АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 199
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
Момичетата, които бореха запек - ПОМОЩ!!!
Какво ви помогна и какво действа почти веднага? Не мога повече 😞
Да свещичките трябва да подействат за момента, а за дългосрочно ям по 3,4,5 сушени сини сливи всяка сутрин на гладно. Нещата се нормализирага, мн съм доволна

# 106
  • София
Здравейте,
Може ли някой да ми обясни каква е разликата между ЖК по Здравна каса и Платена такава?
Благодаря предварително

В парите Simple Smile
По ЗК всяка здравноосигурена българка има право на два ехографски прегледа, кръвни изследвания и т.н - всичко е записано в Майчино здравеопазване.
А в платеното..си плащаш за всеки преглед. И ако си късметлия, лекарят е по-обстоен и обръща повече внимание.

# 107
Благодаря!
А болнични се издава само ако е по ЗК женската консултация ?

# 108
На платено мен лично ме гледаха вече поне 6 пъти на видеозон и в пакета ми влизат много повече изследвания от колкото по ЗК, за 2м и малко. Болничните ми ги издават от там, но трябва да видиш, не всеки може да издаде.
Аз запека го борих с круши и със сини сливи.

# 109
  • Велико Търново
Аз също когато бях така ми помогнаха сушени сини сливи.

# 110
Аз се следя в частна болница - в Надежда и от там ми издават болничните. Тъй като са от комисия, заплащам по 40лв.
Благодаря!
А болнични се издава само ако е по ЗК женската консултация ?

# 111
Благодаря на всички! Още утре се запасявам със сини сливи, а Ева Кю ще играе още сутринта...
смятам, че Билковата кръв (желязо) така ми действа... поне не мисля, че е някой от другите витамини.

# 112
Моят АГ, който ме следи не по каса, не може да ми издаде болничен, затова се записах на ЖК по здравна каса. Пък и в крайна сметка, защо ги плащаме тези осигуровки, аз лично предпочитам да си ползвам нещата по каса.

# 113
  • Асеновград
На мен аг за запек ми изписа Дуфалак сироп, купих го и така си седи запечатан, не стигнах до него. И ако не подейства каза свещичките ева кю! Аз като спрях дуфастона и всичко си дойде на мястото, а пък като започнах магнезия да пия направо стана обратния ефект😂😅.

# 114
Ева кю и от мен, а наскоро си взех сироп Лактулоза МИП, пия по една ударна доза и до час-два съм готова.
Аз се следя по ЗК. Гледам ме обстойно всеки път на ехограф, следят всипки показатели, пускат ми изследвания, болничните не се плащат (но аз и не ползвам). В последствие и за тонове не се доплаща.

# 115
Страхотна нова тема, много се радвам, че продължаваме с активността ни тук, много ми е приятна групичката ни 🌸 от няколко дни ви чета, но нямам време да пиша.
Бях в Турция, не на бейби шопинг специфично, но успях да се разпиша и с първите покупки 😍 ромпърчета, комплектчета с блузки и панталонки, бодита, комплект чаршафи за кошара, козметика и подложка за къпане. Много са ми сладки всички ❤️
Мои роднини ни подариха и кошарката на едно от техните близначета, използвана 6-7 месеца, неразличима е от нова, много мило ми стана ❤️ матракът е страхотен, има колелца, люлееща се функция, 4 нива за матрак, страхотен жест.
Много са ви сладки коремчетата, и аз тези дни ще се щракна, изглеждам бременна вече, не преяла, нашите се шегуват, че за 10 дни дръпна сериозно напред тумбичката 😀
Днес съм 18 г.с. и все още няма побутване от моята госпожица. Викам ще се развълнува от дългия път, различните емоции, шопинга (нали е уж момиче 😄), но не, пълен непукист 😀 дано и като се появи да е такова спокойно бебче 😀
Иначе аз за пол имам предположение от ранната ФМ, днес купувам розови чаршафи и говоря на корема си "ако не си момиче да си си показал нещата, ще спиш на розови чаршафи" 😁 😁

# 116
  • Пловдив
Момичета, да ви попитам относно болничните-  четох, че се издава 45 дневен болничен преди раждането. Кой трябва да ми го издаде? Аг-то? Бях говорила с него за това и той ми каза, че може да ми даде еднократно 14 дена и после трябва да ида на комисия.
Имате ли информация? В интернет разрових един два сайта, но не разбрах от къде се взима. Съжалявам, ако ми е глупав въпроса..

# 117
45 дневния болничен преди термина, а не раждането, е майчински и се издава от АГ, което те следи. Той няма нищо общо с другите болнични. Обяснил ти е, че може да ти издаде 14 дни и после трябва да минаваш комисия за болничните, но това е за болничните преди тези 45дни.

# 118
Болничните преди 45 дневния се водят за общо заболяване, без значение, каква е диагнозата. Имате право на 180 непрекъснати дни. Всеки по 30 дни и минаващ на комисия. 45 дневния е задължителен, издава се от следващия АГ. След това, от болницата, в която ще родите издават 42 дневен, след него лекаря на детето издава трети болничен за 48дни. Ако се роди преди термин, този последния болничен се допълва с, за да станат общо трите болнични 135 дни.
На мен тази статия много ми помогна в тези въпроси.
https://www.maikomila.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1 … 0%BE%D0%B3%D0%B0/

# 119
А ако преносите между болничния от 45 дни и този от болницата се издава още един от АГ. Последния трети/четвърти болничен е от личния лекар на детето и допълва бройката до 135дни. Пазете си копие от 45 дневния болничен и този от болницата, на мен личната ми ги искаше. Също така болничния, който се издава от болницата е от деня на раждането, а не от деня на постъпването в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт