АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 236
  • 759
  •   1
Отговори
# 150
В Цибалаб има пакет TORCH,като има за стара и сегашна инфекция.Пакета е обширен и включва и Рубеола,Цитамагеловирус,Херпесите и Токсоплазма. Изброените неща също дават доста отражения на плода,така че е хубаво и тях да се изследват,но гаранция няма да се получи заразяване до края на бременоста.Аз пускам всеки триместър за сегашна инфекция IgM. Пакета беше към макс 60лв

# 151
И двете ми деца се къпят всяка вечер от ден първи, изобщо не правя компромис с това. Като са по големи се цапат, потят, търкаля се къде ли не, като бебета - имат нужда от ритуал преди заспиване, а това е една чудесна опция.
За осоляването, първоначално си помислих че това е шега, защото не вярвам, че има млад човек, който да си мисли, че сол във водата на два месеца, спира пот на 40 години. Изобщо, за осоляването мнението ми е толкова крайно, че ще си изпрося БАН, ако кажа какво мисля.

# 152
Никое от двете не е повивано по класическия начин. С малката се бях видяла в чудо, защото не искаше да спи, а една акушерка беше обяснявала, че се стряскат от движенията си и затова се будят. Та нея реших да я "повия" за да не се стряска. Разбирайте омотах я доста хлабаво в едно по голямо одеяло, като по никакъв начин не и спираше движенията или я опъваше някъде, но я държеше на топличко. Единствения ефект, който постигнах беше голям рев. Два или три пъти я увивах така и се отказах. После открихме, че не може да търпи никакви завивки и до ден днешен си спи без завивка. Аз и сестра ми също не сме повивани. Майка ми каза, че само вечер като са ни слагали да спим ни е увивала хлабаво от кръста надолу, като мога да ритам, но държи топличко, защото все пак едно време сме били с пелени. Показа ми как става, ама мойте не съм ги увивала. Увивах ги с пелена само като ги разнасях заради коликите, защото топлината наистина ги облекчава малко.

# 153
На мен това ми е първа бременност и всичко ми е тъмна индия,но преди години си спомням,че баба ми слагаше на братовчедка ми по една шепа сол във водата.Аз най верноятно няма да слагам.Междодругото днес почнах да гледам клипчета от онлайн училището за бременни,много е интересно.От няколко дни усещам и бебчето(толкова е вълнуващо).

# 154
  • Велико Търново
Габи , коя седмица си, аз още не я усещам, а утре влизам в 18 г.с. И аз започнах  да гледам  "списание Кенгуру" и "училище мама знае най- добре" , но малко се обърках. В едно интервю едната гостуваща напълно отрече свинската мас, а в друго интервю казват, че ако сме сигурни в маста няма проблем. Моята майка каза, че ме е мазала само с чист зехтин, та се чудя някоя мама с предишна бременност дали е мазала със зехтин.

# 155
Габи , коя седмица си, аз още не я усещам, а утре влизам в 18 г.с. И аз започнах  да гледам  "списание Кенгуру" и "училище мама знае най- добре" , но малко се обърках. В едно интервю едната гостуваща напълно отрече свинската мас, а в друго интервю казват, че ако сме сигурни в маста няма проблем. Моята майка каза, че ме е мазала само с чист зехтин, та се чудя някоя мама с предишна бременност дали е мазала със зехтин.

В 17 седмица съм,ако си постоянно в движение няма как как да усетиш.Но зависи и с каква плацента си ,аз моята така и не знам последния път питах аг и отговоря му беше нормална.

# 156
В свинската мас са отделени токсините на прасето, та преварена или не, не бих си мазала детето с такава.
Моите също не съм ги повивала.

# 157
Свинската мас, с която са мазали едно време бебетата, или поне мен и сестра ми, но предполагам и другите, не се прави от сланината на прасето, а от вътрешната мас. Тя е по-финна. Баба ми преди години нея я стопяваше отделно. Правеше и мехлем за рани с невен с нея. Много добре действаше, защото ние като деца постоянно бяхме с рани.
Аз мажех с олио на ХИП, то е бадемово масло. Но за лятото не е подходящо, загрява. Още на първата консултация с големия докторката ме предупреди като се стопли да сменя олиото с мляко.

# 158
От вчера влязох в 20г.с и започнах да усещам доста по-ясно и категорично днес бебето. Или е особено активно, или нещо се е променило. Не знам какво е, но досега чак толкова не ми се беше случвало.

# 159
  • Велико Търново
Пазя леглото по- скоро, моя следящ АГ нищо не ми каза за плацентата, но една друга докторка каза че съм била със задна лява плацента Rolling Eyes

В 17 седмица съм,ако си постоянно в движение няма как как да усетиш.Но зависи и с каква плацента си ,аз моята така и не знам последния път питах аг и отговоря му беше нормална.

# 160
спокойно,скоро ще започнеш да го усещаш Simple Smile до 20 г с има време Simple Smile

# 161
Аз не разбирам ако мислите да ползвате мас и да солите, защо ходите на жк, а не раждате на нивата просто? И това не е заяждане, но бих искала някой да обясни как избирателно се прилагат едни безумия, а други -като раждане на нивата, са много крайни и далечни ??

# 162
  • Пловдив
Редактирах се, нямала съм за цел да ви дразня с тоя въпрос 🙄 Не знаех, че така ще реагирате, иначе нямаше да го задам изобщо.Мерси.

# 163
  • Пловдив
От вчера влязох в 20г.с и започнах да усещам доста по-ясно и категорично днес бебето. Или е особено активно, или нещо се е променило. Не знам какво е, но досега чак толкова не ми се беше случвало.

Завиждам благородно, че усещаш бебчето 🙂 Аз също съм в 20 г.с, но нищо не усещам още. Сега на 16-и съм на втора морфология и ще ми е достатъчно да чуя, че всичко е наред.
През седмицата почти не се спирам, движа се и така се потапям в работа, че забравям за новите си проблеми с бременността. Рядко се залежавам на едно място, за да се успокоя и усетя ритане..

# 164
Аз не разбирам ако мислите да ползвате мас и да солите, защо ходите на жк, а не раждате на нивата просто? И това не е заяждане, но бих искала някой да обясни как избирателно се прилагат едни безумия, а други -като раждане на нивата, са много крайни и далечни ??
За соленето съм против, но не виждам какво имаш против свинската мас. Ако баба ми беше способна да го направи, щях да я накарам да ми направи мехлем със свинска мас и невен. Както казах страхотен е за рани. Представям си в какъв ужас ще изпаднеш като ти кажа, че се къпя само с домашен сапун, който си правя сама и точно този, който ползвам е момента е с 50% свинска мас. И да, има и хора, който избират да раждат вкъщи, интелигентни хора и не в някое забутано село. Лично според мен са луди, но това си е техен избор.

Общи условия

Активация на акаунт