Нашите орхидеи – тема 38

• 33 304
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • Мадрид / София
Първо исках да го набия, после реших, че не е лошо да си подновя колекцията. Grinningсамо ще изчакам да видя, колко броя ще се гътнат, че мястото ми е ограничено вече.
Най-доброто отмъщение е - нова колекция. 🤣🥰

# 601
Част от моите ги прехвърлих на лятното им местообитание- на друго изложение. До балконска врата. По цял ден стои отворена, и течение става.. ами никаква промяна нямам от месец насам. Та не бих се подписала твърдо че това е причината..

# 602
Ето го минито. В средата паднаха няколко цветчета, не знам защо точно там, но изглежда интересно, а новия цветонос се вижда на заден план. Още е малък. Дано да удържи сегашния и да се застъпят.
Иначе всичко останало фаленопсис или е цъфнало или вади цветоноси, без две упорити кокони от миналата година, които не са цъфтяли до сега никога. 

# 603
  • Варна
Всички са красиви, но Милтонопсиса е уау. Моя още се съвзема, не можем да се настроим, от страх да не тръгне да мре не поливам и той накъдрил листата 😕

Субстрат за земни орхидеи и поливане веднъж седмично проточно. Този милтониопсис който прецъфтя е навън( северозападна тераса) до средата, края на октомври и определено навън повече му харесва. Торене от май до октомври на всяко 3-то поливане. Така ги гледам моите, но условията във всяка къща са различни.

Това е старият ми милтониопсис, изрязах му от двата срещуположни края саксията, че най- крайните му булби започнаха да се нараняват от ръба на саксията. Тази саксия е ф12 напролет ако продължава да върви добре ще го прехвърля в ф15. Не желая да го деля за да не стане някой гаф. Simple Smile
Скрит текст:

# 604
  • Мадрид / София
В един сайт тук в Испания продават Phalaenopsis Bluepurple. Някой тук питаше за такъв ако не се лъжа.
Така цъфти:

Така е реално:

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 14:29 от Angela61

# 605
  • Русе
Вандата разцъфна отново

Три нови фалчета

# 606
  • Пловдив
Добро утро, цъфна ми дефектно цветче

# 607
  • София
Случва се често последното цветче на върха да е без устна, с по-малко листенца и т.н. Аз редовно имам от този вид:

# 608
  • Варна
И на мен същото като на jujasol ми цъфна с дефектно последно цветче, но с друг дефект:

Преди това ми беше цъфнало и така:

# 609
  • Мадрид / София
Дано не ви досадя:

# 610
Ни най-малко Simple Smile
Колко е голяма тази сладурка? Миниатюрна ли е или става миди?

# 611
  • Мадрид / София
Ни най-малко Simple Smile
Колко е голяма тази сладурка? Миниатюрна ли е или става миди?
Не е миниатюрна, но е по-малка от минитата дето ги продават по магазините. А цветчетата са около 1-2 см големи. Вижда се сравнени с ръката ми са по-малки от ширината на единия ми пръст

# 612
Мерси Simple Smile
Цветчетата ги видях, но за листата не бях сигурна. Исках да си взема един мини дендробиум Dendrobium leucocyanum, но пътувах и си викам, като се върна, ще го взема, той свършил и се оглеждам за нещо ново.

# 613
  • Мадрид / София
Сигурно пак ще има. При мен Епидендрум пиперомия хич не върви. Два пъти пробвах. Единия път дойде горе-долу и се спомина, но втората беше в много добро състояние и лека-полека и тя си отива. Нещо не им е точно.

# 614
  • София
Много красиви орхидеи сте показали! Heart

Днес ме зарадва с цвят и пъпчици един преоценен Фалаенопсис от Кауфланд :

Това е на единия цветонос. Другият няма изгледи да напъпи скоро.

За първи път цъфти при мен Simple Smile

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 21:27 от Amiamo

Общи условия

Активация на акаунт