АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 476
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Ох днес му беше на гости една 4м госпожица. И ми се видя мн малка и крехка. Като знам какво вързопче ще ми дадат след няколко месеца и направо настръхвам.
И аз си мисля, че всичко съм забравила вече, но ще се наложи да си припомня. Не мисля да чета повече книги. Ще разчитам на стари лаври и интуиция. И без това, ако прочетеш няколко има разминаване  в мнението на авторите и се объркваш още повече.

# 196
Аз искам да ви попитам нещо, което обмислям едно известно време. На какво мнение сте за съхранението на стволови клетки? Майките, които вече имате дечица, съхранили ли се? И съответно на кои компании сте се спрели и защо. Тепърва ще проучвам въпроса и ще се радвам да споделите опит.
Мен, не знам защо, не ме е страх от новороденото като си го взема вкъщи, мисля си че ще се справя. Страх ме е в болницата дали ще съм адекватна да си го обгрижвам, особено ако родя секцио.. това ми е най-големия филм😬 Снощи бяхме на гости с ММ у негов колега и жената на колегата му ми разказа доста страшна история от нейното раждане сецио и започна да ме хваща страх.😂 А до сега си бях доста сербез по отношение на раждането специално секцио, беше ми по-страшно нормалното.😳

# 197
Имам 2 секцио, няма нищо страшно в тях. Преди второто треперех, не се знае защо. Вече ме бяха вързали към мониторите. Аз се треса цялата. Анестезиоложката пита студено ли ти е или те е страх. В операционната е студено. Казвам и не знам, май ме е страх. Жената поглежда мониторите и ми се смее, не може да те е страх, кръвното ти е 118/65, пулса 70, няма как да те е страх при такива показатели, явно ти е студено. Спиналната не ме хвана и ме преспаха, защото нямаше време да чакат повече, последното, което си спомням е, че доктора казва "не мога да чакам повече", а анестезиоложката му отговаря "знам, вече я преспивам", видях как ми слага в абокада упойката и това беше. После ме събудиха докато ми слагат превръзката. И преди това ме събуди леко да ми покажат бебето и да ми кажат размери и че е добре. После питах пак за размерите, че не ги помнех. След секциото си има болка, ама имат и хубави болкоуспокояващи. Просто трябва да се примириш, че няколко дни ще те боли и ще изпитваш дискомфорт. Колкото повече се движиш, толкова по бързо отминава болката и по бързо се възстановяваш. Но за уточнение аз родилни контракции не съм имала. Първия път ми вляха 2 системи за да почне нормално раждане и никакъв ефект. Д-р Папазов коментира, че хората след 2 системи една след друга раждали, а аз и наченка на контракция съм нямала.
Мен не ме беше страх дали ще се справя в болницата, там има акушерки и доктори, ако нещо те притеснява има кого да питаш. Обаче ме беше страх какво ще правя с това вързопче като се прибера. Обаче се справих, то не че имах избор де.

# 198
Manoela_, темата за стволовите клетки ме вълнува и мен. Доста популярни са Cells4Life, но не съм проучвала подробно условията им.
 Тази тема определено ме вълнува, ще ми е интересно да я обсъдим.

За грижите за бебето не се притеснявам…мисля се, че ще се справям. Повече се притеснявам от това как ще се чувствам физически след раждането.

# 199
Барбалена, майка ми я контактна и ми предложи, това не е услуга на болницата. Разпитай познати, може да познават сестра от педиатрията или от някоя неонатология, може и от болницата, в която ще родиш. Плащахме на посещение, това беше най-полезното нещо за мен. Показа ми как да седна, да държа бебето при кърмене, да го оригна, много важен беше и масажът, изобщо даде ми голяма увереност. Бях я търсила да помага после и на моя близка, но отказа. За съхранение на стволови клетки не съм мислила. Мен също много ме е страх от раждането, първото беше нормално и се възстановявах доста време след това. Роди се предизвикано с окситоцин, и въпреки, че имах епидурална упойка най-вече помня, че като се свърши си казах "никога повече" 🙄 Сега не знам как предпочитам, каквото каже доктора, само знам, че няма да остане вътре и ще трябва да мина през това.

