Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 16 324
  • 474
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Темата не е за самоувереност и самовлюбеност, а за женственост.

индиректно е, по-женствени, по-красиви, по-самоуверени за себе си и околните.
Глупости! Женствени не значи нито самоуверени, нито по- красиви.
Ще те опровергая с жив пример - колежка, за която всички мъже се лепяха като магнит. Разведена, с две деца, леко преминала 40-те, в никакъв случай някаква особена красавица. Но с поддържано тяло, коса, лице, дискретен маникюр. Завидно самочувствие и умение да комуникира с мъжкия пол и "да се глези" като жена. Да чака мъжете да й кавалерстват и да й сипват в чинията на коктейли, да й носят чашата с вино, да й палят цигарите. И вярвай ми, намираха се не един и двама винаги да се въртят около нея да я обгрижват. И да я ухажват. При наличието на 10-15 г. по-млади жени. Та толкоз за това как самоувереността нищо не правела.

# 196
  • София
Ами аз лично, тъй като не съжителствам с мъжа ми постоянно, когато си дойде, започвам да се държа малко по-така. Гушкам го, разхождам се по потник вкъщи, глася се за излизане и т.н.
Сега, знам че веднага някоя ще скочи и ще каже, че каквато си е - такава, ама не е баш така.
Абе къде е Дренка? Липсва ми.

# 197
  • някъде под слънцето...
Роckstar, Heart
Адмирации..
Аз съм мрънкаща глезла и трудно бих се справила  със ситуацията да живеем разделени.
Ние сме живели разделени само няколко месеца(най кошмарните и  за двамата)
Моята виза излезе и трябваше да напусна България, а неговата се бавеше.Месеци пълни със сълзи и неизвестност кога ще бъдем отново заедно.

# 198
  • Бургас
Роckstar, Heart
Адмирации..
Аз съм мрънкаща глезла и трудно бих се справила  със ситуацията да живеем разделени.
Ние сме живели разделени само няколко месеца(най кошмарните и  за двамата)
Моята виза излезе и трябваше да напусна България, а неговата се бавеше.Месеци пълни със сълзи и неизвестност кога ще бъдем отново заедно.

А това пък е чиста проба емоционална зависимост.
Финансовата не е чак толкова страшна, защото мъжете се ласкаят в някаква степен,че могат да "инвестират" и издържат семейството,  но ако една жена да не може да диша без него, не е добре за нея.С парите все някак си ще се справи или ще и помогнат, но със сърцето няма кой да и помогне.
Жените, които ги носят на ръце, независимо дали са женствени или не чак толкова, изобщо не са зависими от мъжете, или поне в емоционален план.

# 199
  • някъде под слънцето...
Вероятно е емоционална зависимост.
За мен няма лошо и е напълмо нормално е  усешаш болезна  липса на човека когото обичаш, ако си свикнал да си обгрижван,  но по стечение на обстоятелствата се налага да си абсолютно  сам   на  напълно непознато място сред напълно непознати хора.Трябва да се бориш напълно сам , без ничия подкрепа без да знаеш докога и то не защото  чпвекът до теб  е абдикирал, а по простатата причина, че  подвластен на бюрокрацията в някакво посолство.
От негова страна  невъзможността да подкрепи любимия човек в труден момент и да го остави да бъде напълно сам в сложни ситуации без да знае до кога.
Да не говприм, че тогава нямаше фейсбук, скайп и домашен интернет.Само автомат с монети и скъпи международни разговори.

Ако това че сме щастливи заедно толкова години ,  не се чувстваме комфортно, когато сме един без друг и сме си самодостатъчни  е емоционална зависимост.Ок
 нека е така .Дай Боже всекиму.Така няма да съществуват подобни теми Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 13:45 от sl

# 200
  • София
Мани, ужас. Аз добре че съм на родна земя, в квартала, иначе съм загинала.

# 201
  • някъде под слънцето...
Рокси разбирам иронията ти  Simple Smile .

Няма лошо.
Добре е да не забравяме поговорката ,  че у дома и стените помагат.
Явно  с половинката сме емоционалното зависими един от друг имаме здрава и непоклатима емоционална връзка  и не можем да бъдем щастливи един без друг.
Не ни е приятно да бъдем разделени дори и за седмица
Възможно е и да сме асоциални Simple Smile .
Все пак човек се жени за да сподели живота си с някого, нали?

