АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 240
  • 759
  •   1
Отговори
# 165
Аз също съм в 20та седмица и още не съм убедена, че усещам ясно бебето. Много ми се искаше вече да съм, и аз  благородно завиждам на момичетата, които различават ясно бебешките движения.Heart

# 166
  • Bulgaria
Имам 15 годишна госпожица, когато се роди я гледах "по бабешки" и мисля ,че не сгреших.Къпах я 10 дни в посолена вада и 10 дни с орехова шума, мазах я със свинска вас защото се обрина цялата от най-доброто олио тогава ХИПП.Мисля,че е до детето и до това как ще решите да си го гледате,а не просто да се подчини те на някакви неща който някой ви казва.Сега с второто, мисля да подходя по същия начин,а то ще ми покаже дали му е добре.Всичко е строго индивидуално.

# 167
Е, Хип като цяло не е олицетворение на качество, да не говорим колко дела има, заради вреден състав точно при бебешката козметика.
Тези, раждащите вкъщи, изобщо няма да ги коментирам, това е някаква патология.

# 168
Каката не е солена, къпана с шума или мазана с мас. Малката също няма да е от тези деца. Едно време свекито предложи нещо подобно, предложих ѝ да на пали фурната и след жертвените ритуали да го опечем това бебе и да сядаме на масата. 🤣 От тогава доста внимава с безумните си идеи. Знае, че не ми понасят.
Иначе смятам, че всеки може да си гледа бебето, както намери за добре.

# 169
  • София
Мисля да си назнача магнезий в малки дози. Вчера бях цял ден на работа, вкъщи сготвих, простирах, чистих и така ме свиха 2-3 контракции, болезнени, че чак се изплаших. Този Диаспорал само на сашета ли е, че аз такива не мога на пия? Или да купувам направо Магнерот?

# 170
  • София
Мисля, че го има на таблетки. Концентрацията в Магнерот е много по-малка от тази в Диаспорал. Не разбирам защо всички АГта се лъжат от големия надпис 500. Активния магнезий е едва 30мг, а на бременните трябва 800 (на небременни хора ежедневно трябва 400). Ясно, че част идва от храната, но все пак.
В диаспорала количеството е 300мг (1800 магнезиев цитрат, ако не бъркам).

# 171
Аз също не мога да пия прахчета, но Диаспорала ми понася. Не е примерно като Тайлолхота.
Лимонено е но не е гадно.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 10:29 от Joy Joy

# 172
Бабешките методи може да са отживелица,но за да ги има и преди да са ги спазвали всички,значи има причина,всеки си преценя как ще си гледа детето,никой не може да съди никой,тук споделяме мнение и опит,аз също не съм ги спазвала,но ако някой ги използва не е грешно😊🌺

# 173
Здравейте! Понеже стана пак на въпрос за магнезий искам да попитам тези, които вече приемат такъв дали все още усещат контракции.
Преди 10тина дни бях на контролен преглед и ми предписаха да пия 2 пъти на ден, но въпреки това контракции си имам. На моменти са начесто и болезнени. Е, то аз също не се залежавам и все нещо правя. А и малката доста ме ядосва напоследък, че нещо хич не слуша, но не знам дали това оказва влияние тоест стресът.

# 174
Здравейте! Понеже стана пак на въпрос за магнезий искам да попитам тези, които вече приемат такъв дали все още усещат контракции.
Преди 10тина дни бях на контролен преглед и ми предписаха да пия 2 пъти на ден, но въпреки това контракции си имам. На моменти са начесто и болезнени. Е, то аз също не се залежавам и все нещо правя. А и с малката имам доста стрес, че нещо хич не слуша, но не знам дали това оказва влияние тоест стресът.
Имала съм контракции и когато пиех 3х2 Магнерот, но нарядко и неболезнени. Ако пиеш Магнерот максималната доза е 3х2 и можеш да пиеш с него по 1 но шпа. Но все пак се консултирай с лекаря си.

