АВГУСТ 🤱🏼2022 🌸 (ТЕМА 7)☀

• 31 233
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Малко чубрица и в печката. Баш така ми звучи 🤣 Свекървата се опита да ми го пробута, ама аз съм против. Използвам някои бабешки методи, ама не и това.

Иначе рискове винаги има, докрай. Ето аз карах нормална първа бременност, тоест нямах някакви усложнения, ама при раждането започнаха да падат тоновете на бебето и съответно не изплака веднага. Винаги има опасности, просто трябва да се настроим, че всичко ще е наред.

# 136
Никое от децата ми не е солено и това няма да е. Едно време моята баба е слагала сол във водата ми и съм се прибрала цялата, ем процедурата по солене не е такава и след това са ме обливали с чиста вода. Майка ми след моето раждане заради разкъсвания е била близо 2м на легло и баба ми (свекърва й) ме е къпала. После като се роди сестра ми живеехме вече при другата баба, та тя предложила да осолят сестра ми, чак тогава баба си е признала, че е слагала сол на мен и категорично отказала да соли и сестра ми.
Свекърва ми се опита да каже, че трябва да сложим сол във водата на големия ама преди аз да се намеся ММ и вдигна скандал да се разкара с нейната сол.

# 137
  • Пловдив
Кате, слага се сол във водата,  не знам дали еднократно или повече.Уж като голям човек да не мирише 🤨😄 Обаче имам една жена клиентка в приятели, вчера беше споделила спомен с много малко бебе, което бабите го солиха доста стабилно.На една покривка сложили сол, държат бебето извадено току що от коритото, ръсят го хубавко, мишничките минаха и веднага го изплакнаха.После и в леген с прясно мляко го топиха .Роми са, не знам дали не е различно там.Аз не съм виждала как се прави де.Просто ми прави впечатление, че ММ например, за 3 години и половина откакто сме заедно нито веднъж не ми е замирисал на лошо.А работи строителство, не е като да не се поти.

# 138
Здравейте 🙋‍♀️💜
Бяхме при любимият доктор в четвъртък и ем да пусна и втория БХС.Бебчо е добре, 247 грама 😳🥰 Бях точно тогава 18+0 г.с Премери ми и шийката, каза че е добре, но това не означавало, че можело секс да се прави 😝 Питах не може ли втората ФМ да я направим при него, но каза, че иска да е от лекар, който всеки ден гледа сърца,  важна била тази ФМ.Та, след като излезнах от Афродита записах час за д-р Славяна Галева в Евита на 7.04.Док ме пита къде ще раждам, казах му в Хирургиите, при лекарката с която той ме свърза още преди започване на стимулацията.Заговорихме за нормално и секцио.Вика секцио ще си, всички инвитро ги карат секцио.Нашите бременни вика 99% са родили секцио.Еми такова да е.. кво да се прави 🤷‍♀️ Да стигнем до там...
Гледам горе на анкетата, гласували 56, а пишем сигурно няма и 20 🤔 Момичета, защо не пишете?
Някъде към края на другия месец с ММ ще ходим до Истанбул.Мен ще ми попречи ли нещо, че съм в болнични, а излизам зад граница?
Оф, снощи прочетох във фейса за жена, преживяла загуба в 20 г.с заради токсоплазмоза 😑.. дадох си сметка, че тия инфекции наистина правят поразии.
На мен ми излезна преди стимулацията висока стара хламидия, доктора тогава каза, че щом е стара не е проблем.Но след този пост вчера за токсоплазмозата, рязко се присетих за нея, за воднистото течение преди няколко вечери и доста спекох.Дано няма лоши неща. 😔
Май имаше и друго да ви казвам, но пак забравих...
Това, че си инвитро не значи, че не можеш да родиш нормално. Аз родих нормално първото си дете въпреки че бях инвитро, познавам и доста момичета родили така. Може би е до доктор, моят е на мнение, че инвитрото не е причина за секцио!

# 139
Не бих намазала себе си със сол, камо ли малко бебче, те имат супер чувствителна кожа. Не са мазали мен със сол преди почти 30 години и съм си ок, никога не съм имала проблеми с потене, та не вярвам осоляването да е някакъв фактор. Още повече, че клетките непрекъснато се обновяват, мисля, че на 7 години беше, всички клетки в тялото се сменят. Не виждам как осоляване на бебе би повлияло потните му жлези в живота му като възрастен 🤷🏻‍♀️
Моята логика е, че тези бабини деветини са били популярни във времена, когато просто е нямало друга козметика. Майка ми от няколко дни ми обяснява, че щяла да маже бебето със свинска мас, ами не, няма. Пазарът е толкова богат, има клинично изследвани продукти, бебешка медицинска козметика, не виждам защо да прилагам практики популярни преди 30-40-50 години.

