Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 16 300
  • 474
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Женствеността е и излъчване, и собствен стил, и дискретна подръжка. И умело съобразено с природни дадености. На блондинка й отива по-дискретен и пастелен грим, на брюнетка седи и по-ярък грим понякога. Играта с цветовете на жените в Барселона не е кич. Но и нюд за деловите срещи им седи шик. Дискретаната, но перфектна завършеност на тена на французойките не е даденост, освен на много младите момичета, но седи естествено, защото са намерили точния цвят и качествен флуидеб фон дьо тен или бб крем. Средната класическа българка винаги носи красота и чар и от нея си зависи дали ще я съсипе и ще се превърне в гротеска или умело ще я подчертае и съчетае със самочувствие и нежност. И добре изглеждаща жена и известна красавица ще хвърли всичко на боклука ако започне да се държи грубо и просташки. Спомнете си за Жени Калканджиева крещяща, псуваща и хвърляща яйца по съседите. Къде отива красотата и женствеността? Нещата са много комплексни. Едно нещо не може да се купи по салоните - класата и изтънчеността. Една жена или ги има или ги няма. Първите 7 години не се наваксват с никакви пари.

# 121
Оо, назобени мъже, тип четирикрилен гърдероб, имат своя чар за някои жени (може би се чувстват защитени в прегръдките им, не знам), но на мен не ми действат. Друго си е едно атлетично, изчистено, мускулесто тяло, без допълнителен диаметър на бицепса.

За жените, рокля или пола определено придават женственост и провокират различно държание от мъжете, но за мен женствеността се крие най-вече в отношението и поведението на една жена (освен грижата за външен вид). Виждам толкова много жени, които са перфектно поддържани, визия, стил, куклички просто, но толкова груби, или с поведение "мъжете се плашат от мен", че много мъже ги избягват като дявол от тамян.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 13:06 от Анонимен

# 122
Оставям ви да се подържате аз след фантастична нощ си направих сутрешния душ,кафеее пих в леглото,ударих умопомрачителния си парфюм --обожавам парфюми ,слагам дънки и маратонки и заминавам на многоо дълга пролетна разходка по южния бряг на Темза,която естествено ще прерасне с неделен ресторант за вечеря.Слънцето вън е умопомрачаващо и флиртуващо с мен.Ще му се отдам на пълно.А вие умната с по дръжката.
Неописуемо незряло. Да не кажа друга дума.

# 123
Писах по-напред в темата, но продължавам да ви чета. Интересни са ми мненията.

Роки май каза, че някои жени след 40 сякаш забравят да се грижат за себе си. И аз това забелязвам. Грижите за семейството ли ги налягат, стимула ли умира? Не знам.

Ама една боя за коса, малко грим сутрин и една усмивка не костват часове.

Забелязвам и жени около 30-40 с много развалени зъби или липсващи дори. За тези неща трябва да се грижим, вярвам. И не е непосилно.

Като бях тийнейджърка много исках да съм голяма и да изглежам зряла. Бях доста развита на външен вид и минавах за кака. Ама не и за жена. Слагах си грим, прически, токчета, ама сега като ги видя тийновете около училището до нас.. то личи, че са на 15-17. Женствеността дойде с времето, а не с гримовете или токчетата.

# 124
Мен ме мързи, съвсем честно си признавам. Основната причина от две години да нося само и единствено рокли например е, че просто ме мързи да умувам как да комбинирам дрехи. А втората причина е, че гледката на пълния гардероб, в който просто нямам какво да облека, ме докарваше до съвсем истинска истерия.

# 125
И аз виждам доста дами около мен който са на около 35-40 год.и никакво желание за нищо.Говорила съм с една от тях и тя казва,че нямало за кого да се гласи.Било и минало времето.Не мога да разбера как на тези години ще ти е минало времето 🙄А има и дами които на възраст на 50 год.са много подържани,и не говоря само за прическа и дрехи.Хранят се здравословно и спортуват.
Шапка им свалям.Ще ми се и аз да имам същия дух след време.

# 126
  • София
Andrina, както казах по-рано липса на самочувствие, на желание за живот, за развитие. Предразсъдъци. Малко работа с психолог и ще станат и те топ жени, само да повярват в себе си и да го поискат!

# 127
Много жени над 40 стават невидими. Мен даже фотоклетките на вратите не ме виждат вече. Grinning

Смачкват се от безпаричие или от това, че се грижат едновременно за децата и за остаряващите родители/свекъри. Размазани са като малко парче масло върху много голяма филия.

Не е нито възможно, нито нужно всички да са топ-жени, каквото и да означава това.

На мен всъщност ми е интересно защо винаги има такива крайни мнения за "неподдържаните" жени и такова желание да бъдат подобрявани, мотивирани, променяни и т.н. С какво пречат?

