Аблация на сърцето - 11

• 59 009
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • Бургас
Благодаря ви, момичета! Вече ще внимавам кога и какъв магнезий пия.

# 541
Здравейте. Искам да попитам за рентгеновото облъчване при аблация. Моята аблация беше преди 2 години и половина. От тогава избягвам да се снимам на рентген, но понякога се налага. На ковида ми снимаха белия дроб. После снимах зъби. Днес се наложи да снимам шиен отдел, защото не мога да си завъртя главата. Казах на докторката, че не искам снимка, ама тя каза не може трябва. Та много се притеснявам да не е много облъчване. Има ли запознати с това дали има ограничение на рентген след аблация. Гледам, че някои са с повече аблации, а това е още облъчване. Много се стресирах, че трябваше да се снимам и като видях, че пише б.о. съжалих, че не бях по-твърда в отказа на рентгена.

# 542
Не ми е известно да има ограничение за образни изследвания. Когато се налага се правят.
При мен се наложиха 4 скенера, ЯМР и сцинтиграфия по друг повод, направих ги. Снимка на лумбална зона правя на 2 години, че ми искат актуална за санаториум. Зъби лекувам и там имам 3Д скенер и много снимки.

# 543
Не ми е известно да има ограничение за образни изследвания. Когато се налага се правят.
При мен се наложиха 4 скенера, ЯМР и сцинтиграфия по друг повод, направих ги. Снимка на лумбална зона правя на 2 години, че ми искат актуална за санаториум. Зъби лекувам и там имам 3Д скенер и много снимки.
Много благодаря. От сутринта съм толкова притеснена и обвинявам себе си, че се съгласих на снимката. После се замислих,че някои правят повече от една аблация и най-вероятно е безопасно щом докторите не казват нищо. Но някак си не мога да се успокоя и все отказвам снимки. Сега отлагам едно зъболечение  заради това, че ще трябва да правя панорамна снимка. Наистина съм изплашена, защото аблацията ми беше около 3 часа под рентгена. Те ми сложиха жилетка иначе и яка на щитовидната помня. На теб преди колко време ти правиха аблацията. Помня, че ти ми беше основния стимул да отида и да не се мъча с този пулс 250. Благодаря ти много,че вдъхваш кураж. Сега ще се опитам да се успокоя и да не мисля за този рентген.

# 544
Преди 9 години беше моята. Убий ме, не помня за жилетка , нито за яка. Помня, че ми беше студено и помолих да остана с чорапки, разрешиха ми. И с хавлия бях завита. Бързо се справиха с мен, общо час и половина беше всичко, от вземането от стаята, до връщането обратно. Много хубави спомени имам аз от тази аблация, така я чаках с нетърпение и съм много доволна от резултата! Heart

# 545
Моята беше скоро. Нямах жилетка. Беше ми много студено, завиха ме с фолио. Каква е била вашата аблация? Има една, която се прави чрез магнитни полета, стар метод. Да, рентгена си е притеснително, но без него как щяхме да живеем с тези  проблеми. Не се кахърете толкова, не чак такова облъчването като преди 30-50 години.

# 546
И аз така мисля. Няма смисъл да отлагаш зъболечение, нито други снимки, ако се налага.
Благодаря ти за милите думи, Avs0, радвам се, че съм ти била полезна! Heart Heart Heart

# 547
  • София
Здравейте на всички в групата!Исках и аз да споделя имам надкамерна тахикардия от 2018г .Пристъпите зачестиха с пулс до 206 и се реших на аблация, след като и нощем се будех.Пия ритмонорм и само метода на Валсалва ме спасява. На 01.11 постъпвам в НКБ при професор Шалганов.Надявам се , всичко да премине успешно.Има ли някой който наскоро е бил там?

# 548
Ще стискаме палци, всичко да мине безпроблемно! Ти си вече в болницата, нали?

# 549
  • София
Не утре..Благодаря!🤗

# 550
Здравейте,днес става точно 1година от моята аблация на надкамерна тахикардия.До тук всичко беше наред но за съжаление вчера излязох от ритъм ей така от нищото.Пристъпа продължи по малко от минута защото започнах да кашлям с все сила да си спирам въздуха и да надувам и спря .След това цял ден сърцето беше неспокойно усещах го така всякаш всеки момент ще излезе от ритъм отново ,силни единични екстасистули и така.Бях забравила това чувство и мислих че най големия ми кошмар вече е в миналото.Но сега не знам какво да мисля и съм уплашена.Моля за мнението ви 🙁Аблацията е правена в Токуда от екипа на д-р Трайков.Благодаря ви🩷

# 551
И от моята аблация мина малко повече от година. Преди два дена и аз така, от нищото започна да бие силно, но равномерно( аз бях с мъждене и трептене). Започнах да кашлям и спря. Успокоявам се, че е от предменопаузата, хормони и т.н. Какво да се прави, каквото има ще го посрещаме. Може пък и да са инцидентни тия неща.

Последна редакция: чт, 02 ное 2023, 09:52 от akekina

# 552
  • Бургас
Теодора,аз съм за аблация,но за момента съм я отложила,че с хапчетата,които пия се чувствам много добре,никакви оплаквания нямам.
И мой близък лекар,кардиолог от Пловдив ми препоръча точно Др.Трайков. Имам му доверие.
Така,че смело!

# 553
И аз съм имала такива аритмии, за секунди. Но не излизам от ритъм като преди аблацията. Успокоителното е, че с времето стават все по-малко. Вече 9 години.

# 554
DeVa, изключително полезно и успокояващо е мнението ти, мисля, че най-големият страх на всички в тази група е това, което им се е случило да не се повтори и всеки тайничко се чуди " Тази аблация колко време ще издържи, дали ще е доживот?" и се заслушва във всяко претупване...

Общи условия

Активация на акаунт