АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 466
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
А тези, които вече имате деца - мислите ли, че имаме всички нужда от помпа? Просто се чудя дали ще трябва да купувам и то дали предварително или да си набележа и да изчакам и в случай, че не се получи кърменето да купя? Просто някои електрически са по 200+ лв и се чудя дали в оправдан разход.

# 181
И аз пак за помпите.всъщност задължително ли е ако една помпа работи само с шишета на същата марка да се вземат същите шишета?Виждам , че всяка помпа си върви с чаша/контейнер към нея или шише.Предполагам може да се цеди в съответната чаша/шише и да се присипе в друго , на друга марка нали ? Въпросите ми идват оттам  ,че вероятно ще ми подарят помпа , а може и две(едната не знам какъв модел е и ако изобщо използвам не знам коя ще ми е по - удобна , а не ми се иска да купувам шишета примерно и на Авент и на Нук, даже ако става въпрос съм си харесала по - евтина марка, та размишлявам по този въпрос.

# 182
А тези, които вече имате деца - мислите ли, че имаме всички нужда от помпа? Просто се чудя дали ще трябва да купувам и то дали предварително или да си набележа и да изчакам и в случай, че не се получи кърменето да купя? Просто някои електрически са по 200+ лв и се чудя дали в оправдан разход.
Здравейте! Благодаря за новата тема!
Аз не си бях купила помпа за кърма предварително, но синът ми имаше много тежка жълтеница и постоянно беше под лампа. Даваха ми го само да го кърмя, а от високият билирубин на бебето почти постоянно му се спи,няма сили да суче и бързо заспива.
Синът ми не успяваше да се нахрани и естествено никой не те чака, вземат го и пак под лампата. Наложи се да ми купуват помпа (ръчна на Медела) и да ми я носят в болницата, от шише с биберон им е по-лесно и успяваше да се нахрани. В последствие ми се разраниха и зърната и я ползвах и вкъщи докато зарастнат. После нямах проблеми сучеше си от гърда и беше много пристрастено кърмаче.

# 183
За първата седмица вкъщи бях наела медицинска сестра от Националната педиатрия. Тя ме научи как да кърмя бебето, да го къпя, да го масажирам. Майка ми реши да не ми предава опит предвид, че ме е родила на 18, хранила ме е с хумана и ме е повивала с 4 пелени. Гледах бебето по книга на руска авторка, обличах го както обличам себе си, не повече, водата за къпане приготвях като свалям с половин градус всеки ден, докато стигна до 32 градуса. Понеже е родена през декември първо мажех с олио на ХИП, когато се затопли минах на тяхното мляко. За дупето ползвах крем на Фиссан и с това се изчерпва козметиката. С второто мисля да действам по същия начин. Бях купила електрическа помпа, но се оказа излишна, по-добре се справях с ръчна и много по-евтина на Авент. Служеше ми най-вече да изпомпвам остатъка от кърмата, за да не се запуша, понеже имах доста. Мисля да не бързам с пазаруването, изглежда ми лесна задача, а и сигурно доста неща ще ми подарят покрай раждането.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 12:30 от Ven4e444

# 184
  • София
Орехче, точно така. Можеш да цедиш в шишето от помпата и да пресипваш в какъвто съд решиш после.
Аз бях набелязала помпа, не бях купила. В родилното обаче много бързо ми слезе кърмата и се наложи по спешност да пращам мъж ми да ми купува и носи. В последствие разбрах, че в болницата е имало, ама така или иначе ми влезе в употреба.

# 185
Момичета, снощи забелязах някакво потъмняване на зъбите при мен 🤷🏻‍♀️ има някаква бледа линия, все пак видима и отгоре са по-тъмни 😔 попринцип нямам проблемни зъби, някое друго кариесче през една, две години. Пия по едно кафе на ден, не пия безалкохолни, не съм пушач.. Чудя се дали може да е от хормоните, като цяло вероятно не е добра идея сега да предприема и избелване. Поне ако има вариант да предотвратя нещата да не станат по-зле..

# 186
С първото нямах помпа и мъжа ми купува по спешност, с второто си бях научила урока.
Венче, вода за къпане на 22 градуса, да не би да бъркаш числото? Или има някаква причина за това?

# 187
За първата седмица вкъщи бях наела медицинска сестра от Националната педиатрия. Тя ме научи как да кърмя бебето, да го къпя, да го масажирам. Майка ми реши да не ми предава опит предвид, че ме е родила на 18, хранила ме е с хумана и ме е повивала с 4 пелени. Гледах бебето по книга на руска авторка, обличах го както обличам себе си, не повече, водата за къпане приготвях като свалям с половин градус всеки ден, докато стигна до 22 градуса. Понеже е родена през декември първо мажех с олио на ХИП, когато се затопли минах на тяхното мляко. За дупето ползвах крем на Фиссан и с това се изчерпва козметиката. С второто мисля да действам по същия начин. Бях купила електрическа помпа, но се оказа излишна, по-добре се справях с ръчна и много по-евтина на Авент. Служеше ми най-вече да изпомпвам остатъка от кърмата, за да не се запуша, понеже имах доста. Мисля да не бързам с пазаруването, изглежда ми лесна задача, а и сигурно доста неща ще ми подарят покрай раждането.

22градуса на водата за къпане?? За мен това е направо ледена вода 😃

# 188
Изпреварихте ме...та дори водата на морето лятото е по - топла.Аз себе си не бих къпала на тези градуси , но...явно е имало причина или е грешка на клавиатурата  .
Неизвестна, благодаря за отг. !

# 189
Според мен е грешка на клавиатурата. Оптималната температура на водата е около 37, колкото е и телесната. С някакви минимални отклонения, според комфорта на детето. Но 15 градуса надолу си е леееед. Аз дори ръцете не мога да си мия с такава 😀

# 190
  • София
Да не би да е 32градуса? И аз съм зиморничава и се къпя на гореща вода, дори и сега като бременна, въпреки че не е много препоръчително. А за бебе 22градуса направо е убийствено според мен. Да не е тази температура в стаята?

Тихичко да се похваля, не съм повръщала от три дни. Още ми се гади, но някак удържам фронта. Днес успях да изпия първото си капучино от месеци наред и беше уникално вкусно 🤣 Човечето се разбунтува естествено.

# 191
Извинявайте, 32 градуса, погрешно съм натиснала на клавиатурата, сега се редактирах. 🤭 Пак е доста студена за личния ми комфорт, но за нея чудесна. Спазвах много стриктно главата от книгата за закаляването и има резултат 😊

# 192
Аз пих магнерот 3x2 7дни и нош-па 3x2 5дни. Намалих магнезия на на 3х1 и спрях нош-пато…и така точно 2 дни…и пак се появиха някакви бодежи, приръчквания..не знам и аз как да ги опиша. Върнах се на нош-пато и повечето магнезий и се успокоиха нещата и в понеделник ще се консултирам с АГ-то какво да правя.

# 193
Момичета, много сте писали, едвам изчетох след ден-два пауза. Започнах да редя пъзели и не пипвам телефона Grinning А и свеки е на гости и с мъжа ми излизахме да свършим това онова.

Венче, я дай повече подробности за медицинската сестра. Звучи ми страхотно и много ме е яд, че не съм знаела за тази възможност при първото раждане... Сега като се върна назад, все още си имам страхове и несигурности за първите дни с новородено вкъщи...

# 194
  • София
И мен ме е шубе, мисля, че съм забравила всичко бебешко. Разчитам на инстинкт 🤣

Общи условия

Активация на акаунт