Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 16 323
  • 474
  •   1
Отговори
# 180
  • София
За мен лек грим е: матираща пудра, спирала за мигли, спирала за вежди и балсам за устни. Хайлайтър, когато не съм достатъчно отспала.

# 181
  • София
Моят лек грим е почти незабележими сенки на очите, леко оформяне на веждите и гланц. Това отива на мен обаче. Имам приятелки, на които ярко червено червило например стои супер, но те са друг тип. С всякакви бб кремове и ружове съм скарана, може и да прикриват несъвършенствата, но имам чувството, че ужасно задушават и омазняват кожата.

# 182
  • някъде под слънцето...
Темата е тръгнала в доста странна посока.
Пак изтъкваме как сме  по по  най.
Наистина ли вие нужно да го правите?
Дали женствеността и красотата  са  единствените критерии , които са в състояние да  задържат мъжа влюбен  и обожаващ  завинаги?
Перфектни красавици се развеждат всеки ден.. Някои биват изоставяни, други заменени  от нови.
Обаче  не толкова перфектни и дори не могат да бъдат считани за красвици  успяват да бъдат обожавани  боготворени от партньорите си  цял живот, че дори и след това.
Доколкото помня казуса беше как една жена  на средна възраст да бъде "всичко" за мъжа си след 20 години брак примерно.
Моето скромно мнение е , че ако до момента не е постигната стабилна и неразрушима емоционална връзка , ще бъде трудно , ако не и  невъзможно да се постигне след това.

Трудно да  станеш отново  интересна на човек, който вече е загубил интерес към теб.
Няма как само  маникюр, грим, прическа и женстввност и  малка черна рокля   да  върнат изгубеното.
Дори може да бъде предизвикан  обратен  ефект

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 22:18 от sl

# 183
  • София
Разбира се, че това не са единствените критерии, и изобщо не са достатъчни. Силната емоционала връзка за мен е на първо място. После, понеже мъжете са си материално устроени, финансовата инвестиция и удобството. Запуснатата жена пък може да тласне мъжа да изневерява, не задължително да я остави обаче. Разбира се, при една поддържана жена, шансът за това е по-малък, но не и липсващ.

За мен красотата, женствеността, поддръжката, са отношение на първо място към самата себе си. Не мога да си представя да не проявявам грижа за собственото си тяло, то е моят храм и в него ще прекарам целия си живот. Оттам насетне, това е отношение и грижа и към близките хора, защото моето благоденствие влияе и на тях по хиляди начини. Това, че и някакви други хора ще ме харесват повече не е водеща сила, но е приятен бонус, който гали настроението.

# 184
  • някъде под слънцето...
А защо трябва да се счита ,  че при наличие на силна емоционална връзка, жената непременно трябва да е "запусната"?
Или съпругът изневерява с по млади и по красиви(а дали винаги е така) само и единстввно ако жена му е "запусната"?
Нима на красивите и перфектните не им изневеряват  Simple Smile .
Да разбирам ли , че жената трябва да бъде  финансовата инвестиция, която води до удобството на мъжа?
Ако не какво общо имат финансовите инвестиции с любовтта  и интереса  към  жена му ?
Между другото ако емоционалната връзка е достъчно силна  и стабилна, мъжете НЕ изневеряват,

# 185
  • София
Абее всичко е много комплексно и сложно.

# 186
  • София
...
Дали женствеността и красотата  са  единствените критерии които са в състояние да  задържат мъжа влюбен  и обожаващ  завинаги?
...

Коментираме точно обратното. Че женствеността е следствие от самочувствието, любовта към себе си, здравословния егоизъм, грижата за себе си.
Ако един човек не се обича сам, не вярвам да го обича друг. Или пък да успее да отговори на любовта и да я поддържа.
Външният вид и женствеността не са точно това, което задържа мъжете. Та дори Моника Белучи беше изоставена наскоро за неособено привлекателна жена. А за мен Моника Белучи е точно един от символите на женствеността.
Конкретно изневярата често е въпрос на характер. Познавам хора, които и най-прекрасната връзка да имат, винаги гледат встрани. И други, които дори и не с перфектни отношения, нямат желание да предадат партньора си и се стараят да поддържат връзката си или я прекратяват, без да унижат другия човек. Тук темата идва точно от обратното - от унижението да повтаряш на партьора си, че не е женствена/мъжествен, че не те привлича, че не става. Това не се преодолява нито с грим, нито с рокли, нито с мусака. Липсата на уважение към партньора е липса на уважение и към самия себе си.

