Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 21 812
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Добре де, с тия три малки парченца наяждаш ли се? Салатата изглежда страхотно, такава мога да ям до откат че много обичам... ама месцето много малко ми се види. Аз не бих могла да изкарам до вечеря с толкова. Хем в моята салата би имало и голяма шепа маслини, евентуално и малко сирене. Последно като си пекох крилца, си слагах по 6 такива парченца, хем бях болна тогава и вече се налагаше да ям по 3 пъти вместо по 2 заради хапчета сутрин.

# 511
Аз бих пробвала...някой път..евентуално.....така и така ходя в залата почти всеки ден Simple Smile Обаче никак не обичам да си развалям хубавите цифрички....че от както съм с тоз елитен глюкомер...всичко записва гада на приложението......не ми понася на настроението ако започне да скача .....Пф И аз съм засичала 9ки/2 пъти/....от както съм режимна/ и за пореден път се уверявам обаче, че инсулина си ми работи сравнително добре, защото от 9 спадна на 6.1 за 1 час без да съм правила кой знае какво/ходих да пазарувам в магазина/...бях много изненадана....

# 512
Ох, късно снимах. Това е представителна извадка. Чинията беше до горе със салата, а тавата с крилца пред мен и не ги броих. Може и 7 - 8 да съм изяла. Нямам навика да броя. Ям докато се почувствам сита.

# 513
А, така вече много по-добре ми звучи. То иначе това не е обяд на снимката ами само предястие Grinning

# 514
Благодаря ви за инфото за приложенията. Хал хабер си нямам от калории и макроси. А и не спазвам стриктно режима. Вчера всичко въведох, а днес - каквото успях да изям досега. Излиза ми приблизително 60% мазнини, 30 протеин и 10 въглехидрат.
И кафето чисто еспресо ми пише, че е 5 калории?! Аз мислех, че е към 80.... 😀

Миоки, това на омлет ми прилича. На мен омлетите ми се получават така накълцани 😀

Филлми, супер- пролетна салатка като за първа пролет.

П.с. и аз като Нати хапвам доволно количество маслини. Снощи си направих труда да ги преброя, за да ги въведа в приложението и ги изкарах 16. Общото количество калории за вчера ми сметна около 1400. А днес засега малко под 700. И вчера, и днес не съм закусвала. Такива калории нормални ли са?

П.с. Сега видях, че 60/30/10 е точно режимът ВМНВХ. Днес засега ми показва 62/20/17, но ще го оправя с вечерята, която ще е яйца с кашкавал и маслини. Като цяло ми беше любопитно, но определено нямам нерва да въвеждам сто храни...да не говорим колко изнервящо е да търсиш масло/зехтин, лук, 7 кашута и т.н...та така

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 16:18 от Jupiter sea

# 515
Не са прекалено много 1400, ако това питаш. Даже хич не са много, освен ако не си хептен дребна, не ми се рови да видя дали си писала ръст и прочие. Доколкото мога да вярвам на някакви калкулатори онлайн, при мен само базовият метаболизъм е повече от това число... демек само задето съм жива и дишам, без да правя нищичко. От там нататък трябват още за всякаква друга дейност.
Това с разхода на калории ми е малко бошлаф работа и не бих го гледала до буква, ама все пак да кажем че е някакъв ориентир колкото да не е недохранен човек. Че жена "на диета" много лесно залита в гонене на ниски калории, а от това рядко някой е прокопсал.

# 516
Падането под необходимите калории за базовия метаболизъм води до забавянето му. А когато дефицитът продължи дълго време тялото изключва системи които не са жизнено важни като репродуктивната например. Цикълът спира, хормоните се объркват, няма овулация...

# 517
  • София
Здравейте момичета,
Много пишете, не мога да смогна да ви изчета. Аз се опитвам да съм режима, но ме гони глад... Днес хапнах за закуска, 40 грама пушен св. Врат и 30 гр кашкавал с 1/4 краставица. За обяд си направих зелена салата с лук, репи, малко авокадо и 1 варено яйце+ Пържола и половина. Преди малко не издържах и ометох 1 ябълка. И да Ви кажа не съм сита. Гладна съм. И ми е едно такова тъпо. Вчера също си ядох подобаващо - 1560 калории ми ги сметна приложението... Имам чувството, че мазнините вместо да ме засищат ме разяждат, което е извън всякаква логика. Мен и въглехидратите ме разяждат. Или просто ми е такъв деня. Не съм преди цикъл. Засякох с тестове за ову, овулация днес или утре, което значи че М.  ще е след 14 дни. Защо ми се яде толкова не мога да си обясня. Това прави спазването на режима, трудно  и ме отчайва, че до никъде няма да я докарам.

