козметиката на ТАЛОДЕРМА - 4

• 70 988
  • 710
  •   1
Отговори
# 390
Веси, много благодаря за бързия отговор.В момента ползвам за вените гел, но пък никой не ми беше казал че не трябва да ги масажирам.При мен е наследствено явно, защото баба ми и баща ми са с ужасно изпъкнали вени.При мен се появи от вътрешната страна под коляното- в нея област и затова имам болки може да се каже като опъване го чувствам и е мното неприятно.Пила съм Дрозунал но ми пада кръвното от него и явно така ще е.Имам и друг проблем в областта на брадичката ми излизат и доста черни косъмчета,които скубя и после на същото място излиза много неприятна пъпка и от там стават и петна.За това какъв съвет ще ми дадеш, чао за сега.

за кожата в областта на брадичката .....
възпалява се или луковичката, или растат подкожно!
Мажи по-честичко с избелващия лосион там - така става леко излющване на горния слой и косъмчетата ще пробиват по-лесно Wink

Hug

# 391
Веси, предполагам, че и на другите ще им е интересно, та затова реших да питам тук: можеш ли да дадеш малко повече инфо какво представляват тези "компютърни тестове" за типа кожа, които правят в центровете за красота и в някои аптеки? Много съм любопитна, а сигурно и не само аз. Каква информация дават, доколко е достоверна?
Предполагам, че се прави някакъв вид изследване или измерване върху кожата, но какво точно и как се намесва компютърът в това, че навсякъде подчертават, че тестът е компютърен? Освен това, трябвали кожата да е почистена от всякакви козметични продукти преди да се направи такъв тест... абе въобще каквато информация можеш да дадеш, все ще е от полза.
Интересно ми стана поради постингите на някои тук, където ставаше въпрос и за нивата на влажност на кожата, иначе аз си я знам, че е мазна, това не  може да се сбърка все пак.

# 392
  • Варна
Здравей Веси,
да се наредя и аз на опашката. Simple Smile По принцип съм с мазна кожа по Т зоната...иначе е суха, излизат ми доста черни точици по носа и брадичката, от време на време и с акне се боря, около носа от време на време се появява зачервяване, получават  се доста различни цветове по лицето ми...тена не е равномерен...а и от доста време се боря с тъмните кръгове под очите Sick Да не говорим пък за проблема с целулита и стриите....не че е толкова натрапчиво ама ме дразни. На 27 години съм вече...нямам бръчици все още, но все пак искам да ползвам за превенция нещо. От 2 г. използвам козметика на Арома...по точно Пюр серията, но нещо я поразвалиха напоследък и щя я отказвам. Междувременно съм използвала на Виши, но нещо като че ли не съм съвсем доволна, хем кремовете бяха за комбинирана кожа, аз продължавах да се мазня Sick Какво от вашите продукти би ми препоръчала, от къде освен от лечител мога да си ги закупя и долу горе да ме ориентираш в цената.....
Благодаря предварително  bouquet

# 393
  • Варна
Веси, голямо благодаря за отговора!  bouquet  bouquet  bouquet

Само че в мен се породиха въпросчета относно лавандуловото масло. Веднъж на ден ли да се мацвам? Един ден ли само да го слагам или 2-3 дни?

# 394
Сега съм във 8-ми месец от бременноста и имам пигментни петна..получих ги преди да забременея, от излагане на слънце /фактически се пигментираха белезите от акне/, но и тъй като за да забременя бях стимулирана с хормони те също са една от причините за петната..с течение на бременноста пигментацията се засили..  От 1 месец и половина се мажа с Мела Д на Ла Рош, но ефект почти няма..  Въпросът ми към теб е има ли смисъл да продължавам с него (дали дава резултат) и дали мога да се мажа и с  него и по време на кърмене? ..или да го сменям  с някое друго мазило? Четох, че "Мелабел" бил много ефикасен, също и "Ахромин", "Кокона майка", но пък подходящи ли е са бременни и кърмачки ...ще съм ти много благодарна ако ми помогнеш ..и мерси в аванс

Цитат
Отново съм аз  Delena Rolling Eyes горният постинг е моят, но реших отново да пиша давайки ти по пълна информация за да може да те улесня при избора на продукти, които ще ми препоръчаш..... Grinning
Както писах вече по - горе, кожата ми е светла  по - скоро суха. Пигментните петна са предимно по челото, но са толкова много и на гъсто, 4е по - скоро изглежда като едно голяяяямо кафяво петно по средата на челото /което доста се откроява на бялата ми кожа/ Sad Имам още 2-3 петна по бузите, които са по - скоро червено-кафяви.., но те не са толкова ярки...

В момента(както вече ти писах) се мажа с Мела - Д на Ла Рош както и всяка вечер си слагам маска от някакви съставки по рецепта от дерматоложка. ..та тук изниква и още един въпрос: След като започна да се мажа с тва което ще ми препоръчаш да продължавам ли и с тази маска (тя съдържа хума и някакви съставки, които изобщо немога да разчета) или да я зарязвам?

За кожата ми ориентировъчно да ти кажа: почиствам я с розова вода, редовно си правя маски с хума (+ роз.вода или бадемово масло) и с кремове почти не се мажа..по-скоро използвам бадемово масло..но вече забелязвам малки бръчици под очите ...на 30 год. съм. Също така не използвам в момента и крем с висок слънцезащитен фактор...така 4е ще съм благодарна да ми препоръчаш освен мазила за основния ми проблем - пигментните петна ,крем с подходящ слънцезащитен фактор, нещо подходящо за бръчките под очите, а и нещо подходящо за почистване на грим /защото от повечето тоалетни млека при свалянето му очите ми се възпаляват и подуват/..
...ами това..извинявам се ако е станало прекалено дълго и обременяващо... Embarassed и отново благодарности за вниманието, което отделяш тук на всяка една от нас Hug

леле, то 1-но да бе  Mr. Green  Hug

Ще се справим с тая работа. Щом е козметичен проблемът, а не дерматологичен!  Wink

С оглед на описанието ти, мисля, че ще се справим със следните продукти:

1. Тоалетно мляко - чувствителна кожа
с Глицерин, екстракти от Див кестен и Лайка, урея, вит. А и Е, няма парфщмна композиция!!! - това мляко с цел да не ти текат очичките и да не ти щипе, но нали знаеш, че какъвто и продукт да попадне вътре в окото - няма как да няма реакция ....

2. Тоник - избелващ
екстракти от Мечо грозде и Сладък корен, Арбутин, вит. С
освен, че действа в посока на избелването, вит. С е анти-оксидант, Сладкият корен успокоява възпаления и подтиска меланогенезата, а Мечото грозде освен, че подтиска меланогенезата съдържа и урсолова киселина, която спомага за заздравяване на колагеновите влакна и има своя принос в борбата със стареенето на кожата Wink

3. Лосион - избелващ
с АНА, екстракт смес от Лимон, Ябълка и Грозде, екстракт Сладък корен

4. Избелващ серум
с Арбутин и екстракт Сладък корен

5. Дневен крем - нормална до суха кожа
с ектракти от Ружа, Розмарин, Маточина и Слез, натурални масла Гроздови семки и Жожоба, вит. А и Е, спф 12
ИЛИ
Protecta Sun Block SPF 50+ крем - KIDS (за деца, защото е с успокояващи съставки) - UVB, UVA и IR филтри, Aloe vera и  Орех - екстракти, Д-пантенол, алфа-Бизаболол, вит. Е, без РАВА, без парфюм!
Тъй като ти си знаеш какви са ти петната, избери си ти кой от 2та продукта, но слънцезащитния продукт навярно ще трябва да си поръчаш, че не му е сезон. Иначе партидите ни в момента с годност до 2008-ма, няма да ти е излишен Simple Smile

Ами... това предлагам? Ти какво ще кажеш!?
А за очи - определно не гелчето, а Нощен крем за около очи, защото има и колаген + 4 екстракта. Нанасяй и денем. Тоника и около очичките - освежава, а и вит. С ще освежи областта около очите допълнително.

Да?
 Hug Чакам да ми пишеш!

# 395
Веси ,този  Адвантан маз на ТАЛОДЕРМА ли е продукт,защото и аз имам един лишей близо до усната?Мога ли да го позвам и как?

# 396
Веси, голямо благодаря за отговора!  bouquet  bouquet  bouquet

Само че в мен се породиха въпросчета относно лавандуловото масло. Веднъж на ден ли да се мацвам? Един ден ли само да го слагам или 2-3 дни?

