Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета - 40+, Март 2022 (Тема 19)

• 95 986
  • 782
  •   1
Отговори
# 195
  • София
И аз не знам какъв тип съм. Нещо уж зима, но във всеки тип има нещо, което не съвпада съвсем. Седя си непросветена и това е. Изкарах така почти 40 години, ще избутам още 40, то си е видяло.

# 196
Чепиците от днес

# 197
Съчетаемостта на цветовете няма връзка с личния цветотип - т.е. можете да направите идеален тоалет, който просто да не е идеален за вас, а за съседката.

Висшата математика ми е по-лесна от тия схеми. Как работим с тях? Joy
Карен, бих подбрала материали, но мога ли да ползвам поне англ. като работен ез.?

Марджи, а с какво ги съчета нагоре тези хубави чепици?

# 198
  • София
Агент, много искам да разбера какъв е моят цветотип. Но ми е много сложна тази работа. Тъмна коса, тъмни очи, черни  вежди. Дотук е лесно, нататък не мога да се справя.

# 199
Змия, нали говорим за естествен цвят на косата? Чакай да си направя 2-ото кафе, че съм спала 2 часа тази нощ...

Така, според мен най-вероятно си или някаква зима или тъмна есен... сега ще илюстрирам и обясня.
Много детайлно тук:
https://dream-wardrobe.com/dark-autumn-color-palette-and-wardrobe-guide/
https://dream-wardrobe.com/dark-winter-color-palette-and-wardrobe-guide/

Ако косата и очите ти са естествено тъмни, имаш голям естествен контраст и доста неутрална кожа, която е трудно да я определиш дали е с топъл или студен подтон си вероятно една от тези двете. Ако сложиш чисто бял лист до шията си пред огледало на естествена светлина може да видиш малко по-ясно дали жълтееш или розовееш/прасковееш или дори зеленееш. Не гледай лицето - много от нас имат зачервявания, етц. Ще ти сложа палитрите на тези два типа, помисли какво имаш и обичаш да носиш повече от тези 2 както и какъв метал предпочиташ за накити - злато или сребро или и двата. Ако естествената ти коса е с пепеляв подтон - по-скоро зима, ако изсветлява на слънцето на топли кичури - по-скоро есен. Ако мислиш, че чисто бяло и черно ти стоят страхотно - зима. Ако обаче повече се харесваш в слонова кост и тъмно кафяво - есен.

При всички положение тези два типа са разположени един до друг на кръга, което означава, че единият плавно прелива в другия и много от цветовете им ще стоят почти еднакво. Няма да намериш никакви брутални различия и ако се закопаеш да четеш разни онлайн каки ще видиш, че една и съща знаменитост понякога могат да я определят като тъмна зима, друг път - тъмна есен.

PS Абсолютно не се майтапех, че рецепти за октопод трябва да се търсят на португалски! Тези хора са вълшебници - слагат в джоба си и италианците и гърците!
https://www.receiteria.com.br/receitas-com-polvo/

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 16:32 от Agent Provocateur

# 200
  • София
Да, за естествен цвят става дума. Не е супер тъмно. Ето една снимка на 10+ години, но съм сигурна, че тук е естествения ми цвят.
Веждите ми са черни.

# 201
Агент, малко тривиално, но това е чантата
Роклята е доста тъмно синьо- ученическо май се казваше

# 202
  • София
Добре, де, аз пак съм между двата типа. Косата ми е естествено тъмно кестенява, с червеникъв подтон на слънце. Очите ми са топло кафеви, нито мноог тъмни, светли определено не са. Вените ми прозира определено сини, въобще не зеленеят. Кожата не мога да определя за подтон, но ми се струва по-скоро с жълти подтонове, фон дьо тен често купувам sand, не че ми пасва перфектно, но още не съм намерила цвят, който да ми пасва на 100%, така или иначе, Бяло със сигурност ми лепва идеално, кафяво не мисля. И двата подтипа, които си дала  -  чартовете под тях не са моите. Отиват ми чисти, ярки цветове, неон ми заспива също. Ще ми е интересен анализ, защото аз не мога да се намеря.

