Пъстра есен вън жълтее,малко ЮНЧЕ с глас се смее

• 10 697
  • 293
  •   1
Отговори
# 285
ninani ,имат само царевица, и аз с нея започнах...пък и това не са зеленчуци..... Wink...Само да ти кажа,че оризовата на Милупа е толкова безвкусна,че аз я използвам за сгъстител на царевичната...а,скоро ще почна и на зеленчуковите пюрета да я слагам,та да я прекарам/пробвах и да я смесвам с тиква,ама ние ни нея,ни тиквата  харесахме,та накрая аз я дояждах Mr. Green.../Иначе и аз много ги харесвам баановите каши,но не купувам,щото ще взема да си я изям преди да стигне до детето....пък спокойно мога да ям и обща/не бебешка /храна...
Таталинка-и ние се храним с метална лъжица,нищо че имаме доста богата колекция от пластмасови,силиконови и други разни бебешки...но нали имаме зъби и ги гризем...а с металната не става номерас захващането със зъби,та все пак успяваме да се нахраним..А,ти банана как го даваш?
emsy,баницата вече се пече,макар че то и у нас  не се брои за ядене/а за закуска м/у храненията/,но нали казах,че имаме за дояждане,пък а сготвя нещо друго,а това пак е останало...Пък и вече информирах татито по телефона за менюто и сега предполагам,че ще подложи нещо по път за вкъщи...
Да си дам  моето гласче за:
2. Мъчи се да сяда вече малкото ни ЮНСКОТО буболече (Mucunka)

Че какво е царевицата като не е зеленчук Joy hahaha

# 286
  • Пловдив
Че какво е царевицата като не е зеленчук Joy hahaha

ninani, виж линка който ще пусна. Там още в началото пише че царевицата е зърнено-фуражна култура  Wink http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0

Последна редакция: чт, 23 ное 2006, 21:07 от Peppita

# 287
Добра вечер от нас.
Selia, Йоана е на гърне откакто направи 4 месеца, като в началото я държах аз а сега док каза да я оставям сама да си седи. Та тя е свикнала с гърнето отдавна ама досега нямаше ден без да я изпусна и да се напишка. А днес не сме използвали нито един памперс Laughing
За металната лъжица, тя просто си ровеше в таратора ми и баща и я снима. Имаче не бих и дала нещо дълго с което да играе, защото си го завира до гърлото чак.
Камбанска, тя твоита с момиченцето добра, ама аз май ша та изпреварвам, че нещо не ми идва пък и едни неща ми се ядат дето хич по принцип не ги обичам Sick
Ето ви какво правихме днес

# 288
Pepitka,вярно че е зърнено-фуражно растение,но си мисля че общото схващане е за асоциация със зеленчуците!Както и да е   Hug Peace Heart Eyes

# 289
Здравейте мами отново,

Да ви питам как правите домашните пюрета? От какво най-вече. Аз на небка и правя от картоф и от морков, като картоф варя всеки път, но моркови сварявам повече, пасирам ги и ги замръзявам във формичките за лед - едно ледче ми е точно 2 чаени лъжички и после ми е много лесно. Ама картофа става гаден като се замрази. За информация на пазарчето на Ситняково има специален магазин за зеленчуци (лятото може да има и плодове) които уж са с контролирано съдържание на нитрати и са екологично чисти. Специално ги препоръчват за бебета. Няма много неща, но има картофи, моркови, броколи... Картофите и морковите са по 2.50 килото.
Корнелия аз да си призная отдавна не съм правила нищо интересно, пък и както вече казах не ме бива много в импровизациите и все действам по рецепта. Най-хубавото нещо което мога да правя (а и не познавам друг който го прави тук) е един шоколадов мус, който е и супер лесен. Веднъж полях с него и една торта - никой не повярва, че не е купешка. Ако искаш мога за него да ти дам рецептата, само да не ни бият модераторите   Wink
Дидолинке ми не знам - дьетьето само си реши. Тя не се храни нощно време от като беше на 2 месеца (за което съм и много благодарна) Сега яде веднъж като се събуди (в 6, 7 или Sunglasses после 10.30, 14.00, 17.30, 21.00.
Айде лека нощ

# 290
Камбанска забравих да ти кажа, че искрено ти се възхищавам - браво на теб. Щом освен всичко друго имаш време да мислиш за бебе евала машала newsm10 Ние ще стискаме палци за сега, а кой знае може някой и пример да вземе

# 291
Пак съм аз,
Надявам се да не ме биете  Confused
Права е Таталина оризовата каша на Хип е ужасно безвкусна, но кой знае защо моята беба я яде(може би защото беше първото нещо което и дадох) а вкусната бананова каша не я иска  Confused. Между другото аз и купих едно селенчуково пюре на Хип - тиквичка и картоф, защото не посмях да и купя от тиквичките на пазара и то е също така ужасно безвкусно и има вкус на каша, само че ако си затвориш очите никога няма да познаеш от какво е. И не само защото е безсолно, ама нали бебетата го ядат  Confused

Хайде Лека...

# 292
Е,като гледам това време как ви се отразява на продуктивността,зимата направо Пепитка ще трябва да пуска по 10тина теми,че да ни стигнат за седмицата Wink
ninani , и според мен е зърнена култура...макар,че то ако почнем да задълбаваме и тиквата не е зеленчук,пък днес ччетох и че доматите са плод...ама карай....но кашите са отделна категория и доколкот знам няма проблем да почнеш и с тая каша...още повече ,(е аз в момента ги мешам двете/на Фризо царевичната и на Милупа оризовата/.....важното е детенце да я яде и да няма реация......
Таталинка-виж това,че банана е пюрие пък хич не ми дойде на акъла...`щото мислих ,мислих и накрая реших че си почнала със суров намачкан банан ,пък като знам колко неща си изчела и нещо не ми се вързваше...
Камбанска забравих да ти кажа, че искрено ти се възхищавам - браво на теб. Щом освен всичко друго имаш време да мислиш за бебе евала машала newsm10 Ние ще стискаме палци за сега, а кой знае може някой и пример да вземе
Веселушка,то нали знаеш,че това с много мислене не става....упражнения трябват.....пък аз съм на принципа докато сме по-млади и докато имам ентусиазъм/пък и тъкмо съм на тая вълна...че ако се върна в цивилизацията...не се знае дали пак ще ми се ще/
mimik,нещо мног сте отпуснали дисциплината вие...щом още от сега се почна с цигарите и с водката....незнам до пубертета,какво ще ви сервира Йоанката......пък това за прияждането...лошо няма...ще чакаме да се похвалиш... Wink

# 293
  • София
Момичета, какво правите още тук, айде в новата темичка!  Party

Общи условия

Активация на акаунт