# 140
И аз не съм солила, не смятам и сега да го правя. Както не съм и повивала, мои приятелки си пристягаха бебета, за да са им прави крачетата. Не си падам по тези отживелици.
И аз четох поста за загубата от токсоплазмоза, много тъжно. Притесни ме факта, че несъзнателно имах контакт покрай котки. Скъпо ли е това изследването?

# 141
  • Пловдив
Меделин, сега видях в сайта на Бодимед, 42 лв пакет стара и сегашна инфекция (IGg и IGm) или 25лв ако искаш едното да изследваш. На мен лекарката от ЖК ми даде направление, заедно със сифилис, СПИН и такива.

# 142
  • София
Оо да, това с повиването също ми е безумно. Не съм го правила, няма и сега.

# 143
Не бих намазала себе си със сол, камо ли малко бебче, те имат супер чувствителна кожа. Не са мазали мен със сол преди почти 30 години и съм си ок, никога не съм имала проблеми с потене, та не вярвам осоляването да е някакъв фактор. Още повече, че клетките непрекъснато се обновяват, мисля, че на 7 години беше, всички клетки в тялото се сменят. Не виждам как осоляване на бебе би повлияло потните му жлези в живота му като възрастен 🤷🏻‍♀️
Моята логика е, че тези бабини деветини са били популярни във времена, когато просто е нямало друга козметика. Майка ми от няколко дни ми обяснява, че щяла да маже бебето със свинска мас, ами не, няма. Пазарът е толкова богат, има клинично изследвани продукти, бебешка медицинска козметика, не виждам защо да прилагам практики популярни преди 30-40-50 години.
Напълно съм съгласна с теб. Но има и едно но. Бебешката козметика не винаги може да се използва. На моя приятелка преди 4г и се наложи да търси хубава свинска мас, и майка и да я преварява/премива за да кажат бебето с нея. Минаха за 2м през почти всичката козметика на пазара и то лечебна козметика. Бебето нямаше някакъв дерматологичен проблем, а само много чувствителна кожа. И в болница лежаха, заради обриви от козметика, и то скъпа, специализирана лечебна козметика. Накрая точно от детско им казаха да намерят свинска мас и с нея да мажат детето. На нея не и се вярваше, че ще стане, но вече се беше видяла в чудо, а и кожата на малкия беше много суха. Точно със свинската мас спасиха положението.

# 144
При нас беше точно обратното. Майката на бившия ми мъж беше ни донесла мас. Искаше да солим сина ми,категорично отказах и за да не изгрубявам и дадох да го намаже няколко пъти с мас...При което сина ми се обрина и категорично спряхме да го мажем.Така че при всеки е индивидуално

# 145
  • София
Да, до кожа на дете си е. Проба-грешка.

# 146
Аз никога не съм имала проблеми с миризмата при изпотяване. След като родих обаче стана ужасна промяна, много ме дразни, каква ли не козметика опитах, но пак ми е неприятно...

# 147
Аз съм с котка и направих изследването за токсоплазмоза. По 25лв за двата показателя, общо 50лв дадох. Негативна съм, но все пак в понеделник ще заведа и котката на преглед. От както разбрах, че съм бременна, ММ чисти тоалетната.
И аз не съм солила, не смятам и сега да го правя. Както не съм и повивала, мои приятелки си пристягаха бебета, за да са им прави крачетата. Не си падам по тези отживелици.
И аз четох поста за загубата от токсоплазмоза, много тъжно. Притесни ме факта, че несъзнателно имах контакт покрай котки. Скъпо ли е това изследването?

# 148
  • Пловдив
За соленето-казаха ни да солим и това е може би единственото,за което послушах..Но го солихме малко синът ми..После съжалих,че съм слушала,.Аз мразя някой да ми се бърка и да ми дава акъли..Сега няма да слагам сол..Иначе го къпахме всеки ден,майка ми искаше с мас да го маже,аз отказах,и го мазахме с бебешко олио..За обличането - не съм го навличала,той е роден май. СЕга също не бих навличала,то знам,че е по-страшно да се претоплят..За повиването - няма да повивам..В болницата ми го пови една сестра и ми каза,че бебета обичали топлинаа и спяли без да се будят ,ако са повити..После бабата на моя ни показа как,но ние 1-2 пъти го направихме..Ортопедите не препоръчват повиването..За мен детето трябва да си шава,а не да е завито.

# 149
  • София
Аз никога не съм имала проблеми с миризмата при изпотяване. След като родих обаче стана ужасна промяна, много ме дразни, каква ли не козметика опитах, но пак ми е неприятно...

Аз си купих кристал на ДМ, без аромат е, защото всякакви миризми ме побъркват. Доволна съм. На ММ купувах Одорекс и имаше супер ефект, защото той е с високи нива на тестостерон и си има проблем с аромата.

Общи условия

Активация на акаунт