# 518
Интересно... Както казах гола вода съм относно познания за калории, метаболизъм и макроси ..

Чукнах в нета за базов метаболизъм да прочета. Направих и няколко калкулации. Дава ми нужда между 1296 и 1373 калории(ако може да се има вяра на такива калкулатори) Все пак вчера и днес не съм закусвала, защото не смогнах. Но по принцип закусвам..

От забавяне на метаболизма се притеснявам особено много и затова ви питах колко често правите фастове, че да не се докарам до там. Но се оказва, че дори много рядко фаствам в сравнение с вас  🙂

П.с. Koralche, не си само ти така около овулация, споко.. И аз съм така, много ми се яде тогава, дори ми се ядат предимно въглехидрати. Около М нямам проблеми.

Последна редакция: нд, 20 мар 2022, 17:25 от Jupiter sea

# 519
Koralche, забрави калории и грамажи. Скрии някъде това кантарче. Изчисти си храненето от въглехидрати и преработени храни и яж на корем. Вместо тая ябълка изяж шепа ядки. Ще видиш как постепенно ще загубиш апетит и ще се наяждаш с по-малко.

Жасминче, малко ми се виждат тия 1300 дето ти ги е покозало. Да не си задала и цел за сваляне?

# 520
В началото, никакви калории! Човек трябва да се стреми да яде възможно най-чисто и да се храни спабилно, без гладуване. Като се свикне, тогава може и да се броята, ако ви влече. Мен не ме и не броя нищо. В началото само си проверявах макросите, за да се ориентирам, но бързо ми писна.

# 521
Коралче, ще се нагодиш, ще свикнеш. Аз в началото също бях гладна, имах и следобедна закуска. С времето тя отпадна, сега не огладнявам между обяда и вечерята.

# 522
  • София
Благодаря за подкрепата. Броя калории, защото искам да отслабна. Миналата Неделя бях 82, 4, В Сряда бях 80.6, вчера 82,4, днес съм 81.9. Реално на моите кг това е вариация на водна задръжка, ама ми е гладно и за 1 седмица, не видях резултатът на кантара. Ниска съм - 160 см и тези кг вече много ме тормозят. Довечера ще хапна риба със салата. Ще видим до къде ще я докарам.

# 523
Спри да се теглиш толкова често .От това няма да отслабнеш.Мерките са важни,веднъж в месеца.Здравословното състояние е още по-важно.

# 524
Благодаря за подкрепата. Броя калории, защото искам да отслабна. Миналата Неделя бях 82, 4, В Сряда бях 80.6, вчера 82,4, днес съм 81.9. Реално на моите кг това е вариация на водна задръжка, ама ми е гладно и за 1 седмица, не видях резултатът на кантара. Ниска съм - 160 см и тези кг вече много ме тормозят. Довечера ще хапна риба със салата. Ще видим до къде ще я докарам.

Аз започнах 97кг, на 163 см. На втория месец забременях. До 5-месец бях в кетоза. След това НВ и накрая го ударих през просто. Излязох от родилното 81.7 кг.

Скрит текст:
Известно време след раждането горе-долу се опитвах да карам режимно и паднах до 78. Но от недоспиване и грижи по бебето пратих всичко подяволите и за 4 месеца качих 10 кг. На 88.7 забременях отново. Смъкнах до 85, сега в 6-ти месец съм 89 - 90.

През това време не съм преброила нито една калория и не съм смятала макроси. С което искам да ти кажа, че ако си изчистиш храненето ще отслабнеш.

Тегленето го остави да е веднъж на една - две седмици и си вземи мерки с шивашкия метър. Талия, ханш, бюст, гръдна обиколка, врат, ръце, бедра. Мери ги веднъж месечно и ще разбереш къде е разликата въпреки показанията на кантара.

Общи условия

Активация на акаунт