Аблация на сърцето - 11

• 61 009
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
Съвсем нищо ли?
Магнезий?
DeVa® , изписа ми д-р Патрикова в Св. Екатерина магнерот. Имам страшни екстрасистули, които не се повлияват от нищо. Какъв скенер правихте? С контраст? Как се казва той, направо скенер на сърцето или някак другояче?

# 526
Някой имал ли е кардиоверзио /електрошок/ по време на аблация?

# 527
Здравейте, отново съм аз, но този път въпросът е свързан с майка ми. На 87 години е, никога не е имала проблеми със сърцето, миналата година имаше епизод с висок пулс (около 140), апаратът за кръвно засече предсърдно мъждене, но при преглед при кардиолог не беше открито нищо притеснително. Изписа ѝ бета-блокер и толкова. Сега обаче, от месец-два няколко пъти се оплакваше, че не се чувства добре, кръвното ѝ беше около 135-140/90, което за нея е високо, тъй като и тя като мен цял живот е с ниско кръвно. Та, днес бяхме на преглед. И хоп - сърцето ѝ е извън ритъм. Иначе самото сърце е здраво, само пролапс на митралната клапа констатира, но то и аз имам. На тази възраст не очаквам да е със сърце като 20-годишна, но се притесних. Смениха бета-блокера от Промерол на Конкор, изписаха ѝ още някакви 2 лекарства - за високо кръвно (макар че днес си е нормално) и за разреждане на кръвта. След 3 седмици - контролен преглед и ако се налага ще се включи Кордарон. Аблация и други подобни процедури, предвид възрастта ѝ, не ми препоръча докторът. Рече, че дядо му със сърце извън ритъм е доживял до 93. Но мен тая шепа лекарства сериозно си ме притесни. Особено перспективата за Кордарон. Мисълта ми е, някой има ли наблюдение върху възрастни хора с ПМ и сърце извън ритъм? Вероятно звуча налудничаво, но не очаквах подобна диагноза и се притесних

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 07:31 от ForgetMeNotBg

# 528
Леля ми е с ПМ и извън ритъм, вече 5+ години. Живее си нормално, даже претърпя операция за смяна на тазобедрена става. На 81. С лекарства, но не Кордарон.

# 529
  • в джунглата
"Фитокардин акут" за сърце, сашета - това ми помогна последния път при доста екстрасистоли. Може да е било и случайност, но едва ли ще навреди, пробвайте го!

# 530
Проблемът на ПМ е че образува тромби, не се знае кога ще се откъсне и къде ще удари.

# 531
Да, затова изписват разреждащи. Леля ми пие Еликвис.

# 532
"Фитокардин акут" за сърце, сашета - това ми помогна последния път при доста екстрасистоли. Може да е било и случайност, но едва ли ще навреди, пробвайте го!
Здравейте има ли разлика между Mag2 течния (Гръцкият) и Фитокардин акут аз използвам Маг2 за това питам и съм много доволна

# 533
Mag2 е магнезий. Фитокардин е билков продукт, от глог. Нямат нищо общо.

# 534
Ако не помогнат бета- блокерите при аритмия, и особено камерна тахикардия може да се влезе в ритъм с кардиоверзио( електрошок )
За другите стягания в сърд.област, като се изключат разни инфаркти, дисекации и т.н може да се пие Магнезий. Наистина помага, особено ако е на нервна почва.
За екстрасистулите си изследвайте Калия.
При нисък- под 4, може да е причина.

# 535
  • Бургас
Като стана въпрос за магнезий - така и не съм наясно, кой точно магнезий за какво е и кога трябва да се пие 😔🤔
Объркана съм.

# 536
Магнерот 500
В листовката пише по колко се пие, аз пиех по 2 сутрин няколко месеца. Изчезнаха и бодежи и крампи и всякакви неразположения.

# 537
Важно е да се знае, че магнезий се пие далеч от кафе. Сутрин не мога без кафе, така, че го пия следобед. Сега съм си купила цитрат, установих, че ми действа много тонизиращо, не става да е преди лягане.
На мен цитрат ми пресича много бързо екстрасистолите, дозата ми е 300 мг, 2*1 от този

Преди това пих Диаспорал Директ 400, но той скъпичко излиза и го смених с този.

# 538
Аз съм си го пила значи с кафетата от сутринта.
Не знаех, но пак имаше ефект. Такива бодежи и стягане, че чак въздух едвам си взимах.
Даже се задушавах. И всичко това се оказва от нерви и напрежение.

# 539
Здравейте, случва ми се вечер като спя и когато се обърна на другата страна или някакво движение изобщо, започвам да си чувствам ударите на сърцето и бие леко по-учестено после се успокоява. Случвало ли се е на някой от вас, знаете ли какво е това?

Общи условия

Активация на акаунт