нека има въпроси - важното е файда на края да има! Wink

Предлагам ти така:
тази вечер - 1 път. Но преди това мацни на нежната част на сгъвката на лакътя. То етеричното масло бързо дава реакция, ако има. Просто да видиш концентрирано как ти понася, макар, че то е единственото масло, което се прилага и в чист вид, особено при изгаряния и други рани! Порбвай. Ако е ок:
тази вечер - 1 път
утре - 1 път сутринта, 1 път вечерта
в други ден - 1 път вечерта

Ако няма подобрение - минавай на лекарството, понеже явно клепача ти е слабо местенце.
Всичко най-  bouquet !
 Hug

# 397
Сега съм във 8-ми месец от бременноста и имам пигментни петна..получих ги преди да забременея, от излагане на слънце /фактически се пигментираха белезите от акне/, но и тъй като за да забременя бях стимулирана с хормони те също са една от причините за петната..с течение на бременноста пигментацията се засили..  От 1 месец и половина се мажа с Мела Д на Ла Рош, но ефект почти няма..  Въпросът ми към теб е има ли смисъл да продължавам с него (дали дава резултат) и дали мога да се мажа и с  него и по време на кърмене? ..или да го сменям  с някое друго мазило? Четох, че "Мелабел" бил много ефикасен, също и "Ахромин", "Кокона майка", но пък подходящи ли е са бременни и кърмачки ...ще съм ти много благодарна ако ми помогнеш ..и мерси в аванс

Цитат
Отново съм аз  Delena Rolling Eyes горният постинг е моят, но реших отново да пиша давайки ти по пълна информация за да може да те улесня при избора на продукти, които ще ми препоръчаш..... Grinning
Както писах вече по - горе, кожата ми е светла  по - скоро суха. Пигментните петна са предимно по челото, но са толкова много и на гъсто, 4е по - скоро изглежда като едно голяяяямо кафяво петно по средата на челото /което доста се откроява на бялата ми кожа/ Sad Имам още 2-3 петна по бузите, които са по - скоро червено-кафяви.., но те не са толкова ярки...

В момента(както вече ти писах) се мажа с Мела - Д на Ла Рош както и всяка вечер си слагам маска от някакви съставки по рецепта от дерматоложка. ..та тук изниква и още един въпрос: След като започна да се мажа с тва което ще ми препоръчаш да продължавам ли и с тази маска (тя съдържа хума и някакви съставки, които изобщо немога да разчета) или да я зарязвам?

За кожата ми ориентировъчно да ти кажа: почиствам я с розова вода, редовно си правя маски с хума (+ роз.вода или бадемово масло) и с кремове почти не се мажа..по-скоро използвам бадемово масло..но вече забелязвам малки бръчици под очите ...на 30 год. съм. Също така не използвам в момента и крем с висок слънцезащитен фактор...така 4е ще съм благодарна да ми препоръчаш освен мазила за основния ми проблем - пигментните петна ,крем с подходящ слънцезащитен фактор, нещо подходящо за бръчките под очите, а и нещо подходящо за почистване на грим /защото от повечето тоалетни млека при свалянето му очите ми се възпаляват и подуват/..
...ами това..извинявам се ако е станало прекалено дълго и обременяващо... Embarassed и отново благодарности за вниманието, което отделяш тук на всяка една от нас Hug

леле, то 1-но да бе  Mr. Green  Hug

Ще се справим с тая работа. Щом е козметичен проблемът, а не дерматологичен!  Wink

С оглед на описанието ти, мисля, че ще се справим със следните продукти:

1. Тоалетно мляко - чувствителна кожа
с Глицерин, екстракти от Див кестен и Лайка, урея, вит. А и Е, няма парфщмна композиция!!! - това мляко с цел да не ти текат очичките и да не ти щипе, но нали знаеш, че какъвто и продукт да попадне вътре в окото - няма как да няма реакция ....

2. Тоник - избелващ
екстракти от Мечо грозде и Сладък корен, Арбутин, вит. С
освен, че действа в посока на избелването, вит. С е анти-оксидант, Сладкият корен успокоява възпаления и подтиска меланогенезата, а Мечото грозде освен, че подтиска меланогенезата съдържа и урсолова киселина, която спомага за заздравяване на колагеновите влакна и има своя принос в борбата със стареенето на кожата Wink

3. Лосион - избелващ
с АНА, екстракт смес от Лимон, Ябълка и Грозде, екстракт Сладък корен

4. Избелващ серум
с Арбутин и екстракт Сладък корен

5. Дневен крем - нормална до суха кожа
с ектракти от Ружа, Розмарин, Маточина и Слез, натурални масла Гроздови семки и Жожоба, вит. А и Е, спф 12
ИЛИ
Protecta Sun Block SPF 50+ крем - KIDS (за деца, защото е с успокояващи съставки) - UVB, UVA и IR филтри, Aloe vera и  Орех - екстракти, Д-пантенол, алфа-Бизаболол, вит. Е, без РАВА, без парфюм!
Тъй като ти си знаеш какви са ти петната, избери си ти кой от 2та продукта, но слънцезащитния продукт навярно ще трябва да си поръчаш, че не му е сезон. Иначе партидите ни в момента с годност до 2008-ма, няма да ти е излишен Simple Smile

Ами... това предлагам? Ти какво ще кажеш!?
А за очи - определно не гелчето, а Нощен крем за около очи, защото има и колаген + 4 екстракта. Нанасяй и денем. Тоника и около очичките - освежава, а и вит. С ще освежи областта около очите допълнително.

