Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 440
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Нати, аз нямам ни пръстени, ни гривни, ни часовник.
Абе имам един, ама не го нося. Не мога да търпя такива неща.

Тоя път след карането е само 4,3.
Явно съм си наред и няма какво да смъквам.

# 106
Е да, до навик си е. Аз се нервя на мартениците и до третия ден най-много и ги захвърлям, обаче това ми ти Тамагочи изненадващо не ме дразни Grinning

# 107
Олеле, аз ги махам на 1 вечерта Grinning

# 108
Natka благодаря ти! Честно казано, не бързам. Многооо неща съм изследвала. Следя си дефицитите. Обаче, с тези килограми така ми е писнало, че просто няма на къде. Цял живот с тях се разправям.
То, ми е ясно, че не е страшно. Обаче, искам да ви питам и няколко неща, които не разбирам особено, а пък и този ендокринолог дето ходих не беше от най-приказливите.
Исках да ви питам дали е временно състояние и тези хапчета трябва да се пият постоянно в живота ли?
Аз се отрових и от хапчета. Със сигурност, не планувам бременност през следващите поне 5-6 месеца.
Не ми е проблем да не ям сладко и боклуци. Изкарах до 2020 едни 6 години без никакви сладки неща. Ще прочета всички неща и книги, които се писали на страница едно.

# 109
Синеочка, може да си пуснала по-назад стойностите от изследванията, но не се сещам какви бяха. Ако не си ги пускала, дай да ги видим. Ако инсулинът ти е висок, хапчетата и диетата ще ти помогнат не просто за намаляване на кг, но и за забременяване. Високия инсулин прави обвивките на яйцеклетките по-твърди, а това възпрепятства нормалното забременяване, качеството на яйцеклетките също е компрометирано от високите показатели. Така че е много хубаво, че знаеш за проблема и можеш да действаш по решаването му. Хапчетата няма да са за цял живот, ако успяваш да се храниш по правилния за теб начин, защото всички си имаме специфики и толерираме различни неща, ако си осигуриш физическа натовареност, която да те поддържа в добър тонус и разбира се, се научиш да отработваш стреса. Контрол има, ноо.. е завинаги.

# 110

Исках да ви питам дали е временно състояние и тези хапчета трябва да се пият постоянно в живота ли?
Аз се отрових и от хапчета. Със сигурност, не планувам бременност през следващите поне 5-6 месеца.
Не ми е проблем да не ям сладко и боклуци. Изкарах до 2020 едни 6 години без никакви сладки неща. Ще прочета всички неща и книги, които се писали на страница едно.

Дали плануваш или не бременност няма значение. Даже ако плануваш е по-добре да си на режим.
Хапчетата не се пия цял живот, но това зависи от теб и това което ядеш.
Ако искаш да не пиеш хапчета ще трябва да минеш на режима. И то не за пет месеца, а до живот трябва да ти е.

# 111
Alivi  Благодаря ти за информацията.
Бях ги споделила в предната тема. Ето прикачам ги отново. Бях на преглед в София, защото съм от Благоевград. Доктора се сърди че не съм ги направила при тях. И кръвната захар не са пуснали на 120 минута защото беше писал на листа като с краката. После се сърди. Ама както ѝ да е. Назначи ми Метформин по схемата, даде ми едно листче с препоръки за висок холестерол и ми каза довиждане... А, иначе прегледа беше доволна цена. Не съм особено доволна за това се консултирах и с друг. Мненията бяха поне еднакви.

Елора Благодаря ти! Това със сигурност ще е така. Аз цял живот съм си на режими. 😄
За това бях учудена и знаех, че нещо не е наред за да не свалям ама си мислех, че се е бъгнал метаболизма. Защото преди това бях на някак мега простотия с яденето... Оскъдица до безобразие.
Без режим няма как и спорта.

# 112
Извинявай, Синеочка, забравила съм. Да, инсулинът е много висок, захарта и тя не е цвете. Ще се справиш, но е много важно и да си спокойна.

# 113

Елора Благодаря ти! Това със сигурност ще е така. Аз цял живот съм си на режими. 😄
За това бях учудена и знаех, че нещо не е наред за да не свалям ама си мислех, че се е бъгнал метаболизма. Защото преди това бях на някак мега простотия с яденето... Оскъдица до безобразие.

