АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 228
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Благодаря ви за информацията 🙂

# 121
Попитах дали ще има Бебемания 2022. Да, ще има, но чак през октомври. Няма да има пролетно издание.  Sad Така че, най-добре да следим промоциите около 1ви юни за по-големите покупки.

# 122
Тази бебемания и без това е пълна глупост последните години.

# 123
Ами то покрай ковид нищо не е ок последните 2 години. Понеже паднаха сертификатите и си мислех, че може и да се опитат да направят изложение, но... явно не.
Тази бебемания и без това е пълна глупост последните години.

# 124
Исках да почета, да погледам видеа, за да се подготвя за появата на бебка, но информацията е много противоречива 🙄 според Ася Демирева лятно бебче трябва да си седи по късо боди през повечето време, според няколко други педиатри - да е с един кат повече дрехи от майката. Някои препоръчват цялостно къпане веднъж седмично първите 40 дни, други - ежедневно къпане (доколкото знам в неонатологиите ги къпят всеки ден). Ясно е, че по книги бебе не се гледа, но то като не може да ми каже какво му е ще има да се стресирам.. Като цяло тези видеа само дето ме объркаха тотално и сега не знам кое, как, кога.

# 125
И двете деца съм ги къпала всеки ден с душ гел на Хип и съм ги мазала след баня с олио пак на Хип. Но олиото запарва и като се стопли баткото го мажех с тоалетно мляко, сега ще си взема направо тоалетно мляко.
Като ме изписваха с баткото питах една възрастна акушерка как да го обличам, каза ми, че трябва да има един кат повече дрехи от мен, но това се отнася за студените месеци. Ако се чудя дали му е топло или студено да пипам отзад вратлето, то им било термометъра, ако е горещо събличам, ако е студено обличам. Аз по вратлето се водех. Баткото в топлото беше само къс ръкав, къси панталонки и чорапки, но той е роден края на април. Сестра му първото си лято беше и без чорапи, но тя беше вече големичка, началото на ноември е. Сега това новороденото по средата на лятото хич не ми е ясно как ще го обличам и кога ще го водя на разходка, че то в големите жеги няма как да го изкараш.

# 126
  • София
Водете се по бебето, то само ще си покаже. Нямат добра терморегулация първите месеци, така че студените ръце например не са фактор, че му е студено. Аз също разчитах на вратлето. Моят син е есенно бебе, вече си беше студено. Обличах го с боди, чорапки и ромпър, вече зимата при най-минусовите температури обувах и ританки. Но той беше зиморничав. Къпахме го всяка вечер. По учебник водата мисля, че беше 36-37градуса, но той под 39 се скъсваше от рев. Така че методът на проба-грешка и малко плач е най-добрият според мен.

# 127
  • Бурса
И двете си дъщери не съм къпала всяка вечер. Това първо беше по съвет на педиатър в Италия където родих голямата. Малката пък направи от рано дерматит и съвета беше по-рядко къпане, а с душ гел само веднъж в седмицата, през останалото време само с вода. Водата никога не съм мерила с термометър. Потапях долната страна на китката и усещането трябваше да е приятно, нито много гореща, нито много хладка.

# 128
ММ му беше хванал цаката като потапяше лакътя. Обаче баткото го къпехме с почти гореща вода, а малката с хладна. До детето си е. Като се роди започнете да се напасвате един друг и да гадаете и това е. Баткото на 1г и нещо го къпех и обед и вечер лятото, малката също, че то като го прибереш от площадката освен да го изкъпеш друг вариант няма да го измиеш.

# 129
  • Пловдив
Здравейте 🙋‍♀️💜
Бяхме при любимият доктор в четвъртък и ем да пусна и втория БХС.Бебчо е добре, 247 грама 😳🥰 Бях точно тогава 18+0 г.с Премери ми и шийката, каза че е добре, но това не означавало, че можело секс да се прави 😝 Питах не може ли втората ФМ да я направим при него, но каза, че иска да е от лекар, който всеки ден гледа сърца,  важна била тази ФМ.Та, след като излезнах от Афродита записах час за д-р Славяна Галева в Евита на 7.04.Док ме пита къде ще раждам, казах му в Хирургиите, при лекарката с която той ме свърза още преди започване на стимулацията.Заговорихме за нормално и секцио.Вика секцио ще си, всички инвитро ги карат секцио.Нашите бременни вика 99% са родили секцио.Еми такова да е.. кво да се прави 🤷‍♀️ Да стигнем до там...
Гледам горе на анкетата, гласували 56, а пишем сигурно няма и 20 🤔 Момичета, защо не пишете?
Някъде към края на другия месец с ММ ще ходим до Истанбул.Мен ще ми попречи ли нещо, че съм в болнични, а излизам зад граница?
Оф, снощи прочетох във фейса за жена, преживяла загуба в 20 г.с заради токсоплазмоза 😑.. дадох си сметка, че тия инфекции наистина правят поразии.
На мен ми излезна преди стимулацията висока стара хламидия, доктора тогава каза, че щом е стара не е проблем.Но след този пост вчера за токсоплазмозата, рязко се присетих за нея, за воднистото течение преди няколко вечери и доста спекох.Дано няма лоши неща. 😔
Май имаше и друго да ви казвам, но пак забравих...

# 130
Елънче, аз вчера се върнах от Турция, също съм в болничен. Няма никакъв проблем, митниците и НОИ нямат нищо общо. За влизане в Турция не се изискват тестове, ваксини, нищо, в моловете си има хора без маски, там пандемията е свършила явно. На връщане нашето РЗИ изисква документ за ваксинация, преболедувал или тест, или карантина за 72 часа, която автоматично отпада след антогенен тест (не е нужно да се регистрира никъде теста). Аз даже дадох адреса на нашите за карантината, че ММ другата седмица е на командировка в Англия и съм си у тях. Адресът даже е в друга област, пак няма нищо общо с болничните, РЗИ също не подава данни към НОИ, при пътуване извън граница няма значение работиш ли, на какъв договор си, и така нататък, планирай спокойно ☺️

# 131
  • Пловдив
M.Angelovaaa, чудесна си!Хиляди благодарности! 💜

Последна редакция: сб, 12 мар 2022, 22:23 от Елънче

# 132
Здравейте момичета, бременна съм в 15 седмица с момиченце, заченато спонтанно. Казвам го, защото след няколко години опити се оказа че имам запушени тръби, а мъжа ми има лоша спермограма. Наложи се да правим инвитро и имам едно момченце на две годинки и половина. Както с първата бременност, така и с тази имам хипермезис гравидарум или иначе казано денонощно ми беше лошо и повръщах. Няколко пъти бях в болница за вливания и сега тепърва започвам да се чувствам добре. Това от своя страна ме кара да се притеснявам дали бебчето е добре. Следващия петък съм на преглед и нямам търпение да я видя. Правих и пренатест смарт само за Даун и няма наличие на тризомия 21.

# 133
https://
M.Angelovaaa, чудесна си!Хиляди благодарности! 💜

Абе, така и така пак пиша.Какво мислите за соленето на бебетата? 😅 Язе съм за! 😏
Сина ми не е солен и бебка мисля да не соля🤷‍♀️Всеки си преценя,но да я соля и като риба не,не. Него чувствам моето.

# 134
  • Пловдив
Пак ще питам сигурно глупав въпрос, но какво е това солене на бебе? За първи път го чувам.

Общи условия

Активация на акаунт