Да?
 Hug Чакам да ми пишеш!

Веси адски ти благодаря за отговора Hug още утре отивам да ги купя и започвам с мазането...само последно питане: къде в София да ги търся - във всички аптеки на "Лечител" ли ги има и в магазинчето на "Цар Борис 3"? Мерси отново Peace

# 398
 Веси мерси много!  bouquet Hug

# 399
веси аз ползвам вече само вашата козметика, но искам да питам за тези избелващите неща къде може да се намерят?? интересувам се и от лосиона и от тоника .......

# 400
Веси адски ти благодаря за отговора Hug още утре отивам да ги купя и започвам с мазането...само последно питане: къде в София да ги търся - във всички аптеки на "Лечител" ли ги има и в магазинчето на "Цар Борис 3"? Мерси отново Peace

Еее, ти пък - адски! Нека бъде по ангелски!  Wink  Hug
За нищо, моля ти се! Ще оправим тая история. Ама право да ти кажа аз забравих 2 неща да кажа вчера - първо за рецептата от дерматоложката и 2ро, как тъй те докарах без нощен крем въобще не знам  Grinning - ужасна съм просто!
Дерматоложката би трябвало да е наясно какво изписва, но .... но щом не можеш да го разчетеш, по-добре недей, защото въобще не знам така какво смесваме.  Peace Ако бъдат така любезни в някоя аптека да ти го разчетат - пращай! Или пък да го сканираш и пуснеш на office@thalloderma.com - пак няма да откажем.
Я кажи сега - за нощен крем върху серума какво ще мажеш? Аз ти предлагам да не товарим с много продукти и да си вземеш нощния крем за около очи за цяло лице Simple Smile

Продуктите - по-добре, ако имаш възможност, иди първо в Ади магазин на цар Борис, 359, понеже в Лечител нямат избелващите...

Кажи ми какво си си набавила и ще видим с това което имаш най-напред какво ще използваш сутрин и какво вечер. Оки?  Hug

# 401
Веси ,този  Адвантан маз на ТАЛОДЕРМА ли е продукт,защото и аз имам един лишей близо до усната?Мога ли да го позвам и как?

Аааа, не не не - не е наш продукт в никакъв случай!  Peace  Mr. Green
Ето тук има инфо, вкл. за екземите и с какво се характеризират.
http://www.advantan.com/html/en/patients/f_what_is_eczema.htm
Има и на езици разни - кой какъвто владее, най-малкото руският го разбираме Simple Smile

А дали можеш да го използваш не мога да се ангажирам, защото не знам от какъв характер е това, което имаш, а и  проблемът вече не е козметичен, а дерматологичен.
Знам, че използваш наши продукти, но не си спомням "профила" ти наизуст. Ако имаш етерично масло Лавандула случайно при теб - намажи с него като Тедулинка, не вреди, а може и да помогне. Лавандулата е невероятно нещо.

Peace

# 402

Еее, ти пък - адски! Нека бъде по ангелски!  Wink  Hug
За нищо, моля ти се! Ще оправим тая история. Ама право да ти кажа аз забравих 2 неща да кажа вчера - първо за рецептата от дерматоложката и 2ро, как тъй те докарах без нощен крем въобще не знам  Grinning - ужасна съм просто!
Дерматоложката би трябвало да е наясно какво изписва, но .... но щом не можеш да го разчетеш, по-добре недей, защото въобще не знам така какво смесваме.  Peace Ако бъдат така любезни в някоя аптека да ти го разчетат - пращай! Или пък да го сканираш и пуснеш на office@thalloderma.com - пак няма да откажем.
Я кажи сега - за нощен крем върху серума какво ще мажеш? Аз ти предлагам да не товарим с много продукти и да си вземеш нощния крем за около очи за цяло лице Simple Smile

Продуктите - по-добре, ако имаш възможност, иди първо в Ади магазин на цар Борис, 359, понеже в Лечител нямат избелващите...