Изследванията са ужасни. Висока кз, инсулин, пикочна, чернодробни.
Просто си била на грешните режими. Иначе нямаше да си в такова състояние.
Имах колежка свали за месец 30 кила като ядеше само шоколади. Ама после се обзаведе с диабет.
Спорта е предимно за оформяне на тялото. Отслабва се с храна.

# 114
Е че ИР какво е ако не бъгнат метаболизъм? Фактът че едва ли не всеки втори или трети човек го има, не променя това. Въпросът е че като знаеш какъв е проблемът, си се захващаш и действаш по него. Не е нужно да си цял живот на хапчета, много от пишещите тук не са изпили и едно хапче метформин. Макар че може би не е толкова лоша идея поне отначалото, тия стойности на снимката са си доста. А пък говориш и за опити за забременяване скоро. И да, след половин година си е направо скоро, приоритетът ти би трябвало да е ИР да вкараш в релси ако няма причина да бързаш много със забременяването.
Не съм много съгласна че спортът (тук слагам всякаква физическа активност, ако ще и само няколко километра ходене да е) е само за оформяне. Движението си е важно за нас, подобрява ИР и то, освен общия тонус.
Не че аз съм за пример точно сега де, към три седмици само папкам, нанкам, лапам гадни хапове и нося само гащи с ластик... утре ще ми е интересно като сложа нормални дрехи се метна пак в боя Grinning Ама ще се вкарам в ред, няма къде да ходя. Поне знам как става, знам и че не е страшно.

# 115
Няма ли режим, спорта няма да помогне.
Била съм 95 кила. 8 часа на работа на крак и то не на едно място, а в движение. Прибирах се пеша 45 минути всеки ден. Ходех и на фитнес за 2 месеца три пъти седмично. По час и половина.
Резултат - НУЛЕВ.

# 116
А, в никакъв случай не съм имала предвид че само със спорт става нещо. Това повечето тук са го играли също, знаят че не става. Но движение си трябва, освен и режим на хранене. И си е част от подобряването.

# 117
Да де, това имах предвид.
Просто много хора не си оправят храната и мислят, че като блъскат във фитнеса, правят нещо.
Като бях коронясана и нямах движение, храната ми беше по-режима, ама се започна леко напълняване и затова направих два малки фаст 2 поредни дни. Но въведох и постепенно спорта.

# 118
Natka аз тогава изследвах и всичко беше наред. Това стана сега след аборта. Въпреки, че свалих 7 кг за 3 месеца, върнах 2 от тях. И сега съм си 60 кг. Бях 65 след като се прибрах от болницата. В самата бременност не бях качила много за началото на 7-ми месец. Забременях 60, бях 67-68 кг. Свалих до 62, после се застопорих на 65. Изкарах една 90дд и смъкнах до 58,но две пак върнах. Тези 60 от 2020 ги мъча да слезна надолу. Преди това съм тежала до 55 кг. Бъгнат метаболизъм имам предвид, че 2017 година средата бях на едно 30 дневно предизвикателство. Свалих 7 кг за тоя месец след това ги поддържах 51-52 кг. До 55 стигнах и после от един път през 2019 стигнах до 58 - 60. Цяла 2020 се мъчех, см свалях но кг не. Тренирах с тежести обаче. Три пъти в седмицата. Висока съм 151 см само да поясня.
Аз също съм на мнение, че движението + храната. Храната е по-важна,но движение без добра храна не работи. Двете заедно работят. Всяка по отделно дават известен резултат, но не задоволителен.

Елора  какъв фастинг правиш на какъв интервал? Аз правих началото на 2021, после забременях и спрях.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 11:41 от Sineochka_24

# 119
  • София
Здравейте, момичета,
Днес си направих обременяване с глюкоза, но съвсем не съм наясно, как да си разчетна резултата. Инсулина е висок на гладно, но втората стойност е ок, а третата, четох че трябва да е под 20. А тук в началото на темата за третата стойност пише до 3 пъти, което е горе долу моят резултат... Как мислите с ИР ли съм?

Общи условия

Активация на акаунт