# 200
И моето естествено раждане беше с трудно възстановяване... Дали месец да беше, едвам си сядах на дупето. Жената със секции в моята стая се възстанови много по-бързо. Обаче го отдавам на това, че ме пришпориха. И на мен ми пуднаха окситоцин... За мен виновен беше докторът. Явно е искал да приключи по-бързо, вместо да ме чака цяла нощ. Сега искам да съм с избор на акушерка.  Мисля, че би трябвало да мине по-леко...

Ася Демирева май има такава услуга. Посещение за половин или ден след изписване

# 201
Мой познат ми сподели, че много им е помогнал консултант по кърмене. Жената е отишла у тях и за няколко часа им е показала супер много неща, не само за кърмене.

# 202
  • София
И аз обмислям съхранение на стволови клетки. Не съм много сериозно обмисляла и търсила информация, но ще го направя. ММ е против, а без него финансово няма да мога сама да платя, така че ще трябва да го навия.

И мен ме е шубе от раждането. От нормалното, защото знам какво е и от секциото, защото не знам 🤣

# 203
Аз няма да съхранявам стволови клетки.
От нормално раждане не ме е страх, имам две. С първото родих 3.5 часа след приемането, с второто няма и два. Получих леки контракции, отидох в болницата, там се засилиха и с един напън родих. Не съм имала шевове, разкъсвания. Отидох си сама до стаята и двата пъти и си седнах на гз веднага. Страх ме е да не се наложи секцио по някаква причина. Или да не успея да стигна от къщи до родилното.

# 204
  • София
Второто беше по-лесно от първото, нали? Излъжи ме, ако трябва 🤣. Аз раждах дълго и продължително, като най-много ме измориха напъните (близо 2ч). Иска ми се да знам, че вече организмът ми като е минал веднъж по тоя път ще е по-лесно, като респективно и тялото ми ще знае какво са прави.

# 205
Амели, ти от София ли беше? Кажи, моля те, къде и при кого ражда... Аз имах и епизиотомия и шевове, че и кофти са ме шили и сега ме боли при секс Unamused Ама това е то...не може тялото да не е готово за раждане, ама да ти нахакат окситоцина и после ходи напъвай... Много съм разочарована, а имах големи шансове раждането ми да мине като при теб...

# 206

21гс😊❤️👶

# 207
  • София
Първия път и аз се чудих за стволовите клетки, но тогава, като четох, се оказа, че за много малко неща могат да се използват. За генетични болести мисля, че не. Количеството, което успяват да извлекат едва стига за 1 и 1/2 манипулация при нужда, а в повечето случаи трябват 4-5 такива. Т.е почти винаги се стига до донори. Не са малко пари, имаше проблем с някои от клиниките със съхранението. И заради динамичната международна обстановка пък съвсем.
Аз раждах нормално, но беше странно преживяване, леко рисково и за малко секцио по спешност - мен много ме е страх от операции.

# 208
Момичета,
От няколко дена усещам странно туптене под пъпа особено като съм в легнало и полулегнало положение.
Първа бременност ми е 18+2 г.с. На последния преглед бебо беше 210гр., може ли да е то или си въобразявам? Вие увещате ли нещо?

# 209
  • Пловдив
В момента по-скоро изпитвам нетърпение да съм родила и да държа бебчето. Няма да е лесно със сигурност, в някои неща сега съм надъхана, в други (кърменето), ме е страх, защото никога не съм го правила. Но предполагам в това е чара. Всички казват, че първите години отлитат неусетно и после им става носталгично.

За стволовите клетки- да, с ММ обмисляме да съхраним. Но не искаме в България. Спрели сме се на Vita 34. Ще раждам в Селена, а там пробутват техните си банки, та ще трябва да разпитам в болницата дали ще имам проблеми, че искаме друга банка.
От гинеколога знам, че май трябва да има някакъв договор и той, та.. още ми е мъгла.
Но със сигурност ще запазим клетки.

Общи условия

Активация на акаунт