Кажи ми какво си си набавила и ще видим с това което имаш най-напред какво ще използваш сутрин и какво вечер. Оки?  Hug

Веси Hug

1. ..значи първо снимах рецептите от дерматоложката и ги пращам на мейла ти (те вкл. маска-вечер и почистващ лосион)...за мен разчитането им е : "Мисията невъзможна" Wink
2. от всички продукти които ми препоръча с всичко съм наясно освен с това и 3-те избелващи ли да си взема (тоник, лосион, серум) или да взема задължително тоника и да избера единият от другите два? и каква е схемата на мазането им?  bouquet
3. и последно, прочетох съставка "арбутин" в тоника и серума. нали не е вредна за бебето Rolling Eyes

мерси отново. ще пиша след като ги взема Blush а на теб приятен ден Grinning

# 403
  • Стара Загора
Здравей, Веси. Аз съм сравнително нова, по-точно рядко се включвам в темите. Отне ми около 2 седмици да изчета всичко за козметиката на Талодерма и определено вече и аз съм навита да си купя. В началото си мислех, че ще се ориентирам от всичките въпроси и твои отговори, но колкото повече ставаха определенията за кожа и твоите насоки за продукти, толкова повече с еобърквах, та затова най-накрая и аз се реших да питам.
Та значи характеризирам си кожата най-вече като дехидратирана и освен това със загрубял най-горен слой. От време на време ми излизат и леки пъпчици по бузите най-вече, но те са по-скоро като червеникави петънца, отколкото пъпки. Не съм забелязала да има връзка с цикъла. На 36 години съм. На носа и челото е мазна.
От няколко месеца ползвам крем и маска за чувствителна кожа на "Натурел" (на "Медикс"). Освен тях за лосион продавачката в магазинчето, от където започнах да си купувам този крем и маска ми предложи розова вода, като тя слага в нея допълнително и по 2-3 капки от различни етерични масла - в моя случай нейната преценка беше, че кожата ми е чувствителна, зарази петънцата по бузите. Капките са от масло от лавандула, синя лайка и другите 2 вида не си ги спомням. Вечер си почиствам лицето с този лосион и след това се мажа с крема, а сутрин - пак по нейна препоръка си измивам лицето с крем за бръснене, след него от лосиона и след това от крема. Преди около месец си купих пак от този магазин гел от алое - за дневен крем.
В началото като започнах да ползвам тези продукти се почувствах много добре, но с течение на времето като че ли спряха да ми действат и особено сега през зимния период. И затова искам да започна с Талодерма.
Надявам се, че ще ми препоръчаш нещо, за което благодаря предварително.

# 404
веси аз ползвам вече само вашата козметика, но искам да питам за тези избелващите неща къде може да се намерят?? интересувам се и от лосиона и от тоника .......

Привет  Flutter
Първо за избелващите:
Лосиона и Тоника търси прясни прясни в момента в:
Ади магазин
бул. Цар Борис, 359 - (02) 8570079
2-рият им обект е на павилион 31-32, Руския пазар на Люлин-4

Феникс ЧА - Красно село
ул. Княгиня Клементина, 18 - (02) 9555573

и една нова звезда на небосклона, за които сега разбрах, че били магазин, а не склад  Blush
Янушови Къмпани ЕООД
ж.к. Красна поляна, павилион 123 - 08 88 896555

Курсът натам отпътува вчера, днес ще са там нещата - можеш да си резервираш на едно от тези места Simple Smile

А относно въпросчето ти за лосион за тяло ...... нека се пробвам  Peace
Мисля, че за теб ще е най-добре да си вземеш нашия Еудермол 8 - за много суха кожа, който после ще замениш с номер 5 - суха кожа.
Еудермол - 8 да смесваш в количества колкото за намазване до хомогенизация с Масло пшеничен зародиш. Ще облекчи много бързо, освен това в % - 8, уреята вече действа кератолитично, т.е. ще ти помогне да прекрати по-бързо излюването и да започне епителизация, а маслото пшеничен зародиш подобрява метаболизма и дишането на кожата, засилва епителизацията също.
Ти май ползваше хума с Лавандулово масло - накапвай си и малко от етеричното масло в количеството, което ще намажеш на себе си и хубаво разбъркай.
А за измивен продукт си вземи нещо, което не е много силно ароматизирано или поне с по-меки пенители (поне част от тях). За душ гела си вземи от онези гъбки, защото ако случайно нанасяш директно, неразпенен - съвсем ще ти дразни. Но най-добре някой глицеринов сапун или бебешки и пак го пени на гъба. Senses дуп-геловете на AVON са доста ароматизирани, но пък не дразнят много кожата - пробвай се. Малко количество, но добре разпенено.
Еудермол можеш да си набавиш от същите места, на които в момента има избелващите Wink

bouquet кожа и ще чакам да ми кажеш как ти се отразява!

Общи условия

Активация на акаунт