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 17:26 от sl

# 202
Лелее, момичета, колко сте изписали. Докато ви изчета... Grinning

Виждам, че всяка има различна представа кое е много грим и кое е малко, но дружно твърдим, че чалга визията не я търси нито една от нас.

Женствеността не идва с фон дьо тена или с ружа, но общата визия, създадена с грижа, винаги е плюс.

Аз вкъщи неглиже ходя. С няколко еднакви клина, които редовно пера, ама изглежда все едно с един и същи ходя. И си връзвам косата, и толкова. По цял ден си се гледаме с мъжа ми и той в подобен вид - с анцунга на диванчето или бюрото. Две години това.

Обаче като излизам/е винаги Шерилин с оправена коса, маникюр, хубав парфюм, полата, токчетата и грим. Дори по женски да ходим да пийнем нещо, или ако излизаме двамата с него. Особено ме радва в някакви случаи да се облечем в един стил, сходно, да си подхождат тоалетите ни с нещо общо. И не го правя само за сватба или нещо такова, а дори за сбирка тип РД.

Въпросът не е, че той с грима и косата повече ме харесва. Но като излезеш вечер и си се постарал за вида си, прави впечатление. Особено, когато другите мъже зяпат жена ти, тогава им е голям кеф.

Но не го правя за това. Просто защото не си представям да изляза от нас с бухналата коса и с неподходящи дрехи. На мен си ми доставя удоволствие да си отделя 30-40 мин за подготовка. Като ходех в офис, сутрин ставах по-рано за да мога да се оправя и да се приведа във вид.

Не знам защо или трябва да си запусната и невиждала гребен в живота, или трябва да си някоя кифла с филъри и екстеншъни, приличаща на секс кукла. Има и нещо посредата.

# 203
  • София
Така де, ние за тия точно нюанси от средата,  тонове изписахме тук.

# 204
  • Варна
Изчетох темата, но един въпрос (или два) не ми дава мира. Как така жена на 40 години сега се сеща, че не обръща никакво внимание на визията си? Минала е през тийн годините, младостта на 20-те, 30-те, когато вече не си съвсем гърмян заек и се предполага, че повече неща ще са ти ясни.

Май Коко Шанел (дано не бъркам) беше казала, че ако една жена до 30-тата си година не стане красавица, значи, че е глупачка.

Аз след 2 месеца ставам на 32, живот и здраве. Като грим ползвам СС крем, спирала, червило (тези винаги, особено последните две), сенки, руж и хайлайтър. Днес бях и с по-тъмни сенки, но кано цяло гледам да си приличам на мен, а не с грим да ставам друг човек. Поставила съм си за цел тренировките да ги превърна в навик (не, че имам да свалям, напротив, днес взехме кантар, че предният не отчиташе вярно. Отказвам да приема, че ме изкарва с 1 кг. по-малко!). Та тренировките не са за сваляне, а за движение, защота нямам никакво такова. Работата ми е на бюро по 8 часа на ден. Маски за лице и коса си правя, като за лице гледам да са домашни. За косата също се опитвам. Маникюр и педикюр сама си правя. Кола маска също сама. Обаче донякъде съм съгласна с думите на приятелката на авторката, че или имаш нещо, или не. Поне някои неща са си вродени. Визията всеки може да я подобри, стига да иска, но си има неща, които не зависят от човека.

Относно изневерите. Според мен на всякакви мъже и жени се изневерява. И на Адриана Лима бившият й мъж й изневери. А тя не е като да не е женствена, красива, успешна, поддържана.

# 205
Аз си купувам хубави дрехи специално за вкъщи. Важно ми е да изглеждам добре заради мен самата и заради мъжа ми. Не само на вън да се старая.

# 206
  • Great Britain
Аз си купувам хубави дрехи специално за вкъщи. Важно ми е да изглеждам добре заради мен самата и заради мъжа ми. Не само на вън да се старая.
Абсолютно да.Най-накрая един смислен пост по темата.

# 207
Колкото и да бе си го признаваме, правим много неща за да изглеждаме дожре в очите на половинките си. Примерно аз никога не си позволявам да сваля сутиена и да сложа някоя широка тениска пред мъжът ми. Не че не ме е виждал гола, но съм виждала жени които го правят и не ми се иска да приличам на тях .

# 208
Свали сутиена и сложи тясна тениска тогава?

# 209
И тясна да е все тази. Ако ми е толкова горещо имам тънки сутиени без банели и нося тях.

Общи условия

Активация на акаунт