Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 809
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря за подкрепата. Броя калории, защото искам да отслабна. Миналата Неделя бях 82, 4, В Сряда бях 80.6, вчера 82,4, днес съм 81.9. Реално на моите кг това е вариация на водна задръжка, ама ми е гладно и за 1 седмица, не видях резултатът на кантара. Ниска съм - 160 см и тези кг вече много ме тормозят. Довечера ще хапна риба със салата. Ще видим до къде ще я докарам.
Отслабва се с ядене, не с гладуване. Разбира се, ядене на "правилните" храни - тези които не ти вдигат захарта и инсулина. Няма нужда да гладуваш.

# 526
  • София
Feelme, мислех, че кето за по време на бременност е опасна, явно съм бъркала. Аз също целя забременяване, но цикъла ми от 5 месеца насам се обърка страшно. До сега все е бил около 31 дни, от ноември насам е 42-48. Макар че тези килограми си ги нося от 5 години и едва ли са единствената причина за тази промяна.

# 527
Никога съм си броила калории, макроси и тям подобни неща.
Нито съм изчислявала мазнината, протеина или салатата. Аз с математиката не се разбирам и стрес в храненето няма да си докарвам.
Скрит текст:
Нищо че със счетоводна работа се занимавам Joy
Като правя салата си слагам малко зехтинче. Като правя омлета си слагам малко масло или зехтин. Мазнини има и в яйца и  в сирене, така че не е нужно да се слага един тон. Това си го мислят хора дето четат по диагонала.
И в началото нарочно даже ядях повече за да не съм гладна.
Случвало се е и по 4 кюфтета да изям със салата. И съм си отслабвала.
Постепенно се намалят.
Сега ако обядвам с 4 яйца, то са защото от най-малки размер. Но и вечерите вече са ми по-малки.
Основно ми е обяда. В началото и вечерята си ми беше стабилничка. И въпреки това за 8 месеца махнах 25 кила.

# 528
  • София

И въпреки това за 8 месеца махнах 25 кила.
Страхотен резултат! Ами ще започна да го карам по лежерно Simple Smile

# 529
Feelme, мислех, че кето за по време на бременност е опасна, явно съм бъркала. Аз също целя забременяване, но цикъла ми от 5 месеца насам се обърка страшно. До сега все е бил около 31 дни, от ноември насам е 42-48. Макар че тези килограми си ги нося от 5 години и едва ли са единствената причина за тази промяна.

И аз започнах защото не можех да забременея. 2.5 години с един мисед аборт имах зад гърба си. Цикъл между 28 - 33 дни. За щастие той не ми се беше разбутал. С поликистоза ли си?
Колкото до кето и бременност, няма да намериш лекар който да го одобри. Моя ме обвиняваше, че повръщам и заради това съм в кетоза, а то през бременността е супер лесно да си в кетоза. Дори ядях плодове почти всеки ден. Да ми е живо и здраво момиченцето не се виждат никакви негативни последствия. Развива се наравно с връстниците си. Роди се идеалните 3 кг, изключително добра оценка за следродилна адаптация. Спокойна, тиха, мога да преброя на пръсти случаите в които е ревала неутешимо. Нямаше колики и до сега на година и три месеца не е боледувала.

Пускала ли си си някакви изследвания?

# 530
Оф, аз ядох малко пръжки одеве🤣🤣🤣🤣
Аз съм пример за това, че трябва да се мери с шивашки метър. Кантара не мръдна, но там има разлика за последния месец.

# 531
  • София

И аз започнах защото не можех да забременея. 2.5 години с един мисед аборт имах зад гърба си. Цикъл между 28 - 33 дни. За щастие той не ми се беше разбутал. С поликистоза ли си?
Колкото до кето и бременност, няма да намериш лекар който да го одобри. Моя ме обвиняваше, че повръщам и заради това съм в кетоза, а то през бременността е супер лесно да си в кетоза. Дори ядях плодове почти всеки ден. Да ми е живо и здраво момиченцето не се виждат никакви негативни последствия. Развива се наравно с връстниците си. Роди се идеалните 3 кг, изключително добра оценка за следродилна адаптация. Спокойна, тиха, мога да преброя на пръсти случаите в които е ревала неутешимо. Нямаше колики и до сега на година и три месеца не е боледувала.