# 128
Като не е нужно да са топ (наистина, какво ще рече топ-жена?) - какво точно ги притеснява тогава?

# 129
В никакъв случай не"пречат"!С нищо.Според мен,човек трябва да се поддържа за да се чувства добре в кожата си.Аз например съм забелязала,че само една маска за лице или само един лак за нокти може да подобри изключително много самочувствието и денят ти.Абе като цяло не е нужно много.Има дами обаче които като цяло не са свикнали.Просто не обичат да правят неща за себе си.Оставят се на последно място, което за мен не е особено правилно, защото за да бъдеш полезен на другите, трябва първо да обърнеш внимание на себе си.

# 130
Имало е времена когато стм имала време и съм се лакирвала. Вече нямам такова време, но не мисля че това ме прави неподържана Simple Smile. Ръцете ми са чисти, ноктите подрязани.

# 131
Абсолютно с нищо не пречат. Всеки има различни приоритети в живота и нерядко след като са намерили партниор и създали семейство акцентът на жените се измества, а има и такива, които никога не са държали на макиаж и топ грижа дори и на млади години. Всеки както се чувства щастлив. Естествен, тунингован, гримиран, измита плочка, най-важното е човек да се чувства добре в кожата си. Ако някой не се, да се променя, но иначе аз не виждам нищо лошо.
Аз се улавям как в ежедневието не ми се слага грим, само слънцезащитен крем, леко червило и това е, което не означава, че при повод (а и без повод) не обичам да се постарая с хубав грим, прическа и подчертващ фигурата outfit, но това са си моите разбирания, не ги налагам на никого.

# 132
И аз виждам доста дами около мен който са на около 35-40 год.и никакво желание за нищо.Говорила съм с една от тях и тя казва,че нямало за кого да се гласи.Било и минало времето.Не мога да разбера как на тези години ще ти е минало времето 🙄А има и дами които на възраст на 50 год.са много подържани,и не говоря само за прическа и дрехи.Хранят се здравословно и спортуват.
Шапка им свалям.Ще ми се и аз да имам същия дух след време.

Просто едните винаги са се "гласяли" за другите. И в един момент всичко това остава на заден план.
Вторите са правили същото, но за себе си. И с годините нуждата от тази грижа продължава да е на лице.

# 133
Мисля, че след една възраст някои от жените просто искат да им е удобно. Да си жена винаги ми се е виждало много трудоемко. Бръсни, скуби, обезкосмявай, мажи, рисувай, носѝ неудобни обувки и тесни дрехи, скучай в салони за косища и ноктища, ходѝ някак си, гладувай, това не прави, онова не прави... Свободата нищо да не ти стяга, да не трябва да броиш хапките заради измислените три излишни кила, троп-троп с удобните маратонки, които не ти скапват крачетата, все ти е тая дали някой ще те види без грим - ех, живот, здравей!

Или когато намалее желанието да си сексуално привлекателна, натрупа се умора и просто искаш всички да те оставят на мира... Animal Snake Примерно. Wine Glass

# 134
  • София
Това е тъжно, защото те самите се чувстват така и влизат по тоя начин в общоприетите представи на по-първобитните мъже, че жената след определена възраст за нищо не ставала. Не се съгласявам и никога няма да се съглася с такова твърдение и нагласа. Болно ми е, че в България още много жени се чувстват по тоя начин. Не е въпрос дали някой има пари да се конти. А какво позволява на ситуацията и околните да направят с нея.
Моето лично мнение е, че мъже, които смятат дадени жени за невидими, за мен не означават нищо и не им обръщам внимание. И те имат сестри и майки, с които ще се отнесат по тоя начин и на тях ще им е болно.
В други страни и жените над 50, че и над 60 се чувстват ценени, стилни, уважавани.
Защо в България не? Не, не е само до пари и ситуация на жената в даден момент. А до липсата на реална подкрепа на хората до нея. Къде е мъжът-стожер на семейството? За какво, по дяволите, ми е брак с подобен човек, ако ще позволи да се чувствам смачкана, неоценена и невидима?
Много жени над 40 стават невидими. Мен даже фотоклетките на вратите не ме виждат вече. Grinning

Смачкват се от безпаричие или от това, че се грижат едновременно за децата и за остаряващите родители/свекъри. Размазани са като малко парче масло върху много голяма филия.

Не е нито възможно, нито нужно всички да са топ-жени, каквото и да означава това.

На мен всъщност ми е интересно защо винаги има такива крайни мнения за "неподдържаните" жени и такова желание да бъдат подобрявани, мотивирани, променяни и т.н. С какво пречат?

Общи условия

Активация на акаунт