# 203
Змия, допълних се по-горе - и да, косата ти е естествена, но светлината на тази снимка е много топла, та не може да се съди. Изобщо по снимки... няма какво да се лъжем Simple Smile

Тъмносиньо с този жълтокафяв питон - машалла! Звучи чудесно!

Клеми - без да претендирам за нищо, но "отиват ми чисти, ярки цветове и чисто бяло" и "топлите очи + жълтеещ ФДТ" ме объркват. Но все пак погледни "ярката зима" и "ярката пролет", ако мислиш, че ярките цветове са твоето нещо.
https://dream-wardrobe.com/bright-winter-color-palette-and-wardrobe-guide/
https://dream-wardrobe.com/bright-spring-color-palette-and-wardrobe-guide/

Скрит текст:
Топъл подтон на кожата и ярки цветове по-принцип са характерни за пролетните типове, но те не са тъмнокоси и тъмнооки обикновено. Показвам Емма, която е ТОПЛА и СВЕТЛА и ужасно красива! Oпределено хиляди пъти са я обличали и гримирали разни професионалисти и прекрасно и кошмарно! Simple Smile

Скрит текст:

PS Но Michelle Dockery е тъмнокоса като теб и все пак я водят пролет! Изчети пролетите задължително! Ха! Rachel Weisz също!

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 18:02 от Agent Provocateur

# 204
  • София
Много объркано, но забавно. Joy
Снимайки се до едно скандинавско сиво перде, изглеждах като болна от жълтеница.
Но всички цветове дрехи с малки изключения ми отиват и после в МАС всъщност ме определиха като неутрална, а не с жълт подтон.

# 205
  • София
Съдейки по първите снимки, съм по-скоро есен. Но пък не понасям кафяво. Харесвам се в бяло, но пък нямам пепеляв нюанс в кафявата коса. Червено ми лепва идеално, с цвят горчица съм като терминално болна.

# 206
Последно, че трябва и да поработя... Змия, май, че по-скоро неутрално-студена го докарваш.

Клеми, за определени случаи си има нужда от профи и личен контакт. Отнасям се с известни резерви към самоанализи, да не се чете, че вярвам и на всеки самопровъзгласил се "професионалист" де. Ако си вярваш на анализа за кожа/коса/очи си по-скоро топла основа.

PS А какви драматични разлики може да има между "неутралните" ФДТ на различни марки дори не ми се говори, но някой ден за майтап ще намажа на ръката си 10-ина неутрални ФДТ един до други и ще снимам.

Скрит текст:
При мен шията ми е неутрална към жълта (т.е. неутрално-топла), лицето ми неутрално към прасковено (т.е. неутрално-студена, в Мак си ме определят като студена) и съм една манджа с грозде. Сини и зелени вени.

Много студени И много топли цветове НЕ ми стоят добре.

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 17:47 от Agent Provocateur

# 207
И аз хич не мога да си определя типа. А даже и не мога да преценя дали ми отива определен цвят или не. Просто ми харесва нещо и го купувам или не ми харесва и не го купувам.

Ох, колко хубави неща не съм си купувала само заради цвета...
Още не мога да прежаля едно есенно палто цвят лайм. Еми просто не е моето. А пред мен една дама като го облече, просто грейна и засия.
Но подобни спирачки имам само за дрехи (и грим), за обувки, чанти, аксесоари- не и там компенсирам смело.

Мен уж ме бяха определили като есен- между дълбока и мека, средно висок контраст. Ама това не ми помага Хич.
Пъстри очи (зеленикаво- кехлибарено- жълти), кестенява коса, към момента основно побеляла, когато не е боядисана, подтон вече ми е супер трудно да определя, явно е неутрален. Почти не почернявам, изгарям и почервенявам на слънце, чувствителна кожа.
Даже напоследък се чудя дали не съм някакво лято, честно казано. Особено като вкарам кичури или балеаж.

# 208
  • Sofia
Agent , ползвам английски и руски.
Палитрата  за bright winter са мои до един , а цветовете на лицето ми са като на Моника Белучи, която попада в deep winter.

# 209
Съдейки по първите снимки, съм по-скоро есен.
От първите две снимки показани от Агент за мен ти си точно зима, никаква есен. Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 мар 2022, 18:27 от mariat

Общи условия

Активация на акаунт