Пускала ли си си някакви изследвания?
Аз имам едно детенце на 5 г. Забременях лесно, бях 60 кг, които всъщност са си моите нормални килограми. Влязох да раждам 93. От тогава не мога да ги сваля.  Писах вече, че пазих Дюкан (смъкнах до 70 и пак ги качих) и други диети пазих (Японски чудеса, зелеви супи, плащах за режими на Румяна Илиева, Страхил Иванов, последно Катина Недева, ноември- супер много соя, измислени продукти на хербал лайф, чудя се дали този режим не обърка нещо). Половите хормони са ми отлични, нямам СПКЯ, засякох високо Тсх януари, което беше 8, сега падна на 2,8(след 50 дни еутирокс). Остана да е ИР, причината. Аз публикувах изследванията си тук миналата неделя - 4,7 кр.захар, 12,5 инсулин. Другите стойности на захарта бяха по ниски, дори първата, след глюкозата, а инсулина 44 и после 34... Утре съм на лекар, ще видя какво ще каже. Ще се оправя. Сигурно трябва малко време.

# 532
Благодаря за подкрепата. Броя калории, защото искам да отслабна. Миналата Неделя бях 82, 4, В Сряда бях 80.6, вчера 82,4, днес съм 81.9. Реално на моите кг това е вариация на водна задръжка, ама ми е гладно и за 1 седмица, не видях резултатът на кантара. Ниска съм - 160 см и тези кг вече много ме тормозят. Довечера ще хапна риба със салата. Ще видим до къде ще я докарам.
Ама чакай сега, първо се приучваш какво да ядеш, че чак после регулираш колко, то тогава е лесно вече. 1 седмица е период дето не си струва да се споменава изобщо. Щом ти е гладно, значи малко си яла. Или мазнините са ти били малко. Или и двете.
Отначало зарежи кантара, зарежи калориите и си яж така че да се заситиш и да не огладняваш между храненията. Количеството храна ще го регулираш и без да го смяташ, ще видиш. На трябва първо да се адаптираш към различното хранене. Ще се изненадаш колко е по-лесно да "слушаш" тялото си след като това стане.

# 533
  • Пловдив
Подкрепям с две ръце, че поне в началото броенето на калории и тегленето, или поне честото такова не трябва да присъстват. И аз мисля, че се отслабва с ядене, а не с поставяне на организма в стрес и глад. А с течение на времето както са писали всички момичета нещата влизат в норма, по-малко се яде без да усетиш. Аз не съм пример като момичетата тук, защото малко време съм спазвала режим и то моят е по-либерален, но и пиех и метформин. Има хора в темата, които с режим са вкарали нещата в ред и това е най-добрият пример. Слава богу при мен пиенето на метформин беше кратко, спрях го когато забременях. Реално свалих и бързо килограми, но и това не е препоръчително, а и със сигурност приема на лекарството е ускорило нещата, въпреки че масово по групите твърдят, че не действа.
За забременяването всичко играе роля, ние пробвахме от началото на 2021 година, пролетта отидох на преглед, не защото се притеснявах че ни става (реално бяха минали 2-3 месеца), а защото исках да видя как съм, бях качила и доста килограми след ковид. Истината лъсна, метформин (Глюкофаж), диета, Еутирокс и миналата година септември успях да забременея. Сега следва по-голямото предизвикателство, но нека да мине успешно,  другото с воля и желание ще стане. В 31 г.с. съм плюс 7 кг. , за сега върви добре, но нали знаете - "Власите се давят на края на Дунава". Но истината е че трябва и много спокойствие и търпение, всеки организъм се адаптира различно, трудно е, трябва да ограничиш стреса, да оставиш време за почивка, да се научиш да се наспиваш например, колкото и елементарно да звучи. Когато липсва стрес и напрежение нещата се случват.

# 534
fillme, не съм задавала като цел сваляне. Само въведох кг, височина, години.. След това пробвах и с мерките на ММ. На него му показа базов метаболизъм около 1550 калории. Но това е базов, дето Нати обясни, че е само да спиш и дишаш....

На приложението, което Долче сподели, съм задала, че искам да сваля 4 кг и да свалям по 0.5 на седмица. Там ми дава ограничение на калориите.
До тук съм с приложенията. Видях каквото ме интересуваше за тези два дни. 🙂

Koralche, когато бях на 23-24 години един АГ ме посъветва да започна фолиева киселина, за да регулирам цикъла си на около 28 дни. Да пробваме с нея, защото трябваше или противозачатъчни, или прогестини да пия, за да бъде редовен.
Когато я пиех, цикълът ми варираше между 27-35 дни. Когато не я пиех, винаги беше над 50, 70 и повече дни и не можех да планирам едно море спокойно... Впоследствие се оказа, че имам мутация и не усвоявам фолата от храната . И сега си пия мета фолиева всеки ден и така ще си пия винаги ю.

