Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 16 321
  • 474
  •   1
Отговори
# 165
Темата не е за самоувереност и самовлюбеност, а за женственост.

индиректно е, по-женствени, по-красиви, по-самоуверени за себе си и околните.
Глупости! Женствени не значи нито самоуверени, нито по- красиви.

# 166
  • София
Е, не значи и да станеш сутрин и да метнеш чула, щото си природно красива. Особено с нарастването на егн-то. Или да се разплуеш на дивана в натурален вид, без да удариш един гребен поне. Колкото и да си фина, нежна и с добри природни дадености.

# 167
Имам чувството, че в такива теми една групичка жени, които ги мързи да са като друга групичка жени, очакват браво, че ги мързи. И са безкрайно изненадани и показват поведение на 11годишни, когато браво няма.

# 168
  • София
И сега се ще втурнат да обясняват как не е мързел, а природа, че били много заети, че няма за пред кого, че си имали натурална женственост и самочувствие, ама само те си знаят за нея.

# 169
Абе по принцип едното не изключва другото, но съвсем различно нещо прави впечатление - отношението. Аз самата се гримирам веднъж на полугодие, прически не правя, по салони не ходя, но не съм тръгнала да обяснявам нещо за някакви буквално единици турбо тунинговани лъснати госпожици. Не противопоставям моята красива естественост на тяхната грозна изкуственост. Разбрам темата да беше нещо като Женствена ли е чалга визията, но темата е за друго и хиперболизирането е неадекватно.

# 170
И пак се залита в крайности. Колко от жените тук са занемарени, или пък с чалга тунинг?
Не познавам жени, които сутрин да не се срешат.

# 171
Ами и аз питам колко жени са с тунинг и не излизат от салоните, че се коментират и осмиват. Мусковадоо сигурно знае, предимно за тях пише.

# 172
  • София
То и аз се нося естествено, а не като чалга певица, но съм на 47 и чакам 5-то дете. Без спорт, козметика, боя и поне някаква минимална грижа, женствеността ми досега щеше да е като на аватара на Как'Сийка.
Колкото и да е въпрос на натура, има и други фактори, които нямат общо с разходките на слънце и закуската в кревата, каквито съм сигурна, че много други дами също имаме в неделя, а и през цялата седмица.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 08:37 от Fever Ray

# 173
  • София
И аз съм естествено женствена, и като черти, и като форми, и като движения. И въпреки това винаги съм с маникюр, парфюм, косата ми е дълга, спортувам, обличам се с женствени дрехи, които подчертават формите ми. И разликата е дори още по-голяма. Естествено, всяка жена избира точно как да подчертае и засили естествената си женственост. Аз например грим почти не нося, но на някои жени той придава много. А пък за тези, които не са подчертано женствени, малко промяна във визията може да има огромно значение. Ако имат желание, разбира се, женствеността не е ничие задължение.

# 174
  • София
Аз се гримирам и си поддържам косата, но всъщност рядко обличам женствени дрехи. Даже зимата по едно време се носех с анцузи и суичъри. Нещо на тийн мода ме избива.
Накупих си една камара поли и рокли, ама кога ще ги нося - не знам.

# 175
Аз с грима съм малко скарана.Много съм чувствителна и се обривам лесно.Нося,но рядко.С боята по същия начин и минах на къна.

# 176
  • София
Между другото, много малко жени в България носят лек ежедневен грим. Или нищо, ама чак сухо нищо, или пляяяс - маска и мигли!

# 177
А аз бях много учудена да разбера, че ружът минава в графа 'лек грим'. За мене лек грим е спирала, тънка очна линия и червило. Като с очната линия съм особено скарана и не слагам.

# 178
  • София
Ами зависи. Аз слагам бб крем и хайлайтър-руж, спирала и червило тип балсам за устни. Като се снимам гримът не се вижда даже.
И малко сенки в бежово или розово, колкото да прикрият тъмното около очите.

# 179
Руж, контур, по-видими сенки, даже коректор и фдт са ми извън понятието за лек грим.
За сметка на това почнах да запълвам вежди. Ползвам тример и ножичка за оформяне и редовно отсичам не където трябва.

Общи условия

Активация на акаунт