Завръщане и раждане в България? Опитът ви от Бургас?

• 598
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте Hands Wave

Планираме завръщане и раждане в България. Градът е Бургас.

Ще ни е второ раждане, но ще ни е за първи път в България и не знаем какво  да очакваме. Ако сте раждали в Бургас, ще се радвам да споделите:

1. Има ли в града/областта акушерка или специалист с богат опит в естественото раждане? Някой, който не тръгва да прави секцио веднага при най-малкото забавяне или проблем? Някой, който не би се панирал от и има опит с естествено раждане на бебе в седалищна поза? Който дава свобода на родилката да избере поза, а не я държи легнала на всяка цена? С добри резултати при запазване цялостта на перинеума?

2. Има ли условия за придружаващ родилката?

Благодаря People Baby

# 1
Ние живеехме в Холандия. Върнах се в България (Бургас) защото това, че не знаех холандски и не вярвах в тамошното проследяване на бременността. Отчитам това като грешка.
В Бургас няма кой да те остави да родиш седалищно бебе по естествен начин.
Да родиш естествено, без манипулации се случва сигурно на 0.5% от всички родилки. Минимум ще ти направят епизиотимия. Шанса да ти форсират раждането с окситоцин, membrane sweap или някакви други методи е огромен.
Всичко това ти го казвам от личен опит. Да, не съм ходила при всички АГ-та, но... Просто тук няма кой.
Ако искаш наистина естествено раждане - Зебрите в София.
За Бургас ак. Велина Василева потърсете.
Лека бременност и раждане 🤗

Последна редакция: нд, 06 мар 2022, 22:29 от RainDanceMaggie

# 2
Здравей! И според мен това, което търсиш, можеш да откриеш единствено в Акушерски кабинет "Зебра" в София. В Бургас в частните болници масово се практикува цезарово.
В Окръжна болница повече подкрепят естественото, но не съм сигурна дали ще те оставят да родиш в каквато поза искаш.
Преди Ковид бащата се допускаше по време на раждането след допълнително заплащане, но сега покрай Ковид-а не съм сигурна как е.
Д-р Кироваков работи с ак. Велина Василева, добър е, но не знам дали все още поема избор на лекар за естествено раждане.
Повече за условията на болницата мога да споделя на лично.
Успех!

# 3
Благодаря и на двете ви за споделените мнения! Всичко написано ми е много полезно.

И аз намерих Зебрите и много им се зарадвах. Уви нямам вече близки в София, за да родя там. Вероятно ще преразгледаме плановете.. а толкова ми се искаше да родя близо до дома.

Благодаря ви отново Heart

# 4
За какво са ти близки? Наемете си апартамент от Airbnb 2 седмици преди термин и готово Simple Smile моя близка приятелка така направиха.
Другият вариант е д-р Цонев в Майчин дом, но там е по-специфично защото там основни на него можеш да разчиташ. Докато при Зебрите си спокойна, че при който и да попаднеш си в добри ръце.

# 5
Здравейте, мами! Октомври ми предстои раждане. Ако всичко е наред искам да родя нормално, и искам да попитам тези мамчета, които са раждали в окръжна, какво ви е мнението? И колко се заплаща за всичко?

Общи условия

Активация на акаунт