# 535
Махни ги тези базови метаболизми. Те са само ориентировъчни при това с незнаен % грешка. Калориите отчитат само физиката, но не и биологията. В биологията калорията не е калория.

# 536
Миоки, зарязвам ги, защото хич изобщо не ги разбирам. 😀

alice_ in_ wonderland1, може и да не качиш повече кг. Засега си екстра. Аз качвах кг до началото на 8 месец, накрая преносих с няколко дни и за над месец не бях качила нищо. Колкото бях в 8 месец, толкова и преди раждането. А всички ми казваха, че накрая съм щяла да кача най-много. От родилното излязох -7кг и ми бяха останали 5-6 за сваляне. Сега за два месеца на режима съм свалила 3 и ми остават още толкова.

# 537
Tова, че "накрая на бременността се качвали най-много кг" при мен се оказа също толкова невярно, колкото твърдението, че "отначало бебетата по цял ден спяли"...🤣 Нищо подобно 😂
Fillme, като се замисля, може и да съм била в кетоза в началото🤔
Скрит текст:
Като повръщане повръщах малко пъти- ама това е, защото много бързо разбрах, че е по-добре да не ям почти нищо до третия месец, отколкото да ям и да повръщам! След повръщане бях без никакви сили, като обезводнена и пак ми се гадеше- а и още повече не можех нищо да приема, дори и чиста вода...Та затова просто гледах да лежа, когато ми се гади, ядях символично и предимно кисели и солени неща. Около 5 кг бях свалила за първите 3 месеца. Имах приятелки, които твърдяха, че нямало страшно да повърна "няколко пъти", да се движа и да не обръщам внимание на гаденето- така щяло да ми мине след няколко повръщания...Но чувствах, че е по-добре да не си предизвиквам такива повръщания от зор да се движа, когато ми е най-зле, защото после ми беше 100 пъти по-трудно да пия вода и още повече ми се гадеше (гаденето е един от най-омразните ми симптоми, само по себе си ме кара да се чувствам много зле😬). Просто тогава приех, че щом ми се гади от определени неща, значи сигурно трябва за някакъв период да ги избягвам. 🙂 Интересното е, че ми се гадеше много и от месо- само от мисълта за него или ако го погледна /за опитване да не говорим, особено пилешки филета/. Неща с кайма можех да ям по малко, обаче пък ми миришеха много неприятно на мухъл или тиня...😆
Аз се похвалвам, че открих много лесен начин да си приготвям свинските гърди 🙂 Просто слагам директно в добре загрят незалепващ тиган на средно силен огън, след 2-3 минути захлупвам с капак и готвя така, като обръщам гърдите по някое време, за да се запекат и от другата страна. Доста бързо стават така, а и остават много крехки. 😍

# 538
Аз съм решила да не зачакам кантара, особено сега, когато очаквам МЦ. 😌
След 2- 3 седмици може да го уважа.
Майка ми е всеки ден на него и се вманиачава. Тя свали 43 кг с кето от 2018 до 2020. И сега близо 2 години поддържа, но има периоди, в които се отпуска и качва по 5 кила, после ги свали.
Досега не е имала ИР или поне не сме разбрали. Реално не се е изследвала никога. Казах й след повторния ковид да пусне 1 инсулин, тя започна да ми обяснява, че съм луда и така си остана. Дано всичко е наред...
На братовчеда жена му след раждане беше 70 кг и сега е сигурно 130, 3 години по-късно. И за нея се притеснявам, че може да е с много тежка ИР за да качи такова тегло за отрицателно време.. Но гледам да не се намесвам, че са чувствителни теми. И аз така се засягах едно време, когато ми говореха...

# 539
Няма как да помогнеш на някого дето не иска... Имах един колега дето все това повтаряше - "На човек можеш насила да му вземеш нещо, но не можеш насила да му дадеш." А пък по чувствителен въпрос съвсем не върви.
За тия изследвания след ковид много вероятно да не си само ти дето говориш на майка си и да й е писнало на жената. Аз не съм се възстановила още и още влача лекарства и вече ме засипват със съвети да изследвам едно и трето и пето, като аз естествено не съм ги питала... Не лекари, разбира се. Ако ЛЛ ми каже че трябва да изследвам нещо, съм склонна да я послушам. Ще го обсъдя с нея като мине още малко време и ще видим какво и що, по възможност наведнъж че и без това моите вени могат и цял ден да ги търсят. Ама сульо и пульо да ми застават на главата и да настояват че трябва - е как да не ги пратя у лево всичките? Застанали и ме питат все едно се подразбира че съм наринала трицифрена сума за изследвания заради тяхнато любопитство.

Общи условия

Активация на акаунт