# 175
Вие започнахте ли покупките?Аз почнах вече малко по малко,имам си от каката кошара,шезлонг,харесала съм си количка и люлка,взех си дребни неща,като ваничка,шишета, стерилизатор,несесерче за хигиената на бебката,чакам лятото дрешки да купя,хавлийки и чаршафчета,козметиката,помпа за кърма и незнам дали забравям нещо,засега няма да ми трябва бебефон, по-нататък като оставаме сами тогава ще си купя,някоя ако се сети нещо да ми пише😊❤️

# 176
Преди 10тина дни бях на контролен преглед и ми предписаха да пия 2 пъти на ден, но въпреки това контракции си имам. На моменти са начесто и болезнени. Е, то аз също не се залежавам и все нещо правя. А и с малката имам доста стрес, че нещо хич не слуша, но не знам дали това оказва влияние тоест стресът.
Имала съм контракции и когато пиех 3х2 Магнерот, но нарядко и неболезнени. Ако пиеш Магнерот максималната доза е 3х2 и можеш да пиеш с него по 1 но шпа. Но все пак се консултирай с лекаря си.

Ще видя как ще е следващата седмица положението и ако трябва ще му звънна.  Приемам магнезий на немска фирма - magno sanol .

# 177
Мен никой от родителите ми за сега не е споменавал да соля бебето за в бъдеще, но и много не вярвам , че би помогнало за потенето и миризмата.Въпреки това не бих осъдила някой ,който го прави на неговото си дете .То затова си е негово - да си го гледа и възпитава както прецени.
За крема с мас и невен съм ползвала и е е хубав , а за самата мас , с която са мазали бебетата е било , защото не е имало друга козметика почти и това е било най - чистото тогавя явно.Иначе аз съм мазана с мас - кожата ми в момента нито е мазна ,нито суха(освен ако не ме е брулил вятър или нещо такова) , не казвам ,че има общо с маста ,но не ми е повлияла зле със сигурност. Единствено майка ми казва , че после макар и изпрани пелени и дрехи - всичко е миришело на мас.
Магнерота като го пих 2х1 имах контракции  , сега 11 дена пих 3х3 и от втория ден мисля , че не съм имала , а от днес го намалям на 2х2 и ще видим.
А и да се редактирам и допълня . Знаете ли авентските помпи само с шишета на Авент ли стават , и кои помпи стават с различни марки шишета?

# 178
Мен никой от родителите ми за сега не е споменавал да соля бебето за в бъдеще, но и много не вярвам , че би помогнало за потенето и миризмата.Въпреки това не бих осъдила някой ,който го прави на неговото си дете .То затова си е негово - да си го гледа и възпитава както прецени.
За крема с мас и невен съм ползвала и е е хубав , а за самата мас , с която са мазали бебетата е било , защото не е имало друга козметика почти и това е било най - чистото тогавя явно.Иначе аз съм мазана с мас - кожата ми в момента нито е мазна ,нито суха(освен ако не ме е брулил вятър или нещо такова) , не казвам ,че има общо с маста ,но не ми е повлияла зле със сигурност. Единствено майка ми казва , че после макар и изпрани пелени и дрехи - всичко е миришело на мас.
Магнерота като го пих 2х1 имах контракции  , сега 11 дена пих 3х3 и от втория ден мисля , че не съм имала , а от днес го намалям на 2х2 и ще видим.
А и да се редактирам и допълня . Знаете ли авентските помпи само с шишета на Авент ли стават , и кои помпи стават с различни марки шишета?

имам 2 на Авент ръчна и електрическа модел 2019, само  шишета на авент пасват. Към контейнера за кърма има един преходник за поставяняне към помпата. Доволна съм от нея, изцеждах се 11 месеца, беше станала част от мен, навсякъде с помпата, дори и на една сватба 😂😂😂 Този път ми се иска да засуче от гърда, че е голяма хамалогия. Стерилизиране, постоянно на 2-3ч в нас цедене, за да поддържам лактацията..
Да попитам някоя от вас, пие ли магнезий без причини/профилактично/ преди 20г.с?

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 10:57 от 33hope

# 179
  • София
Аз ползвах помпа Cangaroo Elegance, бюджетна електрическа. Предвид, че се цедях в продължение на близо шест месеца всеки ден на 3ч, доста съм и видяла сметката и съм още по-доволна. Трябва да я намеря дали все още работи, този път се надявам да успея да кърмя от гърда, но в някои ситуации си е наложително да я има. Не съм слагала други шишета на нея, ползвах това от комплекта и после пресипвах в контейнери или друго шише, от което пиеше.

Общи условия

Активация на акаунт