Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 49

• 22 366
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
Изпържи си яйца, вместо тези овесени ядки. С масло. Наяж се хубаво , ама хубаво, за да не трепериш.
Бутчетата  с кожа, ако можеш карай тези дни само на мръвки, яйца и си вземи връзки магданоз, смели ги, ако не можеш да ги ядеш в изобилие.
Аз като си видях кз 6,4, за 10 дни само на яйца и месо и зеленчук, я докарах до 5. За трикратното изследване.

# 91
# 92
ssladkymeche1989, аз също от скоро съм тук и не мога да ти дам здравен съвет, но мога само да ти дам кураж да се захванеш с режимно хранене. Аз бях пристрастена към сладкото и ей ме на - почти месец не съм близвала почти сладко, а не ми се и яде, което е най-хубавото. А като почнеш да се храниш правилно за твоето състояние и да се чувстваш по-добре ще става все по-лесно.
Аз да използвам случая да благодаря на пишещите тук, наистина много неща може да научи човек като ви чете, а освен това е и приятно да си общуваш с хора, които ти разбират проблемите и болежките.
В интерес на истината като ми сложиха диагнозата нищо не знаех за ИР (очаквах преддиабет понеже ми бяха объркали резултатите в една лаборатория). Ендокринолога ми даде един файл с препоръки за хранене (за щастие много сходен с препоръките тук, но не достатъчно подробен), изписа ми хапчетата и каза ела след 6 месеца. Бях в като в небрано лозе. В крайна сметка почнах да чета, да се интересувам и малко по малко навлизам в нещата. И добре, че намерих тази тема, много неща ми се изясниха, но имам и още много да уча. Абе трябва си време да мине.

# 93
Здравейте, поръчах си този глюкомер. Ако може разяснения само сутрин ли мерите с глюкомера? Водите ли записки някакви. След закуска мерите ли кз ?
https://www.afya-pharmacy.bg/productbg/6350
За съжаление кортикостероидите ми вдигат инсулина и КЗ. Качих 2 кг за 3 седмично лечение, слава богу вече съм по -добре  и  ще се възстановявам на работа.
Мисля да тръгна и на фитнес малко по - малко да се раздвижа, колкото и да ми е трудно моята цел ще е да разкарам останалите 8 кила.

# 94
Брия, тук всички глюкомерци сме с такава машинка. Долче и още някой имат тази версия, там май се запаметява. Той и моят уж запаметява, но аз си пиша всичко от началото на миналата година, нещо като здравен дневник. Всяка сутрин кила, крачки от предния ден, кръвно, кз, храна. Кратко , но да следя.
Откакто имам глюкомер, постоянно се бода аз, сутринта задължително. Някой път меря преди  и след бързо ходене, но там нещо ми се вдига кз,  поне го знам. Продължавам да се разучавам.

През деня пробвам на гладно какво става, след хранене на първи и втори час какво става, за да видя кои храни как ми действат . То процесите в тялото са в динамика и взаимодействие, та не е съвсем прецизно, но е ориентир.
Ту всички сме открили, че имаме благороднически произход след сьомга сме ок 😜
Осем кила нищо не са, с режим и движение ще ги оправиш, дано бързо се възстановиш.
Ако нямаш отклонения в сутрешната, може и само с него да минаваш.
Ама си се заредила с лентички, та ще има боц 🤣

# 95
Да нямам търпение да започна да се боцкам. С какво следите крачките с приложение или смарт часовник.  Много зле ми действа дексаметозона, това е нещо кошмарно.
След, като се спре / по схема/ започват болки в цялото тяло, задържане на вода, вдигане на кз и инсулин, снощи почувствах  треперене  и докато не изядох  круша и половин ябълка не се успокоих.
Дано се изчистя по бързо от кортикостероида този път.
Храната ще е Ниско Въглехидратна Високо Мазнинна
Имам късмета да мога  ям прясна риба от корабите, тъй че ще наблегна на рибата салатата и месото.

# 96
Аз на телефона имам крачкомер , не съм хич по техниката и ми се изпотява чак гърба, ако разучавам нов уред, таааа ...
Чети първа страница, информацията е много и на първо време ще те зашемети, но постепенно ще разбереш , че всичко написано там, е точно така. Виж задължителния клип , Елорка с големи букви е фиксирала вниманието върху него.
Вчера съфорумка качи много хубав клип, съжалявам, че не запомних ника.
Мм е рибарче, та и аз често ям прясна риба, сега обаче е гадно времето.
Прочети първите няколко теми, до осма, Има казуси и много коментари. Особено е ценна Невена, тя е източник на медицински знания и не се уморява да съдейства подробно и от душа и сърце. И другите момичета, също.
Аз много искам да помагам със съвети, но още съм прясна и неука. Затова пък послушна..🙂

# 97
И аз имах крачкомер на телефона, ама не бачкаше много.
То пък и не ми е все в мен.
Имало и часовник с крачкомер, ама не мога да търпя такива неща на ръката си.

