Можем ли да бъдем по женствени и красиви и как да го постигнем

• 16 327
  • 474
  •   1
Отговори
# 210
Не съм сигурна, че бих жертвала ежедневното си удобство и спокойствие вкъщи, за да съм в някакъв образ нон-стоп, който вярвам, че мъжът до мен ще харесва. Ако не ме харесва, когато съм най-естествена - по клинче и тениска без сутиен вкъщи, значи не е за мен този човек. Няма цял живот да треперя, че ще ме остави за някоя, която носи сутиен и вкъщи.

# 211
Че то на мъжете повече ще им хареса да сме без сутиен вкъщи и по клинче. Секси им е. People Eyes

# 212
И аз мисля, че е секси. Но ако на някой му се струва "запуснато" или непривлекателно, явно не е моят човек.

# 213
Изчетох темата, но един въпрос (или два) не ми дава мира. Как така жена на 40 години сега се сеща, че не обръща никакво внимание на визията си? Минала е през тийн годините, младостта на 20-те, 30-те, когато вече не си съвсем гърмян заек и се предполага, че повече неща ще са ти ясни.

Май Коко Шанел (дано не бъркам) беше казала, че ако една жена до 30-тата си година не стане красавица, значи, че е глупачка"

Нямам си на идея,защо чак сега се е сетила🙄
Аз сутиена го хвърлям още като се прибера, просто не мога да си представя, че ще го нося и като съм си вкъщи 😏

# 214
  • София
Определено предпочитат без сутиен мъжете, пък и не мисля, че е много полезно за гърдите да са нон-стоп пристегнати в сутиен. Иначе и аз не обичам да съм запусната дори вкъщи, даже наксоро си ъпдейтнах сериозно домашния гардероб, но с типично домашни дрехи - анцузи, пижамки, тениски. Иначе има жени, които мъжът им и без грим не ги е виждал, събуждат се рано-рано да са готови той като стане. За мен това е някаква крайност, да не казвам друго.

# 215
  • София
Никога не съм се обличала за друг, освен за себе си. Глася се за собственото си самочувствие и обичам винаги да ми е удобно, но да не се притеснявам от вида си.
С пижами спя. С анцузи и с бански тренирам. С клин и туника стоя у дома. С панталони и блузи излизам в ежедневието си. С поли и рокли се обличам за по-специални поводи. С дънки и маратонки пазарувам и водя децата в парка. Не си представям сутрин и вечер да не обгрижа кожата и косата си, независимо дали ще ходя на парти или ще лежа пред телевизора. Не говоря за грим.
Имам познати, които са ме посрещали по лекьосана пижама. Не разбирам подобна липса на себеуважение.
Тениски на голо носех преди години. Сега съм ги оставила за интимните моменти, защото не ми е идеалната гледка пред порасналите ни деца.

# 216
Тъкмо се замислих колко ли ще е секси по тясна тениска на голо, ако децата ми (на 20г и 16г) са наоколо?? Големият е студент и рядко се прибира, но все пак.

# 217
Прави сте за децата, аз отскоро съм майка и не се сетих. Expressionless С големи гърди съм и тъй или иначе не мога без сутиен, боли и е неудобно.

# 218
  • някъде под слънцето...
Всичко е въпрос на приоритети.
Както споменах по напред, достатъчно суетна  и взискателна  съм към външния си вид .
Държа половинката ми да ме възприема като индивидуалност и да ме уважава като личност , такава каквато съм , безусловно.
Зачитаме  личните си пространства и различните си интереси.
Примерно той  няма против да съм вегетарианка , нито аз имам драма, че той не е.

С 18 годишна дъщеря  не държа да пръскам сексапил у дома
За всяко нещо си има време и място.
Това са моите приоритети.
Такава съм, не защото искам да задържа някого  в живота си.Човек не може да задържи нищо, което не иска да остане.
Според мен хората  трябва да живеят заедно, защото им е приятно да бъдат заедно.
Да имат общи цели , защото те обединяват.
Ако не.
Насила хубост не става.
Не бих могла да живея с някого по задължение, нито бих допуснала  някой  да живее с мен само  по навик или от  съжаление.

Уважавам  чуждите  приоритети и избори и не ги коментирам, нито им поставям етикети.

