важното е, че нямам пристъпи. Има разлика между тези притупвания и пристъпите, не е същото. Не само като време.
Аз бях повече от 15 години с пристъпи, но кратки и ги овладявах сама. И през ум не ми минаваше за аблация. Чудех се на хората с един-два пристъпа как се решават. Но като станаха по 2 часа и 2 месеца осъмвах в спешното, много бързо си промених плановете. Не обичам дискомфорт и да ми се влошава ежедневието.
Та така, стегни се, че е временно и ще мине! Сигурна съм.

# 559
  • София
Ще повторя думите на Дева, аз съм една от първите аблации, от ерата на Динозаврите даже 2007 януари.
Аз също получавам чат пат леки кризи, не с много висок пулс, но все едно сърцето се мъчи да изскочи и едно тежко биене, бе гадна работа. Но това ми се случва при голям стрес и преумора. Така че спокойствие му е цаката, не се впрягайте, то си е за нас.
2 пъти в годината правя една серия за по 10 дни със Седтаиф ПФ на хомеопатична основа, ми има ефект.

# 560
Здравейте на всички в групата!Исках и аз да споделя имам надкамерна тахикардия от 2018г .Пристъпите зачестиха с пулс до 206 и се реших на аблация, след като и нощем се будех.Пия ритмонорм и само метода на Валсалва ме спасява. На 01.11 постъпвам в НКБ при професор Шалганов.Надявам се , всичко да премине успешно.Има ли някой който наскоро е бил там?

Миналото лято проф. Шалганов прави моята аблация. Доволна съм, да чукам на дърво. Дай Боже и занапред да е така. Получавах тахикардии при умора, стрес, паник атаки. Сега в такива ситуации пулсът ми стига до 120, еднократно до 140. Имам предвид в състояние на покой. Което си е направо супер на фона на пулс 220.

# 561
Здравейте отново,след първото излизане от ритъм  за което ви писах след седмица се повтори същото .Отново беше за по малко от минута,но факт случи се пак.Говорих днес с доктора от екипа на Трайков който ми прави аблацията преди година и той ми каза ,че има 5,6% при които тахикардиите се завръщат.Тези клетки които са премахнати с аблацията имали способноста да се регенерират и да се завръщат ,не при всички ,но при някой да.При мен проблема беше в бавния път на сърцето,сега можело да бъде същия път а можело да бъде и друг.Каза ме имам два варианта,единия бил да отивам за ново физиологично изследване и евентуална аблация а другият да пия лекарства .Не знам какво да правя ,дали да се подлагам за втори път на аблация или да чакам не знам вече.

# 562
  • София
Здравейте, аз бях сега на 02.11 на аблация. Имаше една жена която беше за трети пореден път...и каза , че повече няма да се подложи.Не знам дали има някой които се е отървал..и да са минали поне няколко години?Ако има нека да сподели и на мен ми е притеснено, защото си е рисково да се подлагаме няколко пъти и то без резултат.

# 563
Здравейте, аз бях сега на 02.11 на аблация. Имаше една жена която беше за трети пореден път...и каза , че повече няма да се подложи.Не знам дали има някой които се е отървал..и да са минали поне няколко години?Ако има нека да сподели и на мен ми е притеснено, защото си е рисково да се подлагаме няколко пъти и то без резултат.

И аз бях на 02.11 само че миналата година.Не знам какво да правя наистина.Мислих че всичко е в миналото.

# 564
Теодора, ако при теб е само за минута и то не всеки ден, не е ли по-добре да сложиш холтер или да изчакаш. Минута не е няколкочасови пристъпи. Скоро бяхме коментирали, че сърцето има такива епизоди и не е задължително да е рецидив.

# 565
Теодора, ако при теб е само за минута и то не всеки ден, не е ли по-добре да сложиш холтер или да изчакаш. Минута не е няколкочасови пристъпи. Скоро бяхме коментирали, че сърцето има такива епизоди и не е задължително да е рецидив.

Не знам и аз,но холтера е почти не възможно да го засече защото то не е всеки ден.Така през всичките 10години преди аблацията никога не го хванаха на Холтер.И преди аблацията пристъпите ми бяха през 3,4,5 месеца а сега два пъти за седмица.Не знам наистина какво да мисля и правя.

# 566
Хубаво, ама за половин минута на седмица трябва да тичаш на ново ефи ли и евентуално аблация. Толкова години си карала с това, сега за кратки епизоди да се притесняваш толкова. Ами ако отминат, ако е временно. Според мен, ако състоянието не е животозастрашаващо, изчакай и вземай нещо за успокояване.

# 567
Аз не бих бързала. Споделих моите преживявания, да не повтарям.
За минута не бих обръщала внимание, още повече, че е сравнително скоро.
Даже за пристъпи на 5-6 месеца не бих отишла на ЕФИ.
На мен ми е премахнат бавния път.
Теодора, пий Магнезий, поне по 400 мг, цитрат.

# 568
Аз не бих бързала. Споделих моите преживявания, да не повтарям.
За минута не бих обръщала внимание, още повече, че е сравнително скоро.
Даже за пристъпи на 5-6 месеца не бих отишла на ЕФИ.
На мен ми е премахнат бавния път.
Теодора, пий Магнезий, поне по 400 мг, цитрат.

Не Deva ,пристъпите ми  преди аблацията бяха през 3 или 4 месеца но накрая зачестиха и бяха по час и половина с пулс 250.Сега се случи 2 пъти за 7 дена и аз съм уплашена сигурна съм че ме разбирате.Предстои ми да заживея сама с детето ми което е на 5години и не ми се иска да се случва посред нощите и да се чудя какво да правя в такъв момент .За това търся някакво решение.Магнезии пия Магнерот от седмица вече по 2пъти на ден.А за бавния път уж и на мен ми е премахнат ама ето пак.Сега втория път като си спрях въздуха и надух и кашлях и сърцето се опита да влезе в ритъм  осетих силен задух и високо налягане в главата направо ми причерня и имах чувството че ще падна на земята.

# 569
Теодора, няма нищо сигурно и никакви гаранции за нищо. По нощите всичко може да се случи и на пътя и в банята и не само сърце. Много хора с нашите състояния развиват силна тревожност и хипохондрия. Ако за два пъти по половин минута те вкарат за ефи и аблация ще ги призная, че искат да точат пари, Ами нереалистично е, не са два инфаркта или инсулти. Вземи мерки за тази тревожност. Веднъж моят лекар ми каза: "и сега какво, от тук насетне до края на живота си ще трепериш да не излезеш от ритъм ли, представи си, че не излезеш, егати прецакания живот"

Общи условия

Активация на акаунт