# 187
  • Бургас
sl, Лъвица изобщо няма това  в предвид Hushed

Мъжете изневеряват по хиляди причини, включително и заради външен вид.

# 188
  • София
А защо трябва да се счита ,  че при наличие на силна емоционална връзка, жената непременно трябва да е "запусната"?
Такова нещо никъде не съм твърдяла.

Цитат
Или съпругът изневерява с по млади и по красиви(а дали винаги е така) само и единстввно ако жена му е "запусната"?
Нито такова.

Цитат
Нима на красивите и перфектните не им изневеряват  Simple Smile .
Разбира се, че и на тях. Затова казах, че емоционалната връзка е на първо място.

Цитат
Да разбирам ли , че жената трябва да бъде  финансовата инвестиция, която води до удобството на мъжа?Ако не какво общо имат финансовите инвестиции с любовтта  и интереса  към  жена му ?
Мъж, който е инвестирал в общи апартаменти и имане, и чиято жена му подсигурява комфорт (домакинства, грижи се за него), много по-трудно напуска връзката. Изневеряват, но не се развеждат, примерно. Тъжно е, но такава е реалността.

Цитат
Между другото ако емоционалната връзка е достъчно силна  и стабилна, мъжете НЕ изневеряват,
С това вече съм съгласна, затова и я сложих на първо място.

# 189
  • някъде под слънцето...
Цитат
"Мъж, който е инвестирал в общи апартаменти и имане, и чиято жена му подсигурява комфорт (домакинства, грижи се за него), много по-трудно напуска връзката. Изневеряват, но не се развеждат, примерно. Тъжно е, но такава е реалността."
Това не е любов, а финансова зависимост.
Цитат
"Тук темата идва точно от обратното - от унижението да повтаряш на партьора си, че не е женствена/мъжествен, че не те привлича, че не става. Това не се преодолява нито с грим, нито с рокли, нито с мусака. Липсата на уважение към партньора е липса на уважение и към самия себе си."
Да унижаваш или да търпиш унижение  , да демонстрираш неуважение или да го приемаш  от партньора си също не е любов.

Цитираните примери са на светлинни години от разбирането ми за здрава и стабилна емоционална връзка.

Галчудо  не знам и не се интересувам от мотивите за изневяра на мъжете, като цяло

Важно ми само отношението на моя съпруг към мен.

# 190
Някакво извратено удоволствие ли ви доставя да вадите една дума от контекста, да задавате 20 въпроса около нея и сами да си отговаряте, вадейки междувременно изводи за другите?

# 191
  • София
Никъде не се коментира, че това са нормални отношения.
Затова е повдигната и темата от авторката ("вдъхновена" от нейна позната, която получава точно такова отношение).
Цитирам заглавния пост на авторката:
"Здравейте.Днес водих един спор и реших да попитам и вас вие какво мислите.
Според мен дори да не си роден със супер красота и чаровност,все има какво да направиш за да изглеждаш по добре.А дамата с която спорих е на мнение,че или го имаш или го нямаш.
И този спор тръгна от друга дама,която казва,че мъжът й не я харесва достатъчно, защото тя не била достатъчно хубава и нямало какво да направи по въпроса.
И все пак си мисля,че винаги има какво.Дали ще е хубава прическа, маникюр или нещо подобно,винаги има какво да се направи за да те харесва още повече половинката ти.
Вие как мислите 😏"

sl, би ли споделила твоето лично мнение по темата, вместо да се хващаш за отделни изрази от другите коментиращи и да изместваш темата? Постоянно твърдиш, че темата отива в неправилна посока, но никъде не споделяш коя според самата теб е тази правилна посока.

# 192
  • София
Аа, "за една приятелка питам".

# 193
  • София
Няма значение за кого пита.
Темата е достатъчно ясно зададена и има 2 насоки:
1. Женствеността и красотата си само от природата ли трябва да "разхождаме" или да се грижим за тях?
2.  Когато "половинката" не ни харесва, има ли смисъл да продължаваме да сме "половинки"?
Аз така я разбирам поне.

# 194
  • София
Цитат
"Мъж, който е инвестирал в общи апартаменти и имане, и чиято жена му подсигурява комфорт (домакинства, грижи се за него), много по-трудно напуска връзката. Изневеряват, но не се развеждат, примерно. Тъжно е, но такава е реалността."
Това не е любов, а финансова зависимост.

Цитирах го като нещо, което задържа един мъж в една връзка (което има отношение към темата), иначе да, не е любов. Любовта понякога също може да бъде убита от доста тривиални неща, колкото и да не ни се иска.

Общи условия

Активация на акаунт