# 98
Започнах да чета  тема 1 на Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - какво да гледам темата е от  2017 год малко по малко  ще ги прочета всичките 49 теми.
Освен с ИР  съм и с Хипофункция от няколко месеца пак пия хормона.

# 99
Вечерята ми от снощи:

Скрит текст:

Ирландското пасищно говеждо с масло, чесън и пушена сол от Калахари; салатата е маруля, салата Романа, зелен лук и авокадо. Имаше и малко ядки.
По-рано през деня- кафе със сметана и заквасена сметана с кисело мляко и малко от замразените вишни. КЗ преди вечерята беше 4,8, след това- 5,6. Част от второто парче месо остана за днес. 😉

# 100
Аз днес си фаствам леко.
Само сутринта си джурнах кафета с малко мляко. И 1 круша.
Ама ми е малко плодов фаста. Карай да върви.
Пих и един чай със сок от мъничко лайм. И сок на половин грейпфрут. КЗ ми  е сега 4,4.
След малко яхам магарето. После планк и малко лицеви.
Миналия път се беше избълвала кз и с каране я смъкнах. Явно нямам сега. Ама то и в четвъртък фаствах, та нищо чудно.
Сега след карането ще видим кз колко ще е.

# 101
Има някакви приложения като крачкомер за телефона, в интерес на истината не са чак много зле... ако човек се сеща да си разнася телефона нонстоп с него де Grinning Кофти си е, както сега телефоните са все големи, мен лично ме затормозяваше да гледам все да ми е в джоба, то и ми се пречкаше.
Иначе имах някакво и го сравнявах отначало като си взех гривна, не бяха някакви фрапиращи разликите от двете.
Хич не ми звучи добре това че кортикостероидите като се спрат тепърва стават бели, мислех че основно ще пречат докато се вземат. Аз имам още седмици време на Медрол де, гледам да не се тръшкам предварително ама определено не звучи добре така поставено.
Елора, всички фитнес гривни и часовници го имат това с броенето на крачките, вече на кого му се носи такова нещо и на кого не, там всеки си знае.
Часовник и аз не можех да изтърпя за дълго преди, но с гривната свикнах и забравям за нея като цяло. Тя е нещо от сорта на 20тина грама с все каишката, че аз имам 1-2 стоманени пръстена дето може и да са по-тежки Grinning Вода не я бърка, с часовник това ми беше най-големият проблем като си мия ръцете. А това го свалям само под душа и то щото там вече ми се пречка, не че на него му пречи водата. Даже си напоръчвах допълнителни каишки в различни цветове, че нали обичам да ми е цветно и шаренко, абе детска радост това моето Joy

# 102
Аз пак четох,четох и не разбрах. Сигурно ставам досадна,но пак ще питам. Нали ми е висока КЗ,защо като почувствам малко глад и започвам да треперя?Пада ли?Нали ако не ядеш сваляш КЗ и затова можеш да направиш криза?При мен ако не ям няма ли да падне до нормалната ? Защо се усещам като в хипогликемия?Ядох сега салата и пилешко и извара малко. Извинявам се пак за въпросите,ама нещо се панирах

# 103
Усещането за падане на КЗ е едно и също, независимо дали пада от 8 на 5 или от 7 на 4 или други такива.  Имам познати диабетици дето поддържат страховити стойности през повечето време. Притреперват и се препотяват като спадне с някоя единица, а тя дори до нормална не е слязла още. Не лежи на тая кълка, не ти трябва захар и определено няма да направиш криза.
Отстрани храните дето причиняват вдигане на КЗ, че след тях неминуемо пада и ще се чувстваш така, освен че ти вредят. Другото с времето ще се намести, по-малко се панирай просто, част от неприятните усещания са ти и от това.

# 104
Схемата е такава: ядеш нещо, което ти вдига много КЗ, от там, панкреасът ти бълва инсулин, за да я свали, защото продължителното повишение на захарта води до увреда на тъканите. Обаче произведеният инсулин ти сваля рязко захарта и получаваш хипогликемия /треперене/. Целта ти трябва да е да държиш КЗ в минимален диапазон на амплитуда. От вън захар не ти е нужна. Всичката необходима глюкоза за функциониране на тялото ти може и се произвежда от черният ти дроб.

Общи условия

Активация на акаунт