Важно е човек да е в мир със себе си.
Пък дали бил с прическа , маникюр или с 5 кила от горе не е моя работа.И ако въпросния човек  не е поискал мнението ми, не му досаждам и не размахвам назидателно пръст,  само защото мислим по различен начин.
Кам всички които държат на всяка цена и  винаги да изглеждат безупречни пред половинката си, дали бихте  били,  ако да кажем сте в сложно здравословно състояние , не можете да ставате и се налага те  да ви помагат , дори с  ежедневния душ, (да ви носят на ръце от спалнята до хола за да смените малко обстановката , докато ви оправят леглото и сменят чаршафите) или да ви изнасят на терасата за да видите света?
Дали тога щеше да ви е приоритет да сте гримирани  с прическа и  перфектната за случая пижама.
Суетна съм, но когато минавахме  през този период  прическите и грима ми бяха последна грижа.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 09:53 от sl

# 219
Аз всъщност имах колежка, която едва ходеше и трябваше постоянно някой да я подкрепя, да ù помага с елементарни ежедневни дейности като сипване, хранене, ходене до тоалетна, качване и слизане по стълбите на работа. Жената викаше фризьор и маникюрист вкъщи. Не защото е проста или със сбъркани представи и приоритети, а защото с поддръжката се чувстваше човек и жена, а не дроб, който ще направи беля, ако няма кой да ù помогне да стигне до тоалетната.

# 220
  • някъде под слънцето...
Чудесно.
Браво на нея.Адмирации.
Въпрос на приоритети.
В онзи момент имах други приоритети.
Малка подробност.Аз  изобщо не можех да да ставам .Има малка разлика с "едва ходеше". .Бях на  болкоуспокоителни  Малко трудно да ми направят прическа в леглото или в креслото .Но карай, това са подробности  Simple Smile Вжното е, че колежката ти е викала фризьор и маникюрост  Simple Smile , за да бъде в приличен вид , а не дроб когато чака някой да я занесе  до банята, защото сама не може да стигне.
Да бях дроб, не се срамувам от това.
Не  пожелавам на никого да изпадне в такова състояние, за да почна да му  обяснавям как "една жена"в подобно състояние (макар, че няма кал да знаеш дали ситуацията е била съпоставима)  извикала фризьор и маникюрист  у дома Simple Smile , за да мога да страдам красиво в  периодите между вземане на болкоуспокителни .
Написах, че уважавам чуждите избори и не натрапвам мнение.
Няма лошо
Въпроса е какво би направила ти в моята ситуация, Дай Боже никога да не ти се случва.
Макар, че няма как да знаеш, докато не ти се случи.
Защото от страни много лесно се дават оценки и се лепят етикети Simple Smile .
Очаквах да прочета личен опит.А не моята "позната, приятелка, колежка или най точно ЕЖ(една жена)."
Най обичам примерите които давате с трети лица Simple Smile .
Уважавам само информация от извора, тоест от първо лице, защото от второ лице вече е пречупена през критериите на предаващия  Simple Smile .

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 10:37 от sl

# 221
Ти май не ме разбра. Примерът ти е неадекватен на темата, пък макар и бил личен опит.

# 222
  • някъде под слънцето...
Напротив.
Много добре те разбрах.
Нима твоят е адекватен?
Още повече , че не е личен опит .
Въпросът който зададох беше, "какво бихте направили", а не "какво би направила една жена, която познавате".

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 10:50 от sl

# 223
Въпреки всичко( на базата на личен опит аз)  sl я разбрах - дори и в най- тежките моменти когато за мъжа до теб си оставаш красива той е готов на всичко за теб.

# 224
  • София
Всъщност, имала съм точно такъв момент. Месеци наред на легло. Тежко, трудно и т.н. Слава Богу, не е било поради заболяване, а заради изключително тежка и рискова бременност с третото дете.
Понеже той знае, че не се чувствам себе си, когато приличам на разплетена дамаджана, самият той ми помагаше да стигна до банята, да се изкъпя, да си направя косата и т.н., а в леглото си правех ноктите и косата. Помагаше ми да се преоблека сутрин и да се преместя от спалнята на дивана в хола, за да не се чувствам зле да гледам едни и същи 4 стени цели 8 месеца.
И в болница съм ставала след раждане или след друга операция да се приведа във вид. За самата себе си.
До човек е.

И съм напълно съгласна с Нарциса. Темата е за това как да бъдем по-женствени и по-красиви, а не за това как да запазим достойнство на умирачка.

